Ogród 100 róż cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. III

Post »

:wit

Aniu, ach te fotki.... cudo ! Pokazuj jak najwiecej !!!
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I kolejny widoczek (niestety)
Dlaczego niestety??? Chyba "stety" :wink: Widoczek cudny, mucha nie siada... Pokazuj Aniu Twoje widoczki cały czas, są ucztą dla oka i ducha ;:167 Co do fotki koszmarnej rabaty to mogę ją zrobić i pokazać Ci na pw, bo na forum to zbyt duży obciach :oops: Jeżeli możesz coś doradzić, będę wdzięczna. Problemem dla mnie jest to, że ona ciągle wygląda jak "śmietnikowa", ale zobaczysz sama...
Jak oceniasz Granny?
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

No wymiękłam ;:oj , ale cudnie ;:167
Parky bardzo interesująca, a kilka stron wcześniej zrobiłaś przepiękne zdjęcie New Dawn ;:167
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie :wit
Pogoda nas nie rozpieszcza, ale koniec czerwca chyba zazwyczaj jest zimny i mokry... Na swoim koncie mam kolejną porażkę powojnikową; tym razem uwiąd zaatakował Elfa... Musiałam go ściąć do zera :( ale czy odbije?

Wiola, a dlaczego ?niestety? ? Umiejętnie wkomponowane mogą tylko podkreślić urodę jednorodnych założeń. Takie energetyczne kolorki też warto mieć :D

Ulcia, dzięki :) Pastellkę warto mieć. W grupie min. 2 -3 szt. daje fajny efekt.

Agatko, ale Marie Antoinette raczej jest taka bardziej kremowo-budyniowa ? apetyczna po prostu :wink: Masz rację, w tych żółtkach i pomarańczkach też coś jest; warto znaleźć dla nich miejsce :)

Jadziu, William Christie jest bardzo wigornym krzewem. W tej chwili ma chyba więcej kwiatów niż liści :lol: i ładnie przyrasta. Czuję, że będę z niego zadowolona.

Basiu, jak Ty ładnie komplementujesz mój ogród. Jest mi naprawdę niezmiernie miło ;:196

A widzisz Gosiek, wiedziałam, że pękniesz :;230 Ja też już otworzyłam jesienne zamówienie... Zamienię Cinderelle z donic na Mme Boll.
Możesz ?małpować? do woli. Jest mi miło, że Ci się podoba. Zdecydowałam się przecież pokazać swój ogród, więc liczę się z tym, że moje pomysły mogą być kopiowane i nie przeszkadza mi to.

Iwona, Parky to zdrowa róża, tylko trochę szybko gubi kwiaty. Poczekaj trochę, to może coś jeszcze wleci do koszyczka... :;230

Madżenko, jakie to miłe, witaj ;:168 . Wiedz, że ja też znam Twój wątek. Jestem pod wrażeniem pięknego, nowoczesnego i tak konsekwentnie prowadzonego ogrodu, z idealnie wpisanym w niego budynkiem mieszkalnym ;:108 .

Moni, będzie więcej. To było tylko takie nawiązanie do postu Doroty :D

Aguś, fajnie, że jesteś. W miarę wolnego czasu, postaram się zdawać ogrodową relację na bieżąco. Aż do znudzenia :;230

Elwi, kochana jesteś. Dzięki ;:168 Chętnie zobaczę. Jeśli będę potrafiła, to podpowiem, a przynajmniej spróbuję :D
Granny uwielbiam ? morze ślicznych, trwałych kwiatów całe lato. Pod koniec sezonu lubi chwycić plamistość, więc trzeba zastosować coś prewencyjnie.

Dzięki Aniu ;:196 Czyżbyś jeszcze myślała o zakupach ? Ty naprawdę ten ogród masz z gumy ;:oj

Dzisiaj zostawiam trochę więcej zdjęć niż zwykle, bo przewiduję w tym tygodniu swoją mniejszą aktywność na forum.
Gwiazdą ostatnich dni jest Baronesse. Na nią też najczęściej kieruję swój wzrok zerkając w stronę ogrodu....

