Ogród 100 róż cz. III
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród 100 róż cz. III
Aniu, ach te fotki.... cudo ! Pokazuj jak najwiecej !!!
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dlaczego niestety??? Chyba "stety" Widoczek cudny, mucha nie siada... Pokazuj Aniu Twoje widoczki cały czas, są ucztą dla oka i ducha Co do fotki koszmarnej rabaty to mogę ją zrobić i pokazać Ci na pw, bo na forum to zbyt duży obciach Jeżeli możesz coś doradzić, będę wdzięczna. Problemem dla mnie jest to, że ona ciągle wygląda jak "śmietnikowa", ale zobaczysz sama...I kolejny widoczek (niestety)
Jak oceniasz Granny?
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
No wymiękłam , ale cudnie
Parky bardzo interesująca, a kilka stron wcześniej zrobiłaś przepiękne zdjęcie New Dawn
Parky bardzo interesująca, a kilka stron wcześniej zrobiłaś przepiękne zdjęcie New Dawn
Witajcie
Pogoda nas nie rozpieszcza, ale koniec czerwca chyba zazwyczaj jest zimny i mokry... Na swoim koncie mam kolejną porażkę powojnikową; tym razem uwiąd zaatakował Elfa... Musiałam go ściąć do zera ale czy odbije?
Wiola, a dlaczego ?niestety? ? Umiejętnie wkomponowane mogą tylko podkreślić urodę jednorodnych założeń. Takie energetyczne kolorki też warto mieć
Ulcia, dzięki Pastellkę warto mieć. W grupie min. 2 -3 szt. daje fajny efekt.
Agatko, ale Marie Antoinette raczej jest taka bardziej kremowo-budyniowa ? apetyczna po prostu Masz rację, w tych żółtkach i pomarańczkach też coś jest; warto znaleźć dla nich miejsce
Jadziu, William Christie jest bardzo wigornym krzewem. W tej chwili ma chyba więcej kwiatów niż liści i ładnie przyrasta. Czuję, że będę z niego zadowolona.
Basiu, jak Ty ładnie komplementujesz mój ogród. Jest mi naprawdę niezmiernie miło
A widzisz Gosiek, wiedziałam, że pękniesz Ja też już otworzyłam jesienne zamówienie... Zamienię Cinderelle z donic na Mme Boll.
Możesz ?małpować? do woli. Jest mi miło, że Ci się podoba. Zdecydowałam się przecież pokazać swój ogród, więc liczę się z tym, że moje pomysły mogą być kopiowane i nie przeszkadza mi to.
Iwona, Parky to zdrowa róża, tylko trochę szybko gubi kwiaty. Poczekaj trochę, to może coś jeszcze wleci do koszyczka...
Madżenko, jakie to miłe, witaj . Wiedz, że ja też znam Twój wątek. Jestem pod wrażeniem pięknego, nowoczesnego i tak konsekwentnie prowadzonego ogrodu, z idealnie wpisanym w niego budynkiem mieszkalnym .
Moni, będzie więcej. To było tylko takie nawiązanie do postu Doroty
Aguś, fajnie, że jesteś. W miarę wolnego czasu, postaram się zdawać ogrodową relację na bieżąco. Aż do znudzenia
Elwi, kochana jesteś. Dzięki Chętnie zobaczę. Jeśli będę potrafiła, to podpowiem, a przynajmniej spróbuję
Granny uwielbiam ? morze ślicznych, trwałych kwiatów całe lato. Pod koniec sezonu lubi chwycić plamistość, więc trzeba zastosować coś prewencyjnie.
Dzięki Aniu Czyżbyś jeszcze myślała o zakupach ? Ty naprawdę ten ogród masz z gumy
Dzisiaj zostawiam trochę więcej zdjęć niż zwykle, bo przewiduję w tym tygodniu swoją mniejszą aktywność na forum.
Gwiazdą ostatnich dni jest Baronesse. Na nią też najczęściej kieruję swój wzrok zerkając w stronę ogrodu....
Na początek parę portrecików...
Sharifa Asma
England?s Rose
Marie Antoinette
Wollerton old Hall
Novalis
Sangerhäuser Jubiläumsrose. Ślicznie mieni się kolorami. Jest już jedną z moich ulubionych modelek
Fuksja Gouden Nonneke
Baronesse ? wg mnie jedna z najlepszych rabatówek
cdn.
Pogoda nas nie rozpieszcza, ale koniec czerwca chyba zazwyczaj jest zimny i mokry... Na swoim koncie mam kolejną porażkę powojnikową; tym razem uwiąd zaatakował Elfa... Musiałam go ściąć do zera ale czy odbije?
Wiola, a dlaczego ?niestety? ? Umiejętnie wkomponowane mogą tylko podkreślić urodę jednorodnych założeń. Takie energetyczne kolorki też warto mieć
Ulcia, dzięki Pastellkę warto mieć. W grupie min. 2 -3 szt. daje fajny efekt.
Agatko, ale Marie Antoinette raczej jest taka bardziej kremowo-budyniowa ? apetyczna po prostu Masz rację, w tych żółtkach i pomarańczkach też coś jest; warto znaleźć dla nich miejsce
Jadziu, William Christie jest bardzo wigornym krzewem. W tej chwili ma chyba więcej kwiatów niż liści i ładnie przyrasta. Czuję, że będę z niego zadowolona.
Basiu, jak Ty ładnie komplementujesz mój ogród. Jest mi naprawdę niezmiernie miło
A widzisz Gosiek, wiedziałam, że pękniesz Ja też już otworzyłam jesienne zamówienie... Zamienię Cinderelle z donic na Mme Boll.
Możesz ?małpować? do woli. Jest mi miło, że Ci się podoba. Zdecydowałam się przecież pokazać swój ogród, więc liczę się z tym, że moje pomysły mogą być kopiowane i nie przeszkadza mi to.
