Szukam i nic mi nie przychodzi do głowy , zakwitł wczoraj kupiony jako Rouge Cardinal ale nim nie jest . Jak myślicie co to jest kolor identyczny jak na zdjęciu. Pasuje mi na Clematis Proteus ale jego kolor jest chyba bardziej fioletowy
aneczka1979 pisze:Witajcie. Kupiłam dziś powojnika bez etykiety. Nie mogłam mu się oprzeć. Mam cztery typy, w tym dwa prawie pewne trafienia... yyy tak myślę... Może ktoś mi pomoże w identyfikacji?
Aniu, ja mam taki sam powojnik z etykietą Viennetta.
"Vienetta" należy do tej samej rodziny clamatis florida, ale ma kwiaty pelne
Zapraszam: spis treściogród "Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
Nie sądzę, Jackmanii ma 4 płatki...
Poszperałam trochę na stronie Marczyńskiego i wydaje mi się, że może to być Etoile Violette - czy ktoś mógłby to zweryfikować?
Witajcie.
Ten powojnik został zakupiony w zeszłym roku jako Gipsy Queen ale zdecydowanie nim nie jest. Któż więc to?
Czy to może być Monte regulamin? Tak myślałam ale chyba płatki ma za szczupłe...
Dla porównania poniżej powojnik zakupiony jako Monte regulamin. Oba mają identyczny kolor, ale kształt płatków?
Czy możecie mi pomóc w identyfikacji tegoż powojnika?
Jest ciemnofioletowy z czerowonawą?? pręgą w środku. Pylniki są kremowe, z kawowymi końcówkami...Próbowałam to uchwycić, nie wiem czy mi się udało. Zauważyłam też wzniesione pąki, może to w czymś pomoże. Myślałam, że to może Mazowsze?
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
aneczka1979 pisze:Witajcie.
Ten powojnik został zakupiony w zeszłym roku jako Gipsy Queen ale zdecydowanie nim nie jest. Któż więc to?
Czy to może być Monte regulamin? Tak myślałam ale chyba płatki ma za szczupłe...