Moje storczyki-Karnova
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Re: Moje storczyki-Karnova
Witajcie
Dawno nic nie umieszczałam z braku czasu a i też nie było czym się pochwalić.
Janeczko Dziękuję za mile słowa co do żółtych to faktycznie podobne ale Twój jest piękny i duży. Co do olbrzymków jeden z nich ma już sporych rozmiarów pęd także niedługo pojawią się kwiaty (mam nadzieję) a drugi na razie puszcza liście i korzenie jakby mało ich miał
Meiss Dziękuję za miłe słowa Jeśli chodzi o olbrzymy to liście mają po 30-35 cm długości a największy ma szerokość ok 13 cm
Frodo1 , actus, Aniu (Dufin), Kasiu74, Grażyno, Patrycjo, Arku, Elfica_4flower i Kamilo dziękuję za te przemiłe słowa. Bardzo się cieszę że ktoś jeszcze do Mnie zagląda
A teraz chciałabym się pochwalić swoim kwitnieniem Liodoro cudnie pachnie cytrusowo
Niestety ale od dłuższego czasu walczę z przędziorkami upiorne robale nikomu nie życzę ich "najazdu". mam nadzieję że w końcu uporam się z nimi. Co do reszty kwitnień wciąż cieszy Mnie kwitnienie MM co jest chyba jego rekordem kwitnienia u Mnie jak na razie jedynie co mogę pomarudzić to ma tak jakby zwiodczałe liście. Co do reszty tak jak i u WAs czekam na kolejne kwitnienia i nowe pędy.
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli
Dawno nic nie umieszczałam z braku czasu a i też nie było czym się pochwalić.
Janeczko Dziękuję za mile słowa co do żółtych to faktycznie podobne ale Twój jest piękny i duży. Co do olbrzymków jeden z nich ma już sporych rozmiarów pęd także niedługo pojawią się kwiaty (mam nadzieję) a drugi na razie puszcza liście i korzenie jakby mało ich miał
Meiss Dziękuję za miłe słowa Jeśli chodzi o olbrzymy to liście mają po 30-35 cm długości a największy ma szerokość ok 13 cm
Frodo1 , actus, Aniu (Dufin), Kasiu74, Grażyno, Patrycjo, Arku, Elfica_4flower i Kamilo dziękuję za te przemiłe słowa. Bardzo się cieszę że ktoś jeszcze do Mnie zagląda
A teraz chciałabym się pochwalić swoim kwitnieniem Liodoro cudnie pachnie cytrusowo
Niestety ale od dłuższego czasu walczę z przędziorkami upiorne robale nikomu nie życzę ich "najazdu". mam nadzieję że w końcu uporam się z nimi. Co do reszty kwitnień wciąż cieszy Mnie kwitnienie MM co jest chyba jego rekordem kwitnienia u Mnie jak na razie jedynie co mogę pomarudzić to ma tak jakby zwiodczałe liście. Co do reszty tak jak i u WAs czekam na kolejne kwitnienia i nowe pędy.
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Wiki, Liodoro (moje marzenie).
Współczuję walki z przędziorkami. Też walczę, po raz pierwszy w życiu. Zaatakowały dendrobia, oncidia itp. Phalaenopsisy się dziwnym trafem obroniły, albo ja źle widzę (może okulary za słabe mam ). Wszystkie są po pierwszej dawce chemii. Martwię się.
Wiki, pisz proszę, na ile skuteczna ta walka u Ciebie. Będę śledzić postępy.
Współczuję walki z przędziorkami. Też walczę, po raz pierwszy w życiu. Zaatakowały dendrobia, oncidia itp. Phalaenopsisy się dziwnym trafem obroniły, albo ja źle widzę (może okulary za słabe mam ). Wszystkie są po pierwszej dawce chemii. Martwię się.