Iwona, Parky to zdrowa róża, tylko trochę szybko gubi kwiaty. Poczekaj trochę, to może coś jeszcze wleci do koszyczka...
Madżenko, jakie to miłe, witaj . Wiedz, że ja też znam Twój wątek. Jestem pod wrażeniem pięknego, nowoczesnego i tak konsekwentnie prowadzonego ogrodu, z idealnie wpisanym w niego budynkiem mieszkalnym .
Moni, będzie więcej. To było tylko takie nawiązanie do postu Doroty
Aguś, fajnie, że jesteś. W miarę wolnego czasu, postaram się zdawać ogrodową relację na bieżąco. Aż do znudzenia
Elwi, kochana jesteś. Dzięki Chętnie zobaczę. Jeśli będę potrafiła, to podpowiem, a przynajmniej spróbuję
Granny uwielbiam ? morze ślicznych, trwałych kwiatów całe lato. Pod koniec sezonu lubi chwycić plamistość, więc trzeba zastosować coś prewencyjnie.
Dzięki Aniu Czyżbyś jeszcze myślała o zakupach ? Ty naprawdę ten ogród masz z gumy
Dzisiaj zostawiam trochę więcej zdjęć niż zwykle, bo przewiduję w tym tygodniu swoją mniejszą aktywność na forum.
Gwiazdą ostatnich dni jest Baronesse. Na nią też najczęściej kieruję swój wzrok zerkając w stronę ogrodu....
Na początek parę portrecików...
Sharifa Asma
England?s Rose
Marie Antoinette
Wollerton old Hall
Novalis
Sangerhäuser Jubiläumsrose. Ślicznie mieni się kolorami. Jest już jedną z moich ulubionych modelek
Fuksja Gouden Nonneke
Baronesse ? wg mnie jedna z najlepszych rabatówek
cdn.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu -,coś pięknego ta ściana róż zazdroszcze
Znowu nie dam wam spokoju; szaleją już moje Lionsy. Wystartowały jednak bledsze niż zwykle.
Crown Princess Margaretha
Boscobel. Cudna róża, napakowana jak lubię Przypomina mi Jubilee Celebration. Też ma takie złote rewersy, ale ma wyprostowany pokrój.
Charming Piano ? fajny kontrast
Pashmina; mam i ja
Rosenfee
Heathcliff; świetnie krzewiąca się róża, o wyprostowanych pędach
Sir John Betjeman
Sebastian Knaipp. Mam nadzieję, że w nowym miejscu, jakie dostał na wiosnę, będzie mu lepiej:)
I fragmenty rabatek
Majuś, miałaś rację; na tym filmiku holenderskim to nie były Aspirinki - to były Swany. Cudownie kołyszą się na wietrze
-- 23 cze 2014, o 20:23 --
Jadziu, to tylko trzy Baronesski
Crown Princess Margaretha
Boscobel. Cudna róża, napakowana jak lubię Przypomina mi Jubilee Celebration. Też ma takie złote rewersy, ale ma wyprostowany pokrój.
Charming Piano ? fajny kontrast
Pashmina; mam i ja
Rosenfee
Heathcliff; świetnie krzewiąca się róża, o wyprostowanych pędach
Sir John Betjeman
Sebastian Knaipp. Mam nadzieję, że w nowym miejscu, jakie dostał na wiosnę, będzie mu lepiej:)
I fragmenty rabatek
Majuś, miałaś rację; na tym filmiku holenderskim to nie były Aspirinki - to były Swany. Cudownie kołyszą się na wietrze
-- 23 cze 2014, o 20:23 --
Jadziu, to tylko trzy Baronesski
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Teraz znów zauroczyła mnie Sangerhäuser Jubiläumsrose . Piękne kwiaty, kolor,zdrowotność też chyba wystarczająca ,żeby ja pokochać .No cóż ja biedna mam począć i wciąż gusty mi sie zmieniają teraz idą w oranż jasny ciemny ale oranż
- Marzena2007
- 50p
- Od: 22 sty 2012, o 19:31
Dostaję pomieszania zmysłów od oglądania Twoich róż. Jutro dotrą trzy kolejne różyczki w kolorze burgunada i purpury. Na tym basta w tym sezonie. Muszę się wyedukować u Ciebie jak komponować róże i dopiero będę kolejne kupować.
Madżenka " "Madżenie ogrodnika... " w innej wirtualnej przestrzeni
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Ile krzaczków Baronessy jest w tym jednym miejscu, Aniu?
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, brak mi słów, żeby opisać jak uwielbiam Twoje rabaty Baronesse rośnie w towarzystwie Mariatheresy? Zauważyłam, że te odmiany róż, które mamy wspólne, u Ciebie wybarwiają się intensywniej. Może to kwestia nawozu? Przyznaj się Aniu, czym karmisz swoje róże?
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aniu ................................................................................ aż mi dech zaparło
kusicielko .... no i co ja mam teraz począć......
Wracam na początek ostatniego pokazu.....
kusicielko .... no i co ja mam teraz począć......
Wracam na początek ostatniego pokazu.....
-
- 100p
- Od: 27 maja 2014, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie wiem co napisać,bo jak widzi się dzieła sztuki to normalnie potrafi człowieka zamurować z wrażenia.A twój ogród jest takim dziełem sztuki Traktuję twój wątek jako encyklopedię oraz inspirację,niestety dostaję tez kompleksów.
Podoba mi sie bardzo sangerhäuser jubiläumsrose,pierwszy raz widzę.
Podoba mi sie bardzo sangerhäuser jubiläumsrose,pierwszy raz widzę.
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
Ja poproszę o zdjęcie takiej, która źle wygląda! Masz taką?