Moje ukwiecone parapety cz. II
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ukwiecone parapety cz. II
Patrycjo dziękuję za odwiedziny i miły wpis. Biała miltonię zakupiłam we wrocławskiej Ikea, może u Ciebie tez takie były? Dzięki za nazwę miniaturki, rzeczywiście to chyba ta roślinka, bo ta syna też ma nakrapiane listki
Jeśli chodzi o cattleye to sa to hybrydki o nieznanych kolorach wiec jeśli kiedyś zakwitna to będą niespodzianki. Co do kolekcji to rozrosła się ona już dość dawno, czasami trafiają się rózne okazję gdzie udaje się kupic kilka kwiatów za niewielkie pieniadze, a potem przez dłuższy czas nic.
Jeśli chodzi o cattleye to sa to hybrydki o nieznanych kolorach wiec jeśli kiedyś zakwitna to będą niespodzianki. Co do kolekcji to rozrosła się ona już dość dawno, czasami trafiają się rózne okazję gdzie udaje się kupic kilka kwiatów za niewielkie pieniadze, a potem przez dłuższy czas nic.
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mówiąc szczerze miałam właśnie nadzieję, że kupię taką w Ikea, ale Ikea mnie zawiodła już któryś raz z rzędu... i kwiaty były w opłakanym stanie. I za wiele ich też nie było
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Kurcze, ale fajnie, że zakupiłaś aż tyle cattleyek niewiadomego kolorku. To będzie super uczucie, jak zaczną kwitnąć
Życzę ci, byś długo nie czekała na kwiaty
Życzę ci, byś długo nie czekała na kwiaty
- Mogra
- 50p
- Od: 18 paź 2012, o 22:37
Ileż nowości
Miałam pytać o cattleye z All, jak wyglądają boskie, strasznie jestem ciekawa kolorków widzę na zdjęciu, że dwie pierwsze z przodu są sporych rozmiarów, ciekawa jestem czy trafiłyśmy na podobne, bo moja ma rozpiętość liści 36cm wysokość psb 25cm, jestem w szoku, bo spodziewałam się średnich rozmiarów teraz nie mam pojęcia, gdzie ją upchnąć
Miałam pytać o cattleye z All, jak wyglądają boskie, strasznie jestem ciekawa kolorków widzę na zdjęciu, że dwie pierwsze z przodu są sporych rozmiarów, ciekawa jestem czy trafiłyśmy na podobne, bo moja ma rozpiętość liści 36cm wysokość psb 25cm, jestem w szoku, bo spodziewałam się średnich rozmiarów teraz nie mam pojęcia, gdzie ją upchnąć
Wow jakie piękne prezenty i zakupy!! Też uwielbiam takie przekwitle i przecenione niespodzianki a cattleyki Twoje chętnie posledze bo sama miałam jedną ale się nie dogadalysmy
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Vandu piękne i te energetyczne kolorki A nowy nabytek cudny uwielbiam dendrobia
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Ale u Ciebie kolorowo . Bardzo ładne te pomarańczowe wandy. Dendrobium ma nieziemski kolorek no i hybrydka peolic , kiedyś taką zdobędę .
- sylwik
- 500p
- Od: 22 lip 2006, o 10:39
Wspaniałe storczyki. Możesz mi powiedzieć gdzie kupiłaś vandy? Trudno je u nas spotkać.
Ależ piękne 'Vandowate' kwitnienia. Gratulacje dla Ciebie Kasiu No i perełka - Sophronitis
Jestem pewna, że zakupione przekwitnięte katleje trafiły w dobre łapki.
Jestem pewna, że zakupione przekwitnięte katleje trafiły w dobre łapki.
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Ale kolorami rzuciłaś
sophronitis cudna!
sophronitis cudna!
Pozdrowienia! Asia
Moich podopiecznych znajdziecie w tym wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=73508
Moich podopiecznych znajdziecie w tym wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=73508
- sylwik
- 500p
- Od: 22 lip 2006, o 10:39
Kasiu czy w czasie takich bardzo chłodnych dni, kiedy temperatura ma koło 10 stopni, całymi dniami pada deszcz to storczyki chowasz do domu czy zostają cały czas na dworze?