Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Ciasno Agnieszko u Ciebie ...pociesz się,że nie tylko u Ciebie ! ;:173 Coraz więcej forumowych ogrodów i ogródków wypełnia się po brzegi ... te chciejstwa i choróbska roślinne różne to czynią !...;:306
Ale to miłe sercu i oku ;:108 ...Przecież kochamy te nasze busze ogrodowe! :D Bez nich nasze życie byłoby znacznie uboższe !

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tawułka z żurawką fajnie wygląda.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, trochę mnie nie było w Twoim ogrodzie ale teraz z chęcią wracam do oglądania Twoich widoków i portretów.
Piękne zwłaszcza szałwia muszkatołowa (wymarzła ub. zimy ale jakaś siewka się uchowała i mam ją na nowo :tan ) i trójsklepka!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szałwia jest niesamowita :D Pi zeszłym sezonie nie widziałam i nie widzę swojej, więc kupiłam sobie sadzonkę u Szewczyka w Łodzi. To przecudna roślina ;:167
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Aguś przybyłam na chwileczkę i jakie piękne widoki zastałam u Ciebie - ohhh....
Awatar użytkownika
salaga
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 cze 2014, o 18:44

Post »

Piękne rośliny i piękne zdjęcia :)
Agnieszka
Moje domowe: storczyki, hoje, inne: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=79213" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogródek: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=77924" onclick="window.open(this.href);return false;
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

AGNIESZKO,nie masz miejsca na maki :?:
One nie zajmują miejsca,są skromne ...
Ja np. mam miejsce na szałwię,która sie wszyscy u ciebie zachwycają,a nie mam szałwi :oops:
Tzn. mam ale w wersji białej - wygląda jak łopian kwitnący na bialo ...
Pozdrowienia,
Slawek
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ja się wcale nie dziwię,że wszyscy się zachwycają twoimi szałwiami.Muszkatołowa to myślałam,że jest gałka ;:306
Co to za szałwia- z tych jednorocznych?
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Agnieszko czy to powojnik Andromeda , jeśli tak to moja lista chciejstw znów się wydłużyła.
Jest piękny ;:170
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

:wit Pięknie kusisz zdjęciami, już lista roślin się wydłuża o szałwie ;:138
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Widzę, że szaławia robi furorę - nic dziwnego, cudny kwiat w pięknym ujęciu ;:63
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Bardzo mnie ostatnio kręcą szałwie i jest ich nawet sporo gatunków. Czy muszkatołowa długo kwitnie?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aguniu,Twój ogród niezmiennie zachwyca różnorodnością i świetnymi nasadzeniami ,chciałoby się z niego nie wychodzić,to ogród z duszą ,on o każdej porze roku ma to coś,pozdrawiam i miłej nocki życzę ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu czyli szykuje się u Ciebie różane szaleństwo jesienią ;:oj Masz już jakieś typy? czy idziesz na żywioł z odmianami?

Kasiu już mi przeszedł żal, ale już nie będę stawiała na róże w ogromnej ilości. Uraz pozostał. Teraz są po prostu jednymi z wielu innych bylin. Będą na moich rabatach zawsze, bo nie wyobrażam sobie ogrodu bez róż, ale nie będą już rośliną naczelną :lol:

Majeczko pewnie Twoje szałwie już niedługo zakwitną. To jest zbyt duża roślinka jak na mój ogródek, wszędzie ciasno, ale taka ładna, że tam gdzie się wysieje to rośnie ...
Moje różyczki skromniutkie, u Ciebie to dopiero różane szaleństwo ;:196

Wiolu szałwia muszkatołowa to prawdziwy kolos, no i kwiaty ma niesamowicie oryginlne i śliczne :D

Marysiu niszczylistka to prawdziwe utrapienie. Cieszy mnie bardzo fakt, że u mnie w tym roku jest jej znacznie mniej niż w poprzednich sezonach. Szkoda, że dobrała się do Twoich róż :?
Szałwię bardzo lubię.... pod każdą postacią ;:167 Koniecznie muszę posadzić omszoną, bo mam jakąś taką odmianę, która okropnie się wykłada....

