Na Powitanie Becia Cz 3
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na Powitanie Becia Cz 3
Beatko przeszłam sie po Twym ogrodzie i nie wiedziałam na czym zatrzymać wzrok bo wszędzie pełno kwitnących roślin. Faktycznie busz ale dzięki niemu bogato na rabatach.
Te "małe ogrodniczki " pomagają troszkę czy tylko podziwiają ?
Te "małe ogrodniczki " pomagają troszkę czy tylko podziwiają ?
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kropelko Mariolka czasu mi brak ale już nie długo.Masz rację lato najpiękniej maluje kolory w naszych ogrodach.Szkoda ,że takie krótkie jest.
Renata1962 Witaj Reniu.róże kwitną bardzo ładnie ale zmarzło mi po przymrozkach trochę i musiałam wyrzucić kilka ta trzyma się już 4 lata .
christinkrysia Krysiu cóż moje pomocnice mają 8 chłopczyk Czasem zapyta jaka to roślinka a to już dużo. 6 i 4 latka mają dziewczynki. Radka mało interesuje ogródek .Chyba ,że chodzi o malinki ,truskawki ,poziomki.prosto z krzaczka .dziewczynki znają dużo kwiatków czasem chcą z mamą posadzić czy podlać coś.Warzywa też sadziły cebulkę .Nie mówię ,że wszystka wzeszła. zrywają bób, groszek ,zbierają fasolkę na tyle ile mogą takie maluchy. Zapał maja już zaszczepiony.
Renata1962 Witaj Reniu.róże kwitną bardzo ładnie ale zmarzło mi po przymrozkach trochę i musiałam wyrzucić kilka ta trzyma się już 4 lata .
christinkrysia Krysiu cóż moje pomocnice mają 8 chłopczyk Czasem zapyta jaka to roślinka a to już dużo. 6 i 4 latka mają dziewczynki. Radka mało interesuje ogródek .Chyba ,że chodzi o malinki ,truskawki ,poziomki.prosto z krzaczka .dziewczynki znają dużo kwiatków czasem chcą z mamą posadzić czy podlać coś.Warzywa też sadziły cebulkę .Nie mówię ,że wszystka wzeszła. zrywają bób, groszek ,zbierają fasolkę na tyle ile mogą takie maluchy. Zapał maja już zaszczepiony.
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Beatko, moja Honoratka zerwała zielona truskawkę, patrzy na mnie i woła:wiem ze ta niedobra, przykleję sporwotem" i próbowała przyczepić ja do krzaczka
- becia123
Aniu skąd ja to znam wołam Raduś nie wkładaj truskawek w kieszonki bo plamy zostaną a tu czerwień wypływa
Nasturcja.
[/url
[url=http://www.fotosik.pl]
Nasturcja.
[/url
[url=http://www.fotosik.pl]
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Beatko pewnie,że to już sporo jak na dzieci w tym wieku.
Ważne aby się nie nudziły i zajęć w ogrodzie nie traktowały jako obowiązek ale zabawę.
Moje wnuki a szczególnie Michał jak był mały i wpatrzony w babcię bo podziwiał mnie,za znajomość roślin. No to poprzeczka podniósł wyżej ... zamykałam oczy a on pocierał listek lub płatek pod moim nosem a ja po zapachu miałam powiedzieć co to jest .... czy to nie tortury ???
Czy u Ciebie też Tojeść orzęsiona 'Firecracker' ma dziurkowane liście , u mnie w tym roku wyjątkowo dużo, ciekawe co je gryzie bo nigdy nic nie widziałam.
Ważne aby się nie nudziły i zajęć w ogrodzie nie traktowały jako obowiązek ale zabawę.
Moje wnuki a szczególnie Michał jak był mały i wpatrzony w babcię bo podziwiał mnie,za znajomość roślin. No to poprzeczka podniósł wyżej ... zamykałam oczy a on pocierał listek lub płatek pod moim nosem a ja po zapachu miałam powiedzieć co to jest .... czy to nie tortury ???
Czy u Ciebie też Tojeść orzęsiona 'Firecracker' ma dziurkowane liście , u mnie w tym roku wyjątkowo dużo, ciekawe co je gryzie bo nigdy nic nie widziałam.
