Ogródek to moje drugie życie 6- sezon 2014
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie 6- sezon 2014
DOROTKO...różyczki w tym roku wszędzie się wdzieczą, sązdrowe i tak obficie kwitną, a tułacz u mnie zniknął - myślę że nadmiar wilgoci mu zaszkadził.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Chyba prognoza zaczyna się sprawdzać,dzisiaj dzień dość ciepły,choć upału nie było,za to silny wiatr i do południa słońce,później zaczęło się chowac za chmury aż w końcu niebo zrobiło sie bure więc czas było zbierać się z działki ,pogoda nie psuje ciekawe czy nadejda przepowiadane deszcze ??
Pomimo ,że dzisiaj święto to trochę w ziemi "pogrzebałam "nie uważam tego za coś niestosownego bo dla mnie to przyjemność,a nie praca
Maryniu u mnie też tułacz wychodzi w różnych miejscach ,ale jakos wyjątkowo mi to nie przeszkadza,bardzo lubię jego kolorowe liście
Grażynko jak widzisz kwitnie,co prawda trudno nazwać go obsypanego kwiatami ale 1 lub 2 się pokażą
Danusiu tułacz to też fajny zadarniacz jak ktoś ma dużo miejsca
Krysiu no tak nie do końca,dzisiaj zauważyłam na niektórych różach tzn na ich liściach plamki ,nie mam pojęcia co to jest,walkę z mszycą wygrałam chyba czeka mnie następna no i moje floksy myślę ,że mączniak je dopadł-pierwszy raz mnie to spotyka-co robić ???
Pomimo ,że dzisiaj święto to trochę w ziemi "pogrzebałam "nie uważam tego za coś niestosownego bo dla mnie to przyjemność,a nie praca
Maryniu u mnie też tułacz wychodzi w różnych miejscach ,ale jakos wyjątkowo mi to nie przeszkadza,bardzo lubię jego kolorowe liście
Grażynko jak widzisz kwitnie,co prawda trudno nazwać go obsypanego kwiatami ale 1 lub 2 się pokażą
Danusiu tułacz to też fajny zadarniacz jak ktoś ma dużo miejsca
Krysiu no tak nie do końca,dzisiaj zauważyłam na niektórych różach tzn na ich liściach plamki ,nie mam pojęcia co to jest,walkę z mszycą wygrałam chyba czeka mnie następna no i moje floksy myślę ,że mączniak je dopadł-pierwszy raz mnie to spotyka-co robić ???
- dorcia7
Cały czas nie daje mi spokoju skad u mnie sie ten dzwonek wziął-jest wysoki jak mój biały brzoskwiniolistny
a ten na pewno skojarzycie,często w sklepach nawet marketach spozywczych sprzedają je w doniczkach często równieź miniaturki,ja osobiście kupuję je zimą jak nie ma kwiatów i stawiam dla ozdoby w pokoju,wkopałam go w zeszłym roku po przekwitnięciu i jak widać przezimował
dzwonek drobny
dzwonek gargański "Dickson's Gold"
-- 19 cze 2014, o 19:24 --
dzwonek kropkowany "Hot Lips"
kwitną hosty
kolejne tawułki
a ten na pewno skojarzycie,często w sklepach nawet marketach spozywczych sprzedają je w doniczkach często równieź miniaturki,ja osobiście kupuję je zimą jak nie ma kwiatów i stawiam dla ozdoby w pokoju,wkopałam go w zeszłym roku po przekwitnięciu i jak widać przezimował
dzwonek drobny
dzwonek gargański "Dickson's Gold"
-- 19 cze 2014, o 19:24 --
dzwonek kropkowany "Hot Lips"
kwitną hosty
kolejne tawułki
- dorcia7
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko kolekcja dzwonków też mam tego marketowego
widoczki ogrodowe bardzo ładne pięknie obsadzone rabatki
widoczki ogrodowe bardzo ładne pięknie obsadzone rabatki
- dorcia7
Ulka dziękuję
korzystając że dzisiaj miałam urlop wybrałam się na targowisko i nie sposób było nie kupić jakiejś roślinki-moje zbiory roślinne zasiliły dwie trawki i wilczomlecz
jak to na targu brak podpisanych odmian ,zastanawiam się czy to jakaś Hakonechloa?ta drobna to nie mam bladego pojęcia ,a wilczomlecz może być TIGER ??
korzystając że dzisiaj miałam urlop wybrałam się na targowisko i nie sposób było nie kupić jakiejś roślinki-moje zbiory roślinne zasiliły dwie trawki i wilczomlecz
jak to na targu brak podpisanych odmian ,zastanawiam się czy to jakaś Hakonechloa?ta drobna to nie mam bladego pojęcia ,a wilczomlecz może być TIGER ??
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Dorotko witaj Tyle kwiatów i każdy piękny tawułki, dzwonki,..... długo by wymieniać ale widoczki cieszą mnie najbardziej. Pięknie masz skomponowane rabaty, podziwiam i gratuluje
- dorcia7
Aniu tyle mam w głowie pomysłów na zmiany ,ale niestety działka nie jest z gumy
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
DOROTKA, znam to uczucie kiedy nie można przejść obok kwiatów obojętnie, ale mi się to dziasiaj udało aż eM był zdziwiony jak wróciłam z targu