Krysiu dziękuję ;:196
Faktycznie trawnik u mnie pozostał głównie w wersji wstęg pomiędzy rabatkami :lol:
Czasami tak jak piszesz, trzeba go zmniejszać ukradkiem , na zasadzie ,,czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal,, 8-) :lol:
Ja niestety już nie mam czego zmniejszać, juz jest trawiasty minimalizm :lol:

Aniu nigdy nie zbierałam nasionek z szałwii, nie wiem czy potrafię. Ale postaram się złapać ten moment, zanim się wysypie. Jeśli tylko będzie sukces, to Ci wyślę ;:196

Mariolu bardzo się cieszę, ze podobają Ci się :D

Aguś na fotce to szałwia omszona. Piękna roślina, uwielbiam tę jej zwiewność.Co do przetaczników to kilka posadziłam jesienią, jeszcze nie zakwitły. A te które mam dłużej, to strasznie wykładające się odmiany Musze je usunąć i posadzić takie bardziej sztywno stojące .

Aniu bardzo się cieszę, że widok moich kwiatowych portretów sprawia Ci przyjemność :D

Maryniu zgadza się, ogród i moc roślin rosnąca w nim, to coś, co nas cieszy :D
Ja kocham busz i dążę do tego, żeby był na każdej rabacie. Uwielbiam, kiedy rośliny przenikają sie nawzajem :D Niestety teraz już jest ten stan, że wiele z nich rozrosło się ponad miarę i sporo muszę wykopywać.... Każdej roślinki mi szkoda, ale zawsze oddaję w dobre miejsce i wiem, że komuś upiększą świat i będą cieszyć :D

Alu i ja bardzo lubię ten duecik :D Większość moich tawułek ma dla towarzystwa właśnie żurawki :D

cd za chwilę :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku bardzo się cieszę, że jesteś :D
Szałwia to faktycznie przyciągająca wzrok roślina.
Trójsklepkę i ja bardzo lubię, mam jeszcze o fioletowych kwiatach, ale rośnie w miejscu, które najwyraźniej jej nie odpowiada. Wcale się nie rozrasta i prawie nie kwitnie. Koniecznie muszę przesadzić.

Aniu szałwia faktycznie zwraca uwagę. Jest piękna i bardzo okazała :D
Nie wycinaj przekwitniętych kwiatostanów, to wysieje Ci się i będziesz miała sporo maluszków, które w przyszłym roku już zakwitną :D

Grażynko witaj :wit
Roślin faktycznie troszkę się uzbierało. Ale już koniec z sadzeniem, bo miejsca brak :lol:

Reniu cieszę się, że zaglądasz i miło mi bardzo, że widoczki podobają Ci się ;:196

Agnieszko witaj w moim ogródku i bardzo dziękuję za miłe słowa :wit

Sławku niby maki nie zajmują wiele miejsca, ale u mnie już tak ciasno, że teraz jestem na etapie wykopywania i oddawania niektórych bylin, bo tak się porozrastały :lol:
Jeśli uda mi się zebrać nasionka z szałwii, to chętnie Ci je wyślę. Oby tylko się udało, zanim wysypią się, bo jeszcze nigdy ich nie zbierałam....

Ewuniu jest i gałka :lol:
Szałwia muszkatołowa to roślina dwuletnia. W jednym roku wysiana, w kolejnym pięknie kwitnie.
Można używać ją do przyprawiania sałatek i potraw mięsnych.... i liście i kwiaty . Ma ciekawy, charakterystyczny smak :D Jest też rośliną leczniczą :D

Gosiu tak to Andromeda, jest śliczny i obficie kwitnie :D

Duszyczko, szałwie to naprawdę piękne rośliny i bardzo dekoracyjne. Widoczne już z daleka, bo są prawdziwymi kolosami :D

Basiu szałwia przyciąga wzrok, jest nie tylko piękna ale i bardzo oryginalna. No i pyszna i zdrowa przyprawa.... Same zalety :D

Wandziu i ja bardzo lubię szałwie. Wszelkiego rodzaju. Muszkatołowa kwitnie długo. Wciąż rozwijają się nowe kwiaty :D To niesamowicie dekoracyjna odmiana.

Martusiu bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196
Ciesze się, że podoba Ci się u mnie, ja zawsze niesamowicie zachwycam się Twoim ogromnym ogrodem, z wielkimi kępami kwiatów ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”