Mój ogród - początki
Re: Mój ogród - początki
Anna55 Owszem, małe jest piękne. Kolejny pączek lilii robi się barwny. Już na nią czekam.
U liliowca jest falbanka, fioletowa. Kwiat jest dosyć mały, ale to jego pierwszy rok u mnie, będzie inny za rok. średnica 10 cm, wysokość całego liliowca pół metra. Nie jest źle, pewnie wszystkie tak będą miały, za to rdzawe aż się przewracają, bo są chude i długie.
Pierwszy liliowiec, żółty,, falbanki fioletowe, środek różowo-fioletowy.
Pierwszy kwiat rdzawego liliowca.
Lilie różowe małe:
Kolejna lilia szykuje się do kwitnienia:
JacekP Zakwitł i super. Niestety jeden z dzisiejszych pąków jest bardzo dziwny, ma jeden normalny płatek dolny i dwa złączone razem, bo widać dwie bródki w tym miejscu. Górne płatki dwa normalne i jeden rozdzielony na dwa mniejsze płatki na dole. Dziwne, ciekawe jak będzie z następnym pąkiem tego irysa.
Kilka zdjęć specjalnie dla was.
Aksamitki:
Różyczka:
Wiesiołek:
Canna, pryskam Topsinem, bo dostaje plamek na liściach.
Malwy rosną szybciutko:
Takie pączki ma jeden z liliowców od Emila, chyba będzie ciekawy.
POZDRAWIAM.
U liliowca jest falbanka, fioletowa. Kwiat jest dosyć mały, ale to jego pierwszy rok u mnie, będzie inny za rok. średnica 10 cm, wysokość całego liliowca pół metra. Nie jest źle, pewnie wszystkie tak będą miały, za to rdzawe aż się przewracają, bo są chude i długie.
Pierwszy liliowiec, żółty,, falbanki fioletowe, środek różowo-fioletowy.
Pierwszy kwiat rdzawego liliowca.
Lilie różowe małe:
Kolejna lilia szykuje się do kwitnienia:
JacekP Zakwitł i super. Niestety jeden z dzisiejszych pąków jest bardzo dziwny, ma jeden normalny płatek dolny i dwa złączone razem, bo widać dwie bródki w tym miejscu. Górne płatki dwa normalne i jeden rozdzielony na dwa mniejsze płatki na dole. Dziwne, ciekawe jak będzie z następnym pąkiem tego irysa.
Kilka zdjęć specjalnie dla was.
Aksamitki:
Różyczka:
Wiesiołek:
Canna, pryskam Topsinem, bo dostaje plamek na liściach.
Malwy rosną szybciutko:
Takie pączki ma jeden z liliowców od Emila, chyba będzie ciekawy.
POZDRAWIAM.
Pozdrawiam, Robert.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Robercie, nazbierałeś sporo odmian irysów i liliowców ,piękne są ,teraz występy będą miały liliowce i róże i lilie,u mnie jeszcze czas na liliowce inny mam klimat,pozdrawiam
-
- 100p
- Od: 27 maja 2014, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O jeju jeszcze irysek kwitnie,ale masz niespodziankę.U mnie już po,teraz tylko japończyk,lubie je i pewnie kupię więcej.Śliczne masz liliowce i róże.Malwy tez mam,wyhodowałam z nasionek,pisało roślina 2-letnia,ale widzę że i w tym roku zakwitną.
Odnośnie oprysków zauwazyłam juz dawno że u mnie topsin nie działa,używam score i uwazam jest dobry a na pewno lepszy niz topsin.
Odnośnie oprysków zauwazyłam juz dawno że u mnie topsin nie działa,używam score i uwazam jest dobry a na pewno lepszy niz topsin.
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
Liliowiec dorodny jak na pierwsze kwitnienie. Widać,że ma grube , mięsiste płatki. Piękny!
Już jest co podziwiać!
Mając takie odmiany już możesz zapylać swoje liliowce.
Już jest co podziwiać!
Mając takie odmiany już możesz zapylać swoje liliowce.
Robercie!
