Mój ogród - początki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - początki
Robercie lilie ,liliowce i irysy piękne ,a kolory
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Robercie masz nie tylko piękne irysy, ale także liliowce i lilie .
Te ciemne pąki na liliowcu ciekawie wyglądają.
Widzę, że malwy zielone zdrowiutkie, moje niestety rdza opanowała .
Te ciemne pąki na liliowcu ciekawie wyglądają.
Widzę, że malwy zielone zdrowiutkie, moje niestety rdza opanowała .
Piękne lilie i liliowce - ja moje oglądam dzień w dzień, a one nie chcą się odwdzięczyc kwiatem, ale juz chyba jutro....
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie tylko nornice są przyczyną znikania cebulek. Jeśli zostały posadzone w ciężkiej ziemi bez drenażu z piasku mogły po prostu zgnić. Straciłam w ten sposób kilka koszyczków liliywch siewek, które zakopałm bez drenażu. Tam gdzie dałam piasek cebulki wyszły zdrowe.
Paulii Wilce nie tylko w doniczce rosną, bo z tamtego roku na skalniaku odrosły też.
Róża przynajmniej się zgadza, to znaczy kolor.
A dalia z Biedronki miała być pomarańczowa, duża. Jest mała, różowa.
Ile to już liliowcy szykuje się d otego kwitnienia. Ahh.
e-babcia Dziękuję. Kolory są różne, czyli akurat dobrze. Nie ma wszystkiego w jednym kolorku, tylko coś zawsze zaskakuje nadal to inną barwą.
Tajka Liliowiec z tymi ciemnymi pąkami bardzo ciekawy, doczekać się nie mogę.
Malwy w tym roku jakoś zdrowe, nigdy nie miałem z nasion, bo zdychały na słońcu, że tak napiszę.
Wczoraj misia wysłała mi kilka irysków. Nie moge się ich doczekać.
Pozdrawiam.
Róża przynajmniej się zgadza, to znaczy kolor.
A dalia z Biedronki miała być pomarańczowa, duża. Jest mała, różowa.
Ile to już liliowcy szykuje się d otego kwitnienia. Ahh.
e-babcia Dziękuję. Kolory są różne, czyli akurat dobrze. Nie ma wszystkiego w jednym kolorku, tylko coś zawsze zaskakuje nadal to inną barwą.
Tajka Liliowiec z tymi ciemnymi pąkami bardzo ciekawy, doczekać się nie mogę.
Malwy w tym roku jakoś zdrowe, nigdy nie miałem z nasion, bo zdychały na słońcu, że tak napiszę.
Wczoraj misia wysłała mi kilka irysków. Nie moge się ich doczekać.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Robert.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Poczekaj spokojnie, jak 'Solar Fire' zakwitnie w przyszłym roku Ta anomalia rzeczywiście może być związana z tak późnym kwitnieniem.
U mnie sezon irysowy niespodziewanie przedłużył irys japoński, który ma jeszcze 2 pąki. Niewykluczone że do końca czerwca będę się cieszył irysami
U mnie sezon irysowy niespodziewanie przedłużył irys japoński, który ma jeszcze 2 pąki. Niewykluczone że do końca czerwca będę się cieszył irysami
JacekP Ja i tak wyjątkowo też się ciesze irysami. Chociaz kiedy bym się nimi nie cieszył, nawet z kłączy się cieszę, nie muszą kwitnąć. Oby za rok Solar pokazał swoją klasę. Stać go na to. 3 iryski, które nie zakwitły też pokażą swoją piękność i brązowe kolorki, bo I'm Yours, Electrique, czy też Huckleberyy Fudge to nie byle jakie iryski. Cudownie wyglądają.
A dzisiaj przyjechały do mnie kłącza zamawiane od Misi, użytkowniczki tego forum. Dziękuję jej za nie bardzo.
Tak wyglądają kłącza zamawianych irysów.
Zamawiałem 6, przyszło 10. Super!
Posiadaczem jestem już 34 odmian irysów. Aż nie mogę uwierzyć. Jak dobrze pójdzie to w tym roku dojdzie do minimum 40 pewnych odmian.
Oto nazwy zamawianych irysów:
1. Azurite x2 kłącza
2. Celebration Song
3. Jurassic Park
4. Native Chief x3 kłącza
5. Firecracker
6. Vibrations
7. NN biało-żółty.
--- Paczka aż się ulewała kłączami.
--- Jedno z kłączy.
Teraz coś odmiennego, mianowicie zakwitła dalia z Biedronki. Wielka ściema. Miała być duża i pomarańczowa, jest mała i różowa.
Fuksja mała od KarolinyC niedługo zakwitnie.
Dzisiejszy pąk liliowca tego samego co i poprzednim razem wstawiałem.
Dziś zauważyłem podobny pąk u innego liliowca, tylko nie widać aż takich falbanek i jest bardzo mocno żółty, a ten lilioiwec posiada cytrynowe pąki. No zobaczymy, nawet drobny szczegół jest ważny. Widać też duzo liliowcy różowych, fioletowych z falbankami po pączkach. Ależ będzie uczta...
A dzisiaj przyjechały do mnie kłącza zamawiane od Misi, użytkowniczki tego forum. Dziękuję jej za nie bardzo.
Tak wyglądają kłącza zamawianych irysów.
Zamawiałem 6, przyszło 10. Super!
Posiadaczem jestem już 34 odmian irysów. Aż nie mogę uwierzyć. Jak dobrze pójdzie to w tym roku dojdzie do minimum 40 pewnych odmian.
Oto nazwy zamawianych irysów:
1. Azurite x2 kłącza
2. Celebration Song
3. Jurassic Park
4. Native Chief x3 kłącza
5. Firecracker
6. Vibrations
7. NN biało-żółty.
--- Paczka aż się ulewała kłączami.
--- Jedno z kłączy.
Teraz coś odmiennego, mianowicie zakwitła dalia z Biedronki. Wielka ściema. Miała być duża i pomarańczowa, jest mała i różowa.
Fuksja mała od KarolinyC niedługo zakwitnie.
Dzisiejszy pąk liliowca tego samego co i poprzednim razem wstawiałem.
Dziś zauważyłem podobny pąk u innego liliowca, tylko nie widać aż takich falbanek i jest bardzo mocno żółty, a ten lilioiwec posiada cytrynowe pąki. No zobaczymy, nawet drobny szczegół jest ważny. Widać też duzo liliowcy różowych, fioletowych z falbankami po pączkach. Ależ będzie uczta...
Pozdrawiam, Robert.
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Robercie piękne Iryski do Ciebie przyjechały niech zdrowo ci rosną
Piękny ten mały różowy kwiatuszek dalii z biedronki
Maleńka Fuksja już za chwileczkę zakwitnie
Przepiękny ten Liliowiec z falbankami
Ja właśnie zachorowałam na chorobę Liliowcową i kupiłam kilka Liliowców
Piękny ten mały różowy kwiatuszek dalii z biedronki
Maleńka Fuksja już za chwileczkę zakwitnie
Przepiękny ten Liliowiec z falbankami
Ja właśnie zachorowałam na chorobę Liliowcową i kupiłam kilka Liliowców
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
Imponująca kolekcja. A dalia urocza, pojedyncze są takie bezpretensjonalne.
Paulii Dziękuję. Chciałbym, aby były zdrowe i zdrowo też rosły. Mam nadzieję, że nie załapią choróbska od moich, z daleka je zasadzę, to znaczy przy zdrowych iryskach Geni. Liliowcy mam sporo, ale też zachciało mi się z 10 dokupić, będę musiał pomyśleć nad jakimś zakupem, pewnie od Emila. Dalia jest ładna, lecz nie taka, jak miała być. Szkoda.
Emalia Kolekcja zapewne irysków, czy liliowców? I te roślinki i te uwielbiam i mam ich sporo. Dokupuję je cały czas, ciągle za mało. Dowód to dzisiejszy zakup i pomyślunek o większej ilości tych kwiatów. gdzie to sadzić, ehh.
Emalia Kolekcja zapewne irysków, czy liliowców? I te roślinki i te uwielbiam i mam ich sporo. Dokupuję je cały czas, ciągle za mało. Dowód to dzisiejszy zakup i pomyślunek o większej ilości tych kwiatów. gdzie to sadzić, ehh.
Pozdrawiam, Robert.
No to stałeś kolekcjonerem! Gratuluję kolekcji. Coś czuję,że na tych kłączach się skończy.To już tak jest,że chce się mieć wszystkie...
Masz jeszcze trawnik w ogrodzie?
Masz jeszcze trawnik w ogrodzie?
Anna55 Oby się nie skończyło, przewiduję dla nich rabatkę całą.
Trawnik mam jeszcze, na jesień wszystkie liliowce i roślinki tego typu, które nie mogą być w takim miejscu będa przeniesione na nową rabatkę, którą im zrobię. Trawa od tej pory będzie tylko rosła przy tujkach, gdzie koszenie nie sprawia problemów.
Trawnik mam jeszcze, na jesień wszystkie liliowce i roślinki tego typu, które nie mogą być w takim miejscu będa przeniesione na nową rabatkę, którą im zrobię. Trawa od tej pory będzie tylko rosła przy tujkach, gdzie koszenie nie sprawia problemów.
Pozdrawiam, Robert.