Kaktusowy zakątek Marty cz.2
- sokolica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kaktusowy zakątek Marty cz.2
Echinocereusy masz obłędne, wszystkie bez wyjątku Co za kolorki!
Czekam cały czas na zdjęcia twoich nowych gymnoli i nic nie ma...
-
- 200p
- Od: 5 wrz 2012, o 16:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Echinocereusy
Jeszcze tylko z ciekawości zapytam o wielkość Twojego triglochidiatusa. Duży on?
Jeszcze tylko z ciekawości zapytam o wielkość Twojego triglochidiatusa. Duży on?
-
- Od: 18 sie 2010, o 21:53
Ile wiosenek musi zaliczyć E. triglochidiatus żeby tak ładnie zakwitł,bo kwiaty ma nieziemskie
Martada pisze: Echinocereus triglochidiatus
Jeżeli się nie mylę, a myślę, że nie, to widziałem go dzisiaj na wystawie... (Twoje szczęście, że stał za szybą ) Gratuluję Marto. Wszystkie rośliny prezentowały się świetnie.
Mateusz
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
No i to rozumiem. Piękno samo w sobie, pokazane z najlepszej strony.
Ale odgrzewane kotlety...? A gdzie...?
Jak dla mnie, możesz je serwować nawet i codziennie
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Echinocereus triglochidiatus - był właśnie on na wystawie i na własne oczy widziałam, że to nie efekt z fotoschopa.
Wszystkie okazy Marty były tam piękne i zadbane - gratulacje się słusznie należą.
Wszystkie okazy Marty były tam piękne i zadbane - gratulacje się słusznie należą.
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Honoratko, Magduś pocieszam się innymi rodzajami skoro te moje buraczane paskudy(czytaj ukochane gymnole )zastrajkowały udaję, że ich nie widzę... i nie zobaczę dopóki pąków nie zobaczę.
Grażynko nie wiem niestety ile on ma lat.
Mateuszu dziękuję
Ajajaj ...qrczaczki była okazja się poznać osobiście.
A skoro już jestem przy kompie... i przy Ameryce Północnej to kolejne kolorki
Absolutnie przewspaniały...trochę nieskromnie ale nie o sobie mówię/piszę więc mi to wybaczcie
I znów nie wiem jak go podpisać...ale wiem, że darowany przez Przemka(przemek_pc) od serca bo kwitnie wdzięcznie nad podziw...zresztą popatrzcie sami.
Pierwsze zdjęcie na zagonie ze współbraćmi i solóweczki... aż trzy fotki, ale uznałam, że warto go popstrykać
Echinocereus reichenbachii(albispinus)
Dolichotele(Mammillaria) baumii w końcu więcej niż trzy kwiatki naraz...ćwiczy moją cierpliwość w tej kwestii od ponad dwóch tygodni
Mammillaria duwei... w kadr wlazły trzy( coś dzisiaj lubię tę cyfrę )
Mammillaria candida- szczególik
M. zeilmanniana...chyba...bo marketówka ale koloru to jej rasowe pozazdrościć mogą
Mammillaria bocasana v. multilanata...debiut jej kwitnienia u mnie...troszkę nie uczesana ta debiutantka, żeby nie powiedzieć, że skołtuniona ale wiało i padało ostatnio bez pojęcia.
No i na koniec też mamilarka ale nie wiem jaka, gratis nie podpisany sprzed dwóch lat. Pokrojem trochę podobna do monancistracantha ale bez rzepy, rośnie całkiem raźnie i kwitnie prawie cały sezon...w tym roku zaczęła śmiesznie wianek sparowany
Ależ mi wyszło mamilarkowo
Miłego oglądania.
Dawid, jak powyżej a tak poważnie nawet nie robiłam fotek bo jeszcze nie katalogowałam... ale obiecuję poprawę.D-avi-D pisze:Czekam cały czas na zdjęcia twoich nowych gymnoli i nic nie ma...
Asiu byłam(w wagoniku) i go zmierzyłam: ma 16 cm. wysokości i 19 cm. średnicy (z odrostami) w najszerszym miejscu- liczone bez doniczki i oczywiście bez cierni.truskafka85 pisze:Jeszcze tylko z ciekawości zapytam o wielkość Twojego triglochidiatusa. Duży on?