Mam nadzieję,że nie zdążyłeś przeczytać mojego wywodu o trunkach
Mam nadzieję,że nie zdążyłeś przeczytać mojego wywodu o trunkach
koziorozec Nazbierało się, oj tak. Dużo ich jest, jeszcze nie wszystkie w tym roku będą kwitły lub nie kwitły.
Czekam na lilie i liliowce, bo różę mam jedną tylko.
hypnosa A no zakwitł Solarek. Wiedział kiedy ma kwitnąć, aby dodać uroku tej rabatce pustej.
Japończyków nie lubię za bardzo. Malwy to chyba nie są roślinki dwuletnie. Siać je można dowoli, urosną i rozmnożą się.
Anna55 Nie rozumiem, czego nie przeczytałem lub miałem nie czytać?
Liliowiec kwiat ma mały, ale piekny. Wytrzymał 1,5 dnia.
Grupka się powiększyła ich i się bardzo cieszę, niespodzianki takie.
Czekam na lilie i liliowce, bo różę mam jedną tylko.
hypnosa A no zakwitł Solarek. Wiedział kiedy ma kwitnąć, aby dodać uroku tej rabatce pustej.
Japończyków nie lubię za bardzo. Malwy to chyba nie są roślinki dwuletnie. Siać je można dowoli, urosną i rozmnożą się.
Anna55 Nie rozumiem, czego nie przeczytałem lub miałem nie czytać?
Liliowiec kwiat ma mały, ale piekny. Wytrzymał 1,5 dnia.
Grupka się powiększyła ich i się bardzo cieszę, niespodzianki takie.
Pozdrawiam, Robert.
Miałam otwarte kilka okienek i pisałam do Sławka (slanka-flora) o czeskiej Beherowce i zamiast wysłać opowiedź do Sławka wysłałam ją do Ciebie. Zorientowałm się dopoiero po dobrej chwili. Na szczęście udało mi się zmienić ten post w Twoim wątku. Byłby ni przypiął ni przyłatał gdyż liliowce nijak się mają do czeskiej wódeczki.
Gdybyś np. przeczytał go wcześniej pomyślałbyś sobie ,że już pewnie zdążyłam wypić tę wódeczkę i wypisuję bzdury.
Co do liliowców to u mnie już rozpoczęły sezon. Zakwitły pierwsze odmianowe.Dziś zakwitł kolejny Absplute Treasure a ja miałam aparat bez karty . Jutro już go nie sfocę.
Gdybyś np. przeczytał go wcześniej pomyślałbyś sobie ,że już pewnie zdążyłam wypić tę wódeczkę i wypisuję bzdury.
Co do liliowców to u mnie już rozpoczęły sezon. Zakwitły pierwsze odmianowe.Dziś zakwitł kolejny Absplute Treasure a ja miałam aparat bez karty . Jutro już go nie sfocę.
Spokojnie, nic nie przeczytałem. Nawet jakbym przeczytał, to bym się zorientował, że to pomyłka. Nic się nie stało.
Ja posiadam w tym roku 2 odmianowe, lecz nie zakwitną, bo kupiłem w sklepie jakieś malutkie.
Wyrosły, ale nic z tego. Za rok je zobaczę.
W tym roku na jesień muszę sobie z 6 odmianowych zamówić, tylko nie wiem od kogo.
Bardzo ładnie się prezentuje ten Twój odmianowy, który zakwitł. Ujrzałem jego zdjęcie w internecie. Szkoda, że nie zrobiłaś fotki, ale pąków ma pewnie więcej.
Ja posiadam w tym roku 2 odmianowe, lecz nie zakwitną, bo kupiłem w sklepie jakieś malutkie.
Wyrosły, ale nic z tego. Za rok je zobaczę.
W tym roku na jesień muszę sobie z 6 odmianowych zamówić, tylko nie wiem od kogo.
Bardzo ładnie się prezentuje ten Twój odmianowy, który zakwitł. Ujrzałem jego zdjęcie w internecie. Szkoda, że nie zrobiłaś fotki, ale pąków ma pewnie więcej.
Pozdrawiam, Robert.
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lilie i liliowce piękne. Moje lilie w zeszłym roku zjadły szkodniki- chyba nornice... Teraz nie mam ani jednych, ani drugich...
