AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.7
- Rozeta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.7
Możesz troszkę skrócić pędy, powiedzmy o 1/3 ich długości. Na wiosnę, jak ruszy wegetacja, to wyda wiele nowych .
Aha, po przesadzeniu bardzo solidnie podlej i koniecznie zrób wysoki kopczyk - zapobiegnie utracie wilgoci . A jak temperatura zacznie spadać poniżej zera, owiń włókniną i ... aby do wiosny .
Aha, po przesadzeniu bardzo solidnie podlej i koniecznie zrób wysoki kopczyk - zapobiegnie utracie wilgoci . A jak temperatura zacznie spadać poniżej zera, owiń włókniną i ... aby do wiosny .
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Monia chyba zrezygnuję z robienia kopczyka bo od ljesieni to tutaj pada praktycznie non stop Ja mam zawsze problem z nadmiarem wody ! Temperatury będe obserwować, ale w zeszłym roku tylko raz było -4.
A pędy ciachnę na pewno. I tak jestem niezadowolona z jej obecnego wyglądu, wiec jestem zdesperowana
Bardzo ci dziękuję za cenne podpowiedzi
A pędy ciachnę na pewno. I tak jestem niezadowolona z jej obecnego wyglądu, wiec jestem zdesperowana
Bardzo ci dziękuję za cenne podpowiedzi
- AgaNet
Na dobranoc, fotki z uniwerysteckiego ogrodu botanicznego
różanka - róże niestety w raczej kiepskiej kondycji
i częśc parkowa
różanka - róże niestety w raczej kiepskiej kondycji
i częśc parkowa
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oh to naprawdę malutki skoro tylko 70m . Mój niewiele większy a mam wrażenie, że Ty masz tego znacznie więcej
Fajna kolekcja klonów. Niesamowicie mi się podobają te roślinki, niestety jakoś po porażce w uprawie jednego dałam sobie spokój. Ale mam dla niego dobre miejsce w półcieniu, nie mniej będę musiała się wstrzymać z zakupem. U Ciebie widzę, że rosną bezproblemowo
Ja swojego clemka Presidenta tak przesadzałam, że, nie mógł bidulek się nawet dobrze zadomowic. W tym roku dostał dobre miejsce, podłoże, dalie na nóżki dla chłodu i szaleje No bo umówmy się, dla mnie 13 kwitów to szaleństwo
Ja z irysami miałam to samo- nie chciały wcale kwitnąc (te bródkowe, bo syberysjkie kwitną co roku) i w tym roku również się zdecydowały Może jest generalnie jakiś dobry rok dla nich?
Muszę miec takiego ciemnego bodziszka!
Fajna kolekcja klonów. Niesamowicie mi się podobają te roślinki, niestety jakoś po porażce w uprawie jednego dałam sobie spokój. Ale mam dla niego dobre miejsce w półcieniu, nie mniej będę musiała się wstrzymać z zakupem. U Ciebie widzę, że rosną bezproblemowo
Ja swojego clemka Presidenta tak przesadzałam, że, nie mógł bidulek się nawet dobrze zadomowic. W tym roku dostał dobre miejsce, podłoże, dalie na nóżki dla chłodu i szaleje No bo umówmy się, dla mnie 13 kwitów to szaleństwo
Ja z irysami miałam to samo- nie chciały wcale kwitnąc (te bródkowe, bo syberysjkie kwitną co roku) i w tym roku również się zdecydowały Może jest generalnie jakiś dobry rok dla nich?
Muszę miec takiego ciemnego bodziszka!
- AgaNet
Palula, ano małe to moje małeństwo, strasznie małe
Klony uwielbiam, to taka namiastka drzew u mnie
Nie wiem które klony w miarę zimuja w polskich warunkach ... Trzeba miec dla nich raczej zaciszne miejsce... bo inaczej to szkoda kasy na nie wydawac
Bodziszkowi nazy nie cyknęłam i nie wiem co to za cudo
-- 20 cze 2014, o 23:41 --
Na wieczór:
James Galway, pnąca
i ogromny kwiat 'Princress Alexandra of Kent'
Co tam słychac w trawie?
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
- AgaNet
Trawa żyjesemirek pisze:Co tam słychac w trawie?
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Póki co muszę się dobrze obeznac z wymaganiami tych roślin, bo zaciszne miejsce mam ale nie wiem czy nasłonecznienie mu będzie pasowało. U mnie za namiastkę drzew mają robic bzy (sambucusy ). Mamy ten sam metraąż mniej więcej więc doskonale rozumiem
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Suuuper wiadomości pt. 'Co w trawie piszczy'
A różyczka
A różyczka
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Łał pięknie piszczy w różyczkach i to fajnie
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- AgaNet
Paula - z tego co kojarzę to klony o ciemniejszych liściach lepiej znoszą nasłonecznienie niż te o zielonych czy w ogóle jaśniejszych. Nawet u mnie czasem Orange Dream się przypala, no a szału ze słońcem to tu nie ma...
Bzy tez mi sie strasznie podobają, ale cóż, z braku miejsca pozostałam tylko przy klonach
Aniu - wiadomośc trawiasta bardzo mnie cieszy, bo to znaczy że nie spaliliśmy całego trawnika Kamień z serca, bo dosięwkę mozna robic dopiero po 8 tygodniach Są jeszcze ciemniejsze miejsca na trawniku, ale generalnie trawa odzyskuje wigor
Elu - róże się powoli u mnie rozkręcają i zaczyna ich kwiatnąć coraz więcej
Bzy tez mi sie strasznie podobają, ale cóż, z braku miejsca pozostałam tylko przy klonach
Aniu - wiadomośc trawiasta bardzo mnie cieszy, bo to znaczy że nie spaliliśmy całego trawnika Kamień z serca, bo dosięwkę mozna robic dopiero po 8 tygodniach Są jeszcze ciemniejsze miejsca na trawniku, ale generalnie trawa odzyskuje wigor
Elu - róże się powoli u mnie rozkręcają i zaczyna ich kwiatnąć coraz więcej
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aga macie fajną przeprawę z trawnikiem
Princessa ma śliczny pierwszy kwiat moja miała bardziej w kolorze zbliżonym do brzoskwini ale w miarę rozwoju różowiał, piękne wielkie kwiaty leżały całkowicie na posłonkach i liatrach, które straciły przez to pędy kwiatowe. No i jak się nie wściekać na takie wylegacze
Princessa ma śliczny pierwszy kwiat moja miała bardziej w kolorze zbliżonym do brzoskwini ale w miarę rozwoju różowiał, piękne wielkie kwiaty leżały całkowicie na posłonkach i liatrach, które straciły przez to pędy kwiatowe. No i jak się nie wściekać na takie wylegacze
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Z tym, ze te klony ktore maja wybarwione liscie a rosna w wiekszym cieniu, to moga sie gorzej wybarwiac. Moj Sango Kaku, ma slonce po 17 tylko i jest na jesien bardziej zielony tzn nie ma juz tego charakterystycznego bardzo zoltego ulistnienia jaki powinien miec..... chyba przeniose go z powrotem do donicy na Taras.
Dobrze, ze trawa ocalala.
Dobrze, ze trawa ocalala.