W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ewa-s
500p
500p
Od: 19 sty 2013, o 10:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

Iwonko piękny okaz żylistka i lilie urodziwe...moje dopiero w pąkach. ;:131
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Żylistek widziałam na targu, ślicznie wyglądał...ładną odmianę wybrałaś. Szybko zakwitły Ci lilie...moje są dopiero w pączkach :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Tajeczko lilie faktycznie pomalutku zaczynają kwitnąć, co rusz to nowa zakwita. Ja jakoś do tej pory nie kupowałam lilii w biedronce i w sumie to nawet nie wiem czemu ale jesienią trzeba będzie się im przyjrzeć. Mój dzwonek ciemny ładnie zakwitł i ładnie rośnie, obawiałam się o niego bo pisałaś mi w ubiegłym roku że różnie u niego z zimowaniem, ale ładnie kwitnie i już dziś ma kilka kwiatków więcej. Moje obrazki miały w tym roku dwa kwiaty ( w tamtym jeden), teraz czekam czy będą miały owocniki.
Ostnica wysiała mi się dwa lata temu i maleńkie siewki przezimowały i w tym roku pięknie zakwitła, mam nadzieję że już zostanie w moim ogródku.
Misiu ja też nigdy wcześniej nie widziałam pełnego dzwonka brzoskwiniolistnego, dopiero jak u mnie zakwitł, spróbuję zrobić z niego sadzonkę dla Ciebie.
Jacku nie bardzo wiem o które zdjęcie Ci chodzi, o który dzwonek? bo oba są piękne :wink:
Aniu (anabuko1)witaj , bardzo dziękuję za miłe słowa, teraz zaczynają kwitnąć lilie i znów robi się bardzo kolorowo. Dzwonek jest śliczny, ciekawa jestem czy jest też taki niebieski pełny?
Aniu (Anna11) tego żylistka kupiłam bo zobaczyłam go u sąsiadki i ona podpowiedziała gdzie kupić i muszę powiedzieć że jestem z niego bardzo zadowolona, bo pięknie i obficie kwitł drugi rok z rzędu, szkoda tylko że tak krótko kwitnie. Lilie szybko zakwitły i co rusz zakwitają nowe, dlatego dziś kilka zdjęć właśnie lilii.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Iwonko lilie pięknie Ci kwitną . Moje w tym roku jakoś z opóznienem i kilku brak. :wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Pokaz lilii - dałaś po oczach ;:333
Chodziło mi o tego dzwonka, czy liście to od niego
http://i61.tinypic.com/212aiwj.jpg
Pełne dzwonki brzoskwiniolistne niebieskie też są. Mam odmianę o nazwie 'La Belle'.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:oj Niesamowite liliowe bukiety ;:138 . Ja przyznam, że też nigdy nie widziałam pełnego dzwoneczka, czy jest też taki wysoki i podobnej wielkości ma kwiaty? Ciekawe czy się rozsiewa...
Pięknie u ciebie ;:172
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale piękne lilie ;:215 ;:167
Pustynnika to Ci trochę zazdroszczę,mi nie wyszedł.kupiłam na wiosnę i nic nie wyszło ;:161
A tak on mi się podoba.
Moje naparstnice tez takie wielkie ;:108
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Iwonko przepięknie wkroczył Twój ogród w letnie dni :D
Cudowny pokaz kwitnących wspaniale roślin !
Naparstnica z pustynnikiem, bukiety lilii ;:215
Moje pełne dzwonki zjadły nornice, ale na szczęście zostawiły nieco pustych...
Bardzo piękny i wypielęgnowany masz ogród - zachwyca jak zwykle, z przyjemnością odwiedzam ;:180
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko jak miło że zajrzałaś do mnie dawno Cię nie widziałam na forum. Ja bardzo lubię ten czas kiedy zakwitają lilie i z niecierpliwością czekam aż zakwitną, tym bardziej że tracę rachubę i nie pamiętam jakie mam a jak zakwitają to o niektórych sobie przypominam. U Ciebie niedługo też zakwitną, u mnie też jeszcze dużo w pąkach.
Jacku tak na tym zdjęciu te liście to od tego dzwonka, tak kwitł dzisiaj
Obrazek
Wygooglałam sobie ten dzwonek La Belle - piękny jest, muszę go zaprosić do mojego ogródka.
Agnieszko tak ten dzwonek jest podobnej wielkości co ten zwykły. Nie mam pojęcia czy się wysiewa i czy siewki będą powtarzały cechy rośliny matecznej ale zostawiam nasionka niech się dojrzeją i trzeba będzie sprawdzić, będę też próbowała robić sadzonki jak przekwitnie to będę o Tobie pamiętać.
Aniu naparstnice w tym roku to chyba u każdego są wielkie, gdzie nie spojrzę to wszędzie pięknie wyrośnięte. Szkoda że Twój pustynnik nie pokazał się, one nie lubią zbyt dużej wilgoci, choć moje w zimie przywalone są ogromną ilością śniegu i nic im nie jest. Spróbuj może posadzić jeszcze raz i dać mu dobry drenaż i sadząc ładnie rozłóż korzenie wokoło, może się uda.
Marysiu witaj jak miło że mnie odwiedzasz i muszę napisać że z przyjemnością czytam tak wiele miłych słów pod adresem mojego ogródka ;:196
zakwitł mi jeszcze taki dzwonek, czy to jest dzwonek drobny?
Obrazek

Obrazek
zaczynają kwitnąć tawułki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
i takie tam widoczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Muszę wrócić jutro do Ciebie bo mi się zdjęcia nie otworzyły. :( ostatnie.
piękne masz lilie a zdradź mi czy Ty kilka cebulek sadzisz razem bo takie piękne bukiety są...ślicznie masz :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Tak Iwonko, to dzwonek drobny. Są też białe i pełne :D
Piękny, bezproblemowy klejnocik - lubi glebę zasadową i przepuszczalną oraz słonko.
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piękne te dzwonki! Właśnie dziś posadziłem dzwonka drobnego, bo męczył się w doniczce, co nie przeszkadzało mu ładnie kwitnąć. Już chciałem dać sobie spokój z dzwonkami, bo chyba z połowę (ok. 15) straciłem ale jak je oglądam na FO to z powrotem mam na nie ochotę!
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu zapraszam zaglądaj kiedy tylko masz ochotę. Wszystkie moje lilie sadziłam po jednej cebulce i niektóre, bardzo ładnie się namnożyły ale takich jest tylko 4 reszta bardzo słabo się mnoży. Poza tym te czerwone i różowe sadzone były jakieś 5-6 lat temu.
Obrazek
Marysiu bardzo dziękuję za rozpoznanie dzwonka i informacje na jego temat. Rośnie u mnie na skalniaczku i chyba mu tam dobrze bo w ubiegłym roku przyniosłam maleńką sadzoneczkę a w tym już ładnie się rozrósł, a białego i pełnego to jeszcze nie spotkałam...
Obrazek
Jacku mi również bardzo podobają się wszelkie dzwoneczki ale najbardziej to lubię takie małe, które mało się rozłażą. Z tego ciemnego spróbuję zrobić dla Ciebie sadzonkę. A tak zakwitł nachyłek Sterntaler od Ciebie.
Obrazek
Wstawię jeszcze kilka zdjęć bo już robią się mało aktualne i postaram się już na bieżąco pokazywać co kwitnie w ogródku.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
a temu to coś się pomyliło i zamiast wiosną, zakwitł teraz
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”