Mój taras - ogródek cz.2
Re: Mój taras - ogródek cz.2
Warto było czekać na Proteusa , piękne pełne kwiaty i tak po cichutku zazdraszczam zapachu goździków moje jeszcze w pąkach . Tykw w tym roku nie siałam , chodź na upartego pewnie z jedną bym gdzieś upchała za to będę kibicować Twoim by się wysiliły by było co chwalić
Elu , u Ciebie pada ?
Elu , u Ciebie pada ?
- Gosia123A
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu Klematisy cudne,moje prawie przekwitły.Roślinki śliczne
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Dr Ruppel lubi półcień Mój zamiast piąć się w górę, wylega na ziemi i w niskości kwitnie jak szalony.
Susza nadal, nie przeszkadza to mocno starszym różom czy powojnikom, ale jednorocznych chyba się nie doczekam. Marne są mimo podlewania co jakiś czas. Co dzień nie dam rady Podlewam warzywa.
Susza nadal, nie przeszkadza to mocno starszym różom czy powojnikom, ale jednorocznych chyba się nie doczekam. Marne są mimo podlewania co jakiś czas. Co dzień nie dam rady Podlewam warzywa.
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No,fajnie,ja swojego Ruppel posadziłam w pełnym słońcu.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Elu prawda, goździki pachną oszałamiająco Tykwy w donicach szaleją na pergolach, te na działce wręcz przeciwnie.Posadzone później, coś je podjada i na razie niedożywione Teraz to dopiero pada no i zimno jak diabli...
Gosiu widocznie ten rok łaskawy dla moich clematisów, zobaczymy jak reszta zakwitnie.
1grazyna metodą prób i błędów dopasowałam rośliny na moje pergole. Na początku miały tam rosnąć winogrona
Ewa ja także na działce podlewam warzywa ale chociaż teraz deszczyk wspomaga. Z jednorocznych kwiatów mam tylko wysiany groszek i prawoślaz/chyba, bo nasionka skubnięte od sąsiadki /
Aniuja nawet jakbym się mocno starała, to nie mam pełnego słońca na tarasie. Zobacz jaka szałwia muszkatałowa zakwitła mi na działce Zakupiona na targach, spodziewałam się tak pięknego kwitnienia jak u ciebie a zakwitł...brzydal
Tylko wielkość imponująca...
Tykwy śmiało pną się do góry.
Na działce zakwitły ostróżki
...i dzwonki
pełne
Gosiu widocznie ten rok łaskawy dla moich clematisów, zobaczymy jak reszta zakwitnie.
1grazyna metodą prób i błędów dopasowałam rośliny na moje pergole. Na początku miały tam rosnąć winogrona
Ewa ja także na działce podlewam warzywa ale chociaż teraz deszczyk wspomaga. Z jednorocznych kwiatów mam tylko wysiany groszek i prawoślaz/chyba, bo nasionka skubnięte od sąsiadki /
Aniuja nawet jakbym się mocno starała, to nie mam pełnego słońca na tarasie. Zobacz jaka szałwia muszkatałowa zakwitła mi na działce Zakupiona na targach, spodziewałam się tak pięknego kwitnienia jak u ciebie a zakwitł...brzydal
Tylko wielkość imponująca...
Tykwy śmiało pną się do góry.
Na działce zakwitły ostróżki
...i dzwonki
pełne
- ewamaj66
U mnie też kropiło, teraz nadal ciągną się chmury, więc może wreszcie wszystko zostanie podlane. Na razie niewystarczająco, bo pod krzewami ziemia sucha Warzywnik na pewno podlany-dobre i to
Dobrze że w tym roku odpuściłam sobie dynie i tykwy , mokro zimno , zarobiła bym się na amen albo zamartwiła na śmierc Twoje Elu mają się dobrze bo rosną w murach więc mają cieplej niż na działce . Na pewno doczekasz się pięknych okazów , tego życzę , toż w jakimś celu się je sadzi Ostróżka piękna ile ma latek ? u mnie najlepiej sprawują się zwykłe niebieskie , inne wypadają po dwóch latach , dlatego Twojej zaglądam do metryki
- ElzbietaaG
Ewo na warzywniku mam sucho,ziemia twarda gliniasta. Ciągle niebo zachmurzone ale bez żadnych efektów... Jedynie na tarasie podlane, bo podlewam ja a nie natura.
