Różane skarby Tralaluszów

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różane skarby Tralaluszów

Post »

To taki rok mamy. Nie było zimy to i robactwo wszelakie się szerzy :evil: . U mnie też jak nie mszyce, to ogrodnica, jak kończy ogrodnica to pojawiły się jakieś lichy :( . Dzisiaj robiłam oprysk na robactwo ;:124 . A za chwilę trzeba zrobić na grzyby. Moja pnąca nn jest tak zaatakowana, że już praktycznie nie ma liści. I tak w kółko. Nudzić się nