Chodnik - jak wykonać i inne dyskusje

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jak wykonać tani chodnik?

Post »

Do mnie bez fugi białej bardziej przemawia, widać urok kamieni. Ile ta biała fuga wytrzyma sezonów w takim stanie?
Mateusz86
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 15 cze 2014, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rozumiem, że chodzi Ci o kolor, a nie wytrzymałość tej, że fugi? Na tym murku jak będzie wszystko zrobione to kupę lat wytrzyma bo za bardzo nie będzie miało od czego się pobrudzić... Jedynie na tych chodnikach bardziej się o brudzi... Ale jak jest myty to daję radę :) A jak nie będzie myty to będzie wyglądał jak ta szara :D Dla mnie przemawia ta biała fuga bo właśnie widać wtedy jaki ten polny jest ładny :) Ale szara fuga też nie jest zła. Po prostu inne gusta i tyle. Pozdro ;:333
Awatar użytkownika
lukas_ana
100p
100p
Od: 14 cze 2012, o 10:25

Post »

Szara, ciemna, grafitowa fuga - te kolory dużo lepiej łączą się z kamieniem - dowolnym, są bardziej naturalne niż biel. Dlatego niektórych może to męczyć. Jedni w połączeniu bieli i kamienia widzą jakąś sztuczność, jak malowanie krawężników na biało. Dla innych znowu szarości są bardziej naturalnym budulcem przy skałach itp więc w odbiorze są lepsze.
Dla mnie osobiście biel przy kamieniu, roślinach [ poza kwiatami i niektórymi przebarwieniami liści ] jest obca i wygląda sztucznie, nawet drzewek nie bielę! Ale jak już tu wspomniano, to kwestia gustu!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=57083" onclick="window.open(this.href);return false; - nasz mały ROD - zapraszamy na spacer:)
Lukas & Ana
Mateusz86
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 15 cze 2014, o 09:27

Post »

Ja też drzewek nie biele i kamieni/krawężników nie maluje na biało :D Ale mi się podoba cięty z białą fugą :) Szara za bardzo się zlewała z tym polnym... Ale to kwestia gustu :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”