Wiki, pisz proszę, na ile skuteczna ta walka u Ciebie. Będę śledzić postępy.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- Karnova
- 1000p
Aniu a no te kropeczki takie urocze sa (przynajmniej jak dla Mnie ) A co do ilości kwiatków pamiętam jak pierwszy Mnie cieszył jeden także pogratulować Twojego kwitnienia
Janeczko Co do tych okropnych bandziorów jakimi są ewidentnie przędziorki walczę z nimi obecnie Magus 200sc i proponuje jeżeli masz możliwość zagazować je tzn opryskać storczyka i zawinąć go w np worek na śmieci szczelnie nawet z kwiatami jak się zmieści powiem Ci że w taki sposób wytępiłam je w 1oo% w jednym pokoju a teraz walczę w drugim. I następny oprysk właśnie tak zrobię. Bo nie powiem co Mnie trafia jak na Liodoro je zobaczyłam i jednym z Moich gigancików. U Mnie dopadły nawet i dendrobia Ale nie poddaje się. Napisz jak Tobie idzie?
pozdrawiam
Janeczko Co do tych okropnych bandziorów jakimi są ewidentnie przędziorki walczę z nimi obecnie Magus 200sc i proponuje jeżeli masz możliwość zagazować je tzn opryskać storczyka i zawinąć go w np worek na śmieci szczelnie nawet z kwiatami jak się zmieści powiem Ci że w taki sposób wytępiłam je w 1oo% w jednym pokoju a teraz walczę w drugim. I następny oprysk właśnie tak zrobię. Bo nie powiem co Mnie trafia jak na Liodoro je zobaczyłam i jednym z Moich gigancików. U Mnie dopadły nawet i dendrobia Ale nie poddaje się. Napisz jak Tobie idzie?
pozdrawiam
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Witam i gratuluje pięknych okazów jest czym oko nacieszyć. Iza
Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
- Krychna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczny Liodoro gratuluję.
Życzę powodzenia w walce z przędziorkami.
Życzę powodzenia w walce z przędziorkami.
- duju
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Piękne kwitnienie Liodoro, żaden mój storczyk nie pachnie.
Pozdrawiam - Justyna
Wiki,juz chwalilam Twpja Liodoro ,jest naprawde cudowna
Moja w koncu sie obudzila ,fakt ,ze jest po ataku welnowcow,(ktore udalo mio sie tfu tfu wytepic),teraz ma nowy piekny ped wiec juz nie moge sie doczekac zwlaszcza zapachu
Moja w koncu sie obudzila ,fakt ,ze jest po ataku welnowcow,(ktore udalo mio sie tfu tfu wytepic),teraz ma nowy piekny ped wiec juz nie moge sie doczekac zwlaszcza zapachu
Piękna jest!!! Jeszcze bardziej utrwaliłam się w przekonaniu, że bardzo chcę ją mieć:)
- Karnova
- 1000p
Witajcie dziękuję za przemiłe wpisy na wstępie Otwarł się ostatni kwiat także trio kompletne
NIKA 2011 miło mi Cię gościć zaglądaj częściej Dziękuję za miłe słowa o moich kwiatach
Krychna dziękuję i mam nadzieję że wytępię tych bandziorów trzymaj mocno kciuki
duju To polecam go jako pierwszego pachnącego storczyka
Aniu (actus) dziękuję za pochwały Trzymam kciuki za Twoje Liodoro i oby te paskudy nie wróciły
Ciku Jak tylko będziesz miała okazję kupuj polecam każdemu
NIKA 2011 miło mi Cię gościć zaglądaj częściej Dziękuję za miłe słowa o moich kwiatach
Krychna dziękuję i mam nadzieję że wytępię tych bandziorów trzymaj mocno kciuki
duju To polecam go jako pierwszego pachnącego storczyka
Aniu (actus) dziękuję za pochwały Trzymam kciuki za Twoje Liodoro i oby te paskudy nie wróciły
Ciku Jak tylko będziesz miała okazję kupuj polecam każdemu
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Karnova
- 1000p
Dziękuję Pati Widocznie jakoś się dogadaliśmy
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova