Rzeczywiście niedobór magnezu brałem za chorobę

Mam rozumieć że jest to ważne pytanie na które nie udzieliłeś odpowiedzi,jeżeli woda jest bezpośrednio z ujęcia i dodatkowo te temperatury może to tłumaczyć objawy.ED99 pisze:pavelwhitecky
Jak masz zasilaną z wodociągu czy ze zbiornika?
Z wodociągu czerpie wodę - ciśnienie ok 2 bar. Doprowadzam wodę szlauchem 1/2 cala przez dl. ok 50 metrów---> linia kroplujaca waz 16 rozwidlona na 5 lini długości 10 m .kalafior pisze:Mam rozumieć że jest to ważne pytanie na które nie udzieliłeś odpowiedzi,jeżeli woda jest bezpośrednio z ujęcia i dodatkowo te temperatury może to tłumaczyć objawy.ED99 pisze:pavelwhitecky
Jak masz zasilaną z wodociągu czy ze zbiornika?
A może się mylę.
co 30 ma otwor ale pomidor jest najdalej 10 cm?ED99 pisze:To pytanie było ważne dla mnie ,bo chcę założyć taką linię i nie wiem jak się spisuje przy małym ciśnieniu.
Jeśli chodzi o temperaturę wody do podlewania to wskazane jest by była cieplejsza zwłaszcza na wiosnę ze względu właśnie na niskie temperatury gleby,także w tym wypadku lepiej by było podlewać wodą odstaną.
PAWEL
30cm to nie problem pomidory mają dłuuuuugie korzenie.
Bardzo dziekujelogitech55 pisze:Meluzyna_ze Na liściu niedobór magnezu a na owocu sucha zgnilizna