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Masz masę pięknych kwitnień Mnie najbardziej wpadła w oko żółta różyczka i ten liliowiec z falbanką
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Myślę, że ta deformacja kwiatu irysa jednostkowa.
A ja się cieszę z kosaćców japońskich, bo kwitną po irysach bródkowych i przedłużają sezon irysowy
A ja się cieszę z kosaćców japońskich, bo kwitną po irysach bródkowych i przedłużają sezon irysowy
Wolusia Dzięki. Wiele czytałem o norniach, szkodziniki niedobre. U mnie wiele cebul znikło od tak, to ich sprawka.
Za wiosnę muszę dokupić tych lilii, bo pustawo.
tesia39 Nie tak duzo, prowizorycznie. W sumie to dobrze, że nie wszystko na raz, bo pusto było by potem.
Żółta różyczka pachnie obłędnie. Dużo pączków ma, pieknie wygląda. Liliowiec to dopiero pierwszy. Na resztę czekam.
JacekP Dziś zakwitł ostatni kwiat Solar Fire. Jest taki sam jak ten na zdjęciu. Niepodoba mi się to. Po dwa płatki. Dziwne, bo pierwszy kwiat był normalny, a reszta taka dziwna. To chyba przez to, że późno kwitnie.
No widzisz, u Ciebie przedłużony sezon irysowy, u mnie dzięki Solarowi też. Chociaż patrzę na niego z niedowierzaniem, iż tak może wyglądać irys, dziwnie. Ale i tak się cieszę z niego.
Za wiosnę muszę dokupić tych lilii, bo pustawo.
tesia39 Nie tak duzo, prowizorycznie. W sumie to dobrze, że nie wszystko na raz, bo pusto było by potem.
Żółta różyczka pachnie obłędnie. Dużo pączków ma, pieknie wygląda. Liliowiec to dopiero pierwszy. Na resztę czekam.
JacekP Dziś zakwitł ostatni kwiat Solar Fire. Jest taki sam jak ten na zdjęciu. Niepodoba mi się to. Po dwa płatki. Dziwne, bo pierwszy kwiat był normalny, a reszta taka dziwna. To chyba przez to, że późno kwitnie.
No widzisz, u Ciebie przedłużony sezon irysowy, u mnie dzięki Solarowi też. Chociaż patrzę na niego z niedowierzaniem, iż tak może wyglądać irys, dziwnie. Ale i tak się cieszę z niego.
Pozdrawiam, Robert.
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Robercie Piękna ta Lilia różowa
Róża z marketu przepiękny ma kolorek żółto-brzoskwiniowy
Wilce w doniczce jak pięknie Ci urosły
Irysek Solar Fire nadal pięknie Ci kwitnie
Liliowiec od Emila już rozwija swe kwiatuszki
Ten Liliowiec żółty,, falbanki fioletowe, środek różowo-fioletowy piękniutki jest i uroczy
Liliowiec Rdzawy piękny. Lilie różowe małe śliczne. Kolejna lilia lad moment zakwitnie.
Irysek Solar Fire bardzo ciekawym i dziwnym kwiatuszkiem zakwitł.
Aksamitki śliczne. Wiesiołekśliczny. Canna pięknutka . Malwy pięknie rosną.
I kolejny liliowiec szykuje się do kwitnienia
Róża z marketu przepiękny ma kolorek żółto-brzoskwiniowy
Wilce w doniczce jak pięknie Ci urosły
Irysek Solar Fire nadal pięknie Ci kwitnie
Liliowiec od Emila już rozwija swe kwiatuszki
Ten Liliowiec żółty,, falbanki fioletowe, środek różowo-fioletowy piękniutki jest i uroczy
Liliowiec Rdzawy piękny. Lilie różowe małe śliczne. Kolejna lilia lad moment zakwitnie.
Irysek Solar Fire bardzo ciekawym i dziwnym kwiatuszkiem zakwitł.
Aksamitki śliczne. Wiesiołekśliczny. Canna pięknutka . Malwy pięknie rosną.
I kolejny liliowiec szykuje się do kwitnienia
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"