Róże w donicach
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże w donicach
Janku ta Pani ,dobrze zrobiła,to były odrosty z dzikich podkładek.Ja też tak robię .
-
- 100p
- Od: 16 mar 2009, o 13:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Chciałam również pokazać moją różę - Aspirin. Jestem w niej zakochana do szaleństwa.
Przy okazji upewnię się, czy to coś jest chwastem? Wysiałam mieszankę kwiatów balkonowych i to coś rośnie bujnie.
[/url]
Przy okazji upewnię się, czy to coś jest chwastem? Wysiałam mieszankę kwiatów balkonowych i to coś rośnie bujnie.
[/url]
Ania
Mam pierwszy rok różę pnącą sympatię, już pokazała swój pierwszy kwiat
ogólnie rośnie super, dwie wsadziłam do skrzynki, nie wiem czy nie za ciasno będą miały, podlewam je nawozem do róż, na razie rośnie bardziej do góry niż boki
I dwie mam w domku jedna kupiona przeze mnie a druga od mojego mężą ;)
ogólnie rośnie super, dwie wsadziłam do skrzynki, nie wiem czy nie za ciasno będą miały, podlewam je nawozem do róż, na razie rośnie bardziej do góry niż boki
I dwie mam w domku jedna kupiona przeze mnie a druga od mojego mężą ;)
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
A moja Biedronkowa z marca, kończy powoli kwitnienie, nowych pąków już nie widać i niebawem pójdzie do ogrodu
Zostaną te balkonowe, blada Pastella i pąki Heidi
Kolory jakieś nie wyszły, jutro w dzień zrobię foto
Zostaną te balkonowe, blada Pastella i pąki Heidi
Kolory jakieś nie wyszły, jutro w dzień zrobię foto
Pozdrawiam Eugenia
- Ebabka
Pozdrawiam Eugenia
- Ebabka
Anna220 Piękna róża, ładnie się rozkrzewia Wytwarzałaby więcej pędów kwiatonośnych, jeśli byłaby ułożona chociaż trochę na bok, w innym przypadku róże kwitną raczej na wierzchołkach. Przy kratce to nie bardzo jest możliwe, ale trochę wychylić może ?
A na wiosnę ze dwa pędy skrócisz i część kwiatów będzie niżej
Już nie mam Sympathie, miałam dwie na działce, ale którejś srogiej zimy zmarzły całkowicie i więcej nie sadzę "sorry, taki mamy klimat" teraz mam młode kanadyjki, może się nie dadzą
A na balkonie Pastella:
A na wiosnę ze dwa pędy skrócisz i część kwiatów będzie niżej
Już nie mam Sympathie, miałam dwie na działce, ale którejś srogiej zimy zmarzły całkowicie i więcej nie sadzę "sorry, taki mamy klimat" teraz mam młode kanadyjki, może się nie dadzą
A na balkonie Pastella:
Pozdrawiam Eugenia
- Ebabka
Pastella utrzymuje kwiaty ponad dwa tygodnie, ale chyba zzieleniały? A Heidi zaczyna drugie kwitnienie
Pozdrawiam Eugenia
- Ebabka
Pozdrawiam Eugenia
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam,
To ma być moja pierwsza róża w doniczce, przynajmnie do czasu, aż 'zorganizuję' ( czytaj: coś innego wykopię) jej miejsce w ogrodzie . Przeczytałam ten wątek i mam pytanie: jak ją "ogacę" na zimę, zgodnie z zawartymi tu instrukcjami , schowam do komórki (powiedzmy), to co z podlewaniem?. Ma tak stać do wiosny bez wody? Byłabym wdzięczna za odpowiedź .
To ma być moja pierwsza róża w doniczce, przynajmnie do czasu, aż 'zorganizuję' ( czytaj: coś innego wykopię) jej miejsce w ogrodzie . Przeczytałam ten wątek i mam pytanie: jak ją "ogacę" na zimę, zgodnie z zawartymi tu instrukcjami , schowam do komórki (powiedzmy), to co z podlewaniem?. Ma tak stać do wiosny bez wody? Byłabym wdzięczna za odpowiedź .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Aniu,możesz ją zakopać z doniczką na działce i zrobić taki kopczyk jakby rosła w ziemi.Moje często tak zimują jak nie podjęłam jeszcze decyzji gdzie mają mieć swoje miejsce.