Na początek parę portrecików...

Sharifa Asma
Obrazek

England?s Rose
Obrazek

Marie Antoinette
Obrazek

Wollerton old Hall
Obrazek

Novalis
Obrazek

Sangerhäuser Jubiläumsrose. Ślicznie mieni się kolorami. Jest już jedną z moich ulubionych modelek :)
Obrazek

Fuksja Gouden Nonneke
Obrazek

Baronesse ? wg mnie jedna z najlepszych rabatówek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu -,coś pięknego ta ściana róż ;:oj ;:oj zazdroszcze ;:138
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Znowu nie dam wam spokoju; szaleją już moje Lionsy. Wystartowały jednak bledsze niż zwykle.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Crown Princess Margaretha
Obrazek

Boscobel. Cudna róża, napakowana jak lubię :wink: Przypomina mi Jubilee Celebration. Też ma takie złote rewersy, ale ma wyprostowany pokrój.
Obrazek

Charming Piano ? fajny kontrast
Obrazek

Pashmina; mam i ja :wink:
Obrazek

Rosenfee ;:167
Obrazek

Heathcliff; świetnie krzewiąca się róża, o wyprostowanych pędach
Obrazek

Sir John Betjeman
Obrazek

Sebastian Knaipp. Mam nadzieję, że w nowym miejscu, jakie dostał na wiosnę, będzie mu lepiej:)
Obrazek

I fragmenty rabatek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Majuś, miałaś rację; na tym filmiku holenderskim to nie były Aspirinki - to były Swany. Cudownie kołyszą się na wietrze ;:167 ;:167
Obrazek

;:100

-- 23 cze 2014, o 20:23 --

Jadziu, to tylko trzy Baronesski :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Teraz znów zauroczyła mnie Sangerhäuser Jubiläumsrose . Piękne kwiaty, kolor,zdrowotność też chyba wystarczająca ,żeby ja pokochać .No cóż ja biedna mam począć ;:145 i wciąż gusty mi sie zmieniają :wink: teraz idą w oranż jasny ciemny ale oranż :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Marzena2007
50p
50p
Od: 22 sty 2012, o 19:31

Post »

Dostaję pomieszania zmysłów od oglądania Twoich róż. Jutro dotrą trzy kolejne różyczki w kolorze burgunada i purpury. Na tym basta w tym sezonie. Muszę się wyedukować u Ciebie jak komponować róże i dopiero będę kolejne kupować.
Madżenka " "Madżenie ogrodnika... " w innej wirtualnej przestrzeni
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ile krzaczków Baronessy jest w tym jednym miejscu, Aniu?
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, brak mi słów, żeby opisać jak uwielbiam Twoje rabaty ;:167 Baronesse rośnie w towarzystwie Mariatheresy? Zauważyłam, że te odmiany róż, które mamy wspólne, u Ciebie wybarwiają się intensywniej. Może to kwestia nawozu? Przyznaj się Aniu, czym karmisz swoje róże?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aniu ;:167 ................................................................................ aż mi dech zaparło ;:oj
kusicielko .... :;230 no i co ja mam teraz począć...... ;:131
Wracam na początek ostatniego pokazu..... ;:168
hypnosa
100p
100p
Od: 27 maja 2014, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie wiem co napisać,bo jak widzi się dzieła sztuki to normalnie potrafi człowieka zamurować z wrażenia.A twój ogród jest takim dziełem sztuki :!: Traktuję twój wątek jako encyklopedię oraz inspirację,niestety dostaję tez kompleksów.
Podoba mi sie bardzo sangerhäuser jubiläumsrose,pierwszy raz widzę. ;:oj
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Ja poproszę o zdjęcie takiej, która źle wygląda! Masz taką?
:;230

:wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”