Ja zawsze myślałem, że groch najlepiej sadzić w marcu/kwietniu, najpóźniej w maju, a teraz, kiedy na dniach będzie lipiec coś jeszcze zdąży wyrosnąć ? Jeśli tak, to idę sadzić, bo prawdę mówiąc wysiałem za mało i czuję lekki niedosyt
Czy wysiewany w czerwcu groch chronicie przed robakami?
Wczoraj zebrałem pierwszą porcję z siewu wiosennego. Na 2 litry ziaren nie było żadnego robaka.
Ja nawet ten niski groszek nie puszczam po gruncie tylko daję kołeczek z jednej i z drugiej strony, a potem sznurek poziomo.
Ten wysoki groszek trzeba podeprzeć lub podwiesić (kiedyś miałam na sznurkach, bo górą biegła rurka).
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Jeśli to to samo dziadostwo co mnie się przytrafiło to nie polecam. Przynajmniej "w porównaniu". Kupiłam w paczuszce groszku cukrowego Ambrosia. Okres od wysiania do owocowania dłuższy niż Ambrosii, smak gorszy, mniej słodki i mniej groszkowy, taki bardziej nijaki. W środku wspomnienie dzieciństwa, sztywna "folijka" wyściełająca wnętrze strąka.
Kolor ciemniejszy, strąk krótszy.
Po lewej ten kolorowy, po prawej Ambrosia.
O! właśnie wyguglałam że Twój będzie fioletowy.
Jutro - legendarna kraina gdzie znajduje się 99% całej ludzkiej produktywności, motywacji i osiągnięć. /za kwejkiem/