Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Post »

Aniu jakie cudne powojniki i ile kwiecia na nich :shock: Przecudne . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu masz bajeczny powojnikowy bukiet.... coś niesamowitego, ależ kwiatów ;:oj Cudnie przenikają się te dwa kolory.....
Lilijki też marzenie, kocham te kwiaty ;:167
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, brak mi słów dla tych powojników. Nie dość że ogromniaste to dosłownie całe w kwiatach ;:oj . A moje jakieś coś zaczyna nabierać i padają jedno po drugim ;:222 .. Znam twój ból z tymi pomarańczowymi liliowcami. Rozrastają się niesamowicie, mało tego, przesadzałam je w inne miejsce, a na wiosnę nadal puściły cała masę kłów na swoim starym siedlisku. To chyba jakieś niezniszczalne okazy ;:108
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Powojnik super ;:oj lilie też śliczne. Czekam na kolejne zdjęcia powojników.
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Re-we-la-cja ( myslę tu o kompozycji powojników włoskich). Nie żałuj nam następnych fotek ;)
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Annes 77 mi też ten kamienny bucik bardzo się spodobał.Lubię takie fajne drobiazgi w ogrodzie.
Sosenki4 na początku obrzeża robiliśmy z betonowych krawężników,ale przy koszeniu trawy jest z nimi kłopot.Zostało nam trochę cegieł od budowy komina więc postanowiłam w ten sposób je wykorzystać.Wygląda to dość ładnie i jest praktyczne.
colli28 ;:7 dziękuję za miłe słowa.Przyznam,że jestem zaskoczona,że moje powojniki tak się spodobały.
patusia336 ja też mam listę swoich marzeń i mam nadzieję,że uda mi się powoli je zrealizować.Mam tylko przeczucie,że napad na bank by mi nie pomógł,bo brakło by w nim pieniędzy na moje roślinne fantazje ;:306 Córeczkę masz śliczną więc nie dziwi mnie,że lubi się przeglądać w lusterku ;:108 Moje pannice już powoli dobierają mi się do kosmetyków :D
aneczka1979 ten powojnik z jaśniejszymi kwiatami ma 3 lata a drugi jest młodszy.Sama jestem w szoku,że aż tak obficie kwitną :shock: Co do odmian to nie mam pojęcia,bo nie były oznaczone.Na kartonikach miały jedynie zdjęcia kwiatów.Chyba muszę pokusić się o identyfikację na forum.
Shiz3R moje lilie też dopiero się rozkręcają.Już nie mogę doczekać się aż kolejne rozkwitną ;:65 Zaskoczona jestem,że wszystkie moje liliowce mają pączki,nawet te kupione całkiem niedawno.
piotrkowice dziękuję w imieniu powojników ;:196 Mam nadzieję,że nie przekwitną zbyt szybko,żebym mogła nacieszyć nimi oczy :tan
AGNESS dla mnie lilie i róże to królowe lata.Nie umiem wybrać,które bardziej lubię.Powojnik co roku jest coraz większy i ładniej kwitnie.Bez problemu przetrwał zimę i nie ma oznak chorób.Moja Mama tak się nim zachwyciła,że sama też kupiła takie trzy do swojego ogródka.
nifredil Sabinko przykro mi z powodu Twoich powojników ;:168 Tego liliowca przesadziłam podczas zmiany ogrodzenia.Mąż dobrze przekopał ziemię a on i tak wyrasta po obu stronach nowego płotu.Jak dla mnie to jest niezniszczalny ale to chyba cecha wszystkich starych odmian kwiatów ;:108
szostani oczywiście że będą nowe zdjęcia powojników.Będzie co oglądać w długie zimowe wieczory :wink:
Jurku witam w moim ogrodzie ;:7 O powojniku już tyle napisałam więc dodam tylko,że w zamyśle miał on piąć się bo wyschniętym pniu wierzby.Okazuje się jednak,że to dla niego za mało więc porasta też sąsiadujący bukszpan.Widocznie służy im ta symbioza,tylko martwię się czy za rok nie będę musiała zrobić większej podpory.

Jeśli ktoś pokusi się o identyfikację to bardzo proszę:
Obrazek
Obrazek

A to tegoroczny nabytek i też pokazuje pączki:
Obrazek

Trzeci w tym roku zbiór rzodkiewki:
Obrazek

Już nie mogę doczekać się pomidorków koktajlowych:
Obrazek

Truskawki powoli się kończą:
Obrazek

Następne w kolejce są porzeczki.Mam trzy rodzaje:czarną,białą i czerwoną.Tutaj te ostatnie:
Obrazek

Na zdjęciu dobrze nie widać,ale nowa rabatka zyskała ciekawsze tło:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:oj pomidorki już prawie czerwone , ale super , u mnie by się jakieś porządne słonko przydało to zaraz by wystartowały ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu a zdradzisz nazwy powojników, bo nie umiem się doszukać :oops:
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30

Post »

powojnik! lilie! i wszelakie inne piękności! ;:oj
bosko! ;:215
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

patusia336 na szczęście u mnie ostatnio jest słonecznie więc pomidorki złapały kolorek.Mam nadzieję,że i do Twoich pomidorków dotrze słoneczko ;:3
AGNESS przyznam,że nie znam nazwy.Niestety marketowe rośliny nie zawsze mają oznaczoną odmianę a te o które pytasz kupiłam w Biedronce.Skłaniam się ku podpowiedzi Aneczki że jeden to Polish Spirit a drugi Madame Julia Correwon,ale pewności nie mam :oops:
ameliar kochana dawno Cię tu nie było ;:196 Cieszy mnie,że Ci się u mnie podoba.A kiedy wrzucisz jakieś swoje foteczki,bo z chęcią bym obejrzała ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie jakoś nie załapałam Twojej propozycji pokuszenia się o nazwanie odmian, gapa ze nie :;230
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30

Post »

Aniu prawdopodobnie w czwartek jak będzie ładna pogoda to popracuje na działeczce i zrobię fotorelację :)
Trochę się u mnie działo przez ostatni weekend więc nie było czasu na nic a chwaściska zarosły...
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS nic nie szkodzi :wink: Przyznam się,że i ja bardziej skupiam się tu na zdjęciach ;:306
ameliar niestety chwasty już tak mają,że nie chcą czekać aż będę miała dla nich czas i rosną na potęgę.Rozumiem,że nie samą działką człowiek żyje więc będę cierpliwie czekać na weekendową sesję :tan

A tak dziś wygląda mój Chopin:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”