Tajka To prawda choroba cały czas idzie dalej. Obcinam liście, u Wadowiczanina zostają malutkie listki, masakra.
Wczoraj drugi raz opryskałem Topsinem irysy. Musi podziałać, ale się nie martwię do końca, bo i tak irysy wypuszczają nowe liście, a stare obsychają i trzeba je na wiosnę ewakuować.
AGNESS Pod odpowiedziami będą widniały zdjęcia pierwszej lilii, malutka jest. Cebulki muszę na wiosnę zamówić, już mam upatrzone takie odmiany jak Play Time, Lady Like, Coctail Twins, Orange Electric, Papilio itp. Wybrałem sobie 15 cebulek bardzo ładnych i kolorystycznych.
borowiczek Już za irysami druga partia pryskania. Pomaga, lecz w małym stopniu. Znowu pełno grzyba na liściach, znowu pryskanie. Musi coś pomóc, nawet za 3 razem...
anabuko1 U mnie canna ma żółtą plamkę na liściu, ale opryskałem Topsinem i się poprawia sytuacja.
To moja pierwsza canna i jest w bardzo dobrym stanie.
Wiesiołki się szybko rozsiewają, ale jak kwitną w kupie, to wyglądają znakomicie.
A teraz obiecane zdjęcia, trochę późno, bo stwierdziłęm, że dorobię jeszcze kilka i trochę więcej wstawię.
Lilia różowa:
Róża z marketu żółto-brzoskwiniowa:
Wilce w doniczce rosną bardzo szybciutko:
Irysek
Solar Fire jeszcze kwitnie i ma 2 pąki do ujrzenia.
Wydawało mi się, iż pierwszymi liliowcami późniejszymi będą rdzawe, lecz pierwszym jednak będzie liliowiec od Emila, który ma bardzo ciekawą barwę, a ja nie moge się doczekać. Ciekawe, czy dzisiaj, czy jutro zakwitnie.
Niespodzianką dla mnie jest fakt też, iż fuksja od KarolinyC będzie kwitła i ma multum pączków.
Zdjęcie wstawię jak zakwitnie, niech sobie w ten czas zdrowo rośnie.
POZDRAWIAM!

Pozdrawiam, Robert.