Uśmiałam sie do łez ... skąd ja to znammamafrania pisze:Beatko, moja Honoratka zerwała zielona truskawkę, patrzy na mnie i woła:wiem ze ta niedobra, przykleję sporwotem" i próbowała przyczepić ja do krzaczka
- becia123
christinkrysia Krysiu fajne tortury stosował twój wnuś .Poszłam obejrzeć Tojeść orzęsiona 'Firecracker znalazłam tylko jeden dziurawy listek także ta jest w porządku ale z różami nie mogę dać rady maja podziurawione listki pryskałam na wszelkie gryząco ssące teraz powtórzę zabieg jeszcze raz bo szkoda róż.Na hortensji pnącej kwiaty zjadają mi takie w zielone płaskie chrząszcze nie wiem co to ale brzydko wyglądają
Dziś zrywaliśmy truskawki z całą rodzinką czyli my i dzieci tak przez chwilę bo zażyczyły sobie koktajl .Uzbieraliśmy 3 kg i najmłodsza mówi mamusiu wystarczy,a czy wszyscy muszą mieć truskawki ?:;230 Nie kto chce je pielić a potem zjadać a ona na to :Mamusiu a ty lubisz truskawki a zielsko masz Bo mama się nie wyrobiła po owocowaniu opielimy odparłam .Dostałam bure od czterolatki muszę się teraz pilnować .
Dziś zrywaliśmy truskawki z całą rodzinką czyli my i dzieci tak przez chwilę bo zażyczyły sobie koktajl .Uzbieraliśmy 3 kg i najmłodsza mówi mamusiu wystarczy,a czy wszyscy muszą mieć truskawki ?:;230 Nie kto chce je pielić a potem zjadać a ona na to :Mamusiu a ty lubisz truskawki a zielsko masz Bo mama się nie wyrobiła po owocowaniu opielimy odparłam .Dostałam bure od czterolatki muszę się teraz pilnować .
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko!...ślicznie ,kolorowo - aż nie chce się wychodzić. Czy to takie bujne Anabelki?
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- becia123
Witaj Bogusiu tak to annabelki będzie kwiatków .Właśnie byłam w twoim ogrodzie i podziwiałam twój porządek i dyscyplinę ja się nie wyrabiam.
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Beatko, tego chyba się nie spodziewałaś, żeby taki szkrabuś patrzył mamie na ręce.
Koniecznie musisz się zorganizować i rodzinkę zmobilizować do współpracy.
Podobają mi się kolory Twojej nasturcji, pięknie je ujęłaś a lilie obłędne.
Koniecznie musisz się zorganizować i rodzinkę zmobilizować do współpracy.
Podobają mi się kolory Twojej nasturcji, pięknie je ujęłaś a lilie obłędne.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jak pięknie lilie już kwitną, ja nadal czekam
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Beatko aż mi się w głowie zakręciło od różnorodności roślin u Ciebie i początkowo miałam o coś pytać, ale zrezygnowałam bo tyle tych pytań było. Co roku Twój ogród bogatszy i piękniejszy
- becia123
Stasiu Poprawię się
Iwonko lubię lilie i mam ich co roku więcej ale ostatnio część mi się zapyliła i teraz w odległościach je sadzę
Masko Marysiu co roku dzięlki wymianom i zakupom ogródek powiększa .W tym roku miałam od wiosny zacząć zmiany na rabaty a nie łany kwiecia ale los pokierował inaczej cztery miesiące minęły głównie poza pracą na wyjazdach do lekarzy a ogródek cóż robiłam co zdążyłam zrobić a rewolucje zostawię na jesień jak z dziećmi będzie dobrze wszystko Kwiatów mam już sporo więc będzie z czego pokombinować .Choć do ,którego ogródka zajrzę zawsze czymś zachwyci.Jeszcze postaram się o więcej pierwiosnków ,żurawek koncepcję mam zobaczymy jak się uda.
Iwonko lubię lilie i mam ich co roku więcej ale ostatnio część mi się zapyliła i teraz w odległościach je sadzę
Masko Marysiu co roku dzięlki wymianom i zakupom ogródek powiększa .W tym roku miałam od wiosny zacząć zmiany na rabaty a nie łany kwiecia ale los pokierował inaczej cztery miesiące minęły głównie poza pracą na wyjazdach do lekarzy a ogródek cóż robiłam co zdążyłam zrobić a rewolucje zostawię na jesień jak z dziećmi będzie dobrze wszystko Kwiatów mam już sporo więc będzie z czego pokombinować .Choć do ,którego ogródka zajrzę zawsze czymś zachwyci.Jeszcze postaram się o więcej pierwiosnków ,żurawek koncepcję mam zobaczymy jak się uda.