Elu tarasowe tykwy radzą sobie doskonale, działkowe zaś marniutkie. Ostróżki przesadzone z mojego starego ogrodu, dokładnie nie pamiętam ile mają lat, może 3-4 Oprócz pełnej różowej mam też taką błękitną ostróżkę
Tykwy rosną bardzo szybko, pewnie 1m tygodniowo
kwitną bialutkimi kwiatkami/ na zdj. kwiat męski/
Kardynał Wyszyński jakoś sobie radzi beze mnie w starym ogrodzie
Tarasowe tawułki
Jackmanii się rozkręca
Lada dzień hortensja ogrodowa wybuchnie obfitym kwieciem
Elu tarasowe tykwy radzą sobie doskonale, działkowe zaś marniutkie. Ostróżki przesadzone z mojego starego ogrodu, dokładnie nie pamiętam ile mają lat, może 3-4 Oprócz pełnej różowej mam też taką błękitną ostróżkę
Tykwy rosną bardzo szybko, pewnie 1m tygodniowo
kwitną bialutkimi kwiatkami/ na zdj. kwiat męski/
Kardynał Wyszyński jakoś sobie radzi beze mnie w starym ogrodzie
Tarasowe tawułki
Jackmanii się rozkręca
Lada dzień hortensja ogrodowa wybuchnie obfitym kwieciem
- ewamaj66
Nie wiedziałam, że tykwa ma takie ładne kwiaty
Warzywnik porządnie podlany, co jakiś czas padało i kropiło, więc moja glina zachowa na pewno trochę wilgoci. Mam nadzieję skończyć dziś pielenie ogórków po powrocie z pracy, zapowiada się dzień bez dużych opadów
Warzywnik porządnie podlany, co jakiś czas padało i kropiło, więc moja glina zachowa na pewno trochę wilgoci. Mam nadzieję skończyć dziś pielenie ogórków po powrocie z pracy, zapowiada się dzień bez dużych opadów
Niebieska ostróżka też ładna a tykwa faktycznie dostała kopa , rośnie w oczach jeszcze jak to się przełoży na owoce to fajnie będzie . Chyba w tym roku lata nie uświadczymy, kilka dni pod koniec maja i to wsio Się zachmurzyło pieruńsko , pewnie znowu lunie .
- ElzbietaaG
Ewo dopiero dzisiaj mogę pochwalić się deszczem padało dosyć długo ale nie ulewnie...dobre i to po tak długiej suszy Tykwa ma ładne kwiatki i pachnące kusząco-intensywnie Na działce ROD nie byłam 2 dni, nie chciałam się stresować przedłużającą się suszą...
Elu ech, chciałabym powiedzieć, że znów lunęło...Dzisiejszy deszczyk d..py nie urywa
ale trochę popadało/posiąpiło.../Tykwy, pomimo, że zapylane własnoręcznie, okazuje się, że nie zawsze zapylone...człowiek się stara a wychodzi jak zwykle
Moja tegoroczna duma-hortensja ogrodowa
Surfinie też piękne
Pelargonia
Elu ech, chciałabym powiedzieć, że znów lunęło...Dzisiejszy deszczyk d..py nie urywa
ale trochę popadało/posiąpiło.../Tykwy, pomimo, że zapylane własnoręcznie, okazuje się, że nie zawsze zapylone...człowiek się stara a wychodzi jak zwykle
Moja tegoroczna duma-hortensja ogrodowa
Surfinie też piękne
Pelargonia
- ElzbietaaG
Ta susza jest ponad moje siły Dzisiaj było 32 stop. w cieniu W lipcu padało tylko dwa razy i to nie dużo.Na działce wszystko pomału się zasusza, podlewam jedynie ogórki, reszta w opłakanym stanie...
Szczeć-ta roślina nie potrzebuje wody, samosiejka, rośnie między betonowymi płytami.
Susza na działce, tylko koper ma się dobrze, gorzej z ogórkami
Na tarasie królują tykwy i datury oraz butelki i wiadra z wodą
Szczeć-ta roślina nie potrzebuje wody, samosiejka, rośnie między betonowymi płytami.
Susza na działce, tylko koper ma się dobrze, gorzej z ogórkami
Na tarasie królują tykwy i datury oraz butelki i wiadra z wodą
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie również susza. Aż się płakać chce. Nie wiadomo co ratować. Kolejne rośliny padają.
Zaintrygowała mnie ta hortensja. Długo ją masz? Czy okrywasz na zimę? Rewelacyjne kwitnienie Gratuluję!
Zaintrygowała mnie ta hortensja. Długo ją masz? Czy okrywasz na zimę? Rewelacyjne kwitnienie Gratuluję!