Dalie wymagania,problemy - cz.3
- dbuba
- 50p
- Od: 12 cze 2014, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Dalie - cz.3
Dziękuję moi drodzy, to troszkę kamień z serca. Co kupiłam to nikt nie wie, bo były po złotówce i przyszły nieopisane, ale przyznam, że byłam zdziwiona wielkością karp. Caaałkiem pokaźne. Mam nadzieję, że też zdrowe. Zaprawiałam je przeciw grzybom i robalom. Już usycham z tęsknoty za takimi pięknościami jak u Was u mnie tylko miniaturki i to kupne już podpędzone w doniczkach, ... ale SĄ moje pierwsze maleństwa
Pozdrawiam - Daria
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A ja mogę podziwiać u innych . Wszystkie moje dalie z nasion i te sadzone z karp pożarły ślimaki odechciewa się działki jak się patrzy na takie spustoszenia
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Anka, wiem co czujesz, bo też walczę ze ślimakami, które równo z ziemią koszą dalie. Na szczęście większość różnymi sposobami uratowałem (nawet w nocy z latarką zbierałem ślimaki) ale żal mi każdej jednej!
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Adek! Moim zdaniem to niemożliwe. Natomiast możliwe jest, że pomyliłeś kłącza.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Adek13
- 200p
- Od: 11 kwie 2013, o 23:07
Pomylenie kłączy absolutnie wykluczam bo miałem ją oznaczoną.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to się nie przejmuj! Ładna jest Najważniejsze, że zdrowa i kwitnie:-) Jeśli jesteś pewien, że to jest ta sama dalia, to jakiś cud się stał. Dalie potrafią zmienić swój wygląd, ale o aż takim radykalnym nie słyszałam. Piszą, że dalia zmienną jest!
Miłka
- Adek13
- 200p
Jak dla mnie to jest ładniejsza niż w zeszłym roku ale ciekawy jestem dlaczego tak się zmieniła
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Bardzo radykalna zmiana u dalii Adka
Zdarzyło mi się już tak, że pojedyncza bulwka jednej odmiany dostała się do kłącza innej i po latach ją zdominowała. Zjawisko dominacji wśród roślin nie takie rzadkie ale nie twierdzę, że u Ciebie też tak mogło się stać. Dzielę się tylko swoim doświadczeniem Przepylanie u dalii nie zachodzi o ile mi wiadomo(?)
Zdarzyło mi się już tak, że pojedyncza bulwka jednej odmiany dostała się do kłącza innej i po latach ją zdominowała. Zjawisko dominacji wśród roślin nie takie rzadkie ale nie twierdzę, że u Ciebie też tak mogło się stać. Dzielę się tylko swoim doświadczeniem Przepylanie u dalii nie zachodzi o ile mi wiadomo(?)
- rys11
- 200p
- Od: 11 wrz 2012, o 12:40
- Kontakt:
Witaj "Adek13"
Piękna wizytówka Firmy Wiesława Legutko i jego dalii, kapers + oryginał dalii 'KORONA'.
Piękna wizytówka Firmy Wiesława Legutko i jego dalii, kapers + oryginał dalii 'KORONA'.
Serdecznie pozdrawiam.Ryszard:)
- Adek13
- 200p
Dziękuje, mam chyba jeszcze 2 dalie z tej firmy zobaczymy czy one również będą się zgadzać na razie mają pąki.