No i wiedziałam, że zapomniałam o coś Marka spytać.Gaga1960 pisze:Ile wiosenek musi zaliczyć E. triglochidiatus żeby tak ładnie zakwitł,bo kwiaty ma nieziemskie
Grażynko nie wiem niestety ile on ma lat.
Nie mylisz się, on to był właśnie.mataan pisze:Jeżeli się nie mylę, a myślę, że nie, to widziałem go dzisiaj na wystawie... (Twoje szczęście, że stał za szybą ) Gratuluję Marto. Wszystkie rośliny prezentowały się świetnie.
Mateuszu dziękuję
Ajajaj ...qrczaczki była okazja się poznać osobiście.
Iiii tam.... przejadło by się...ale baaaardzo miło mi to czytać Żanetkopiasek pustyni pisze:No i to rozumiem. Piękno samo w sobie, pokazane z najlepszej strony.
Danusiu i dziękuję...i jeszcze raz powtórzę, że bardzo się cieszę z naszego widzenia się niewirtualnego.DAK pisze:Echinocereus triglochidiatus - był właśnie on na wystawie i na własne oczy widziałam, że to nie efekt z fotoschopa.
A skoro już jestem przy kompie... i przy Ameryce Północnej to kolejne kolorki
Absolutnie przewspaniały...trochę nieskromnie ale nie o sobie mówię/piszę więc mi to wybaczcie
I znów nie wiem jak go podpisać...ale wiem, że darowany przez Przemka(przemek_pc) od serca bo kwitnie wdzięcznie nad podziw...zresztą popatrzcie sami.
Pierwsze zdjęcie na zagonie ze współbraćmi i solóweczki... aż trzy fotki, ale uznałam, że warto go popstrykać
Echinocereus reichenbachii(albispinus)
Dolichotele(Mammillaria) baumii w końcu więcej niż trzy kwiatki naraz...ćwiczy moją cierpliwość w tej kwestii od ponad dwóch tygodni
Mammillaria duwei... w kadr wlazły trzy( coś dzisiaj lubię tę cyfrę )
Mammillaria candida- szczególik
M. zeilmanniana...chyba...bo marketówka ale koloru to jej rasowe pozazdrościć mogą
Mammillaria bocasana v. multilanata...debiut jej kwitnienia u mnie...troszkę nie uczesana ta debiutantka, żeby nie powiedzieć, że skołtuniona ale wiało i padało ostatnio bez pojęcia.
No i na koniec też mamilarka ale nie wiem jaka, gratis nie podpisany sprzed dwóch lat. Pokrojem trochę podobna do monancistracantha ale bez rzepy, rośnie całkiem raźnie i kwitnie prawie cały sezon...w tym roku zaczęła śmiesznie wianek sparowany
Ależ mi wyszło mamilarkowo
Miłego oglądania.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Ta candida to jak żarówka jakaś... Piękna
I oczywiście trudno nie zwrócić uwagi na Echinocereus reichenbachii - wyjątkowy w swej urodzie.
No, wreszcie nadrabiasz swoją nieobecność - którą niniejszym wybaczam
I oczywiście trudno nie zwrócić uwagi na Echinocereus reichenbachii - wyjątkowy w swej urodzie.
No, wreszcie nadrabiasz swoją nieobecność - którą niniejszym wybaczam
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystkie rośliny ładne - i te z dużymi kwiatami i te z małymi kwiatuszkami. Mnie się spodobały Twoje mammillarie, mam dla nich wiele sentymentu a te naprawdę ładne i ślicznie kwitnące.
- marta_lara
- 500p
- Od: 12 mar 2012, o 22:28
Martuś, piękne są te Twoje mamilarie, jako kaktus same w sobie mi się nie podobają, no chyba, że Mammillaria bocasana v. multilanata. Ale jak zakwitną tymi maleńkimi uroczymi kwiatuszkami są rozbrajające. I te kolorki, takie delikatne - śliczne
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
no bardzo dobrze 4. candida jedna z moich ulubionych mammillari, Echinocereus reichenbachii tu nie trzeba nic mówić.
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Piękne kwiaty, a Echinocereus reichenbachii(albispinus) z pierwszych trzech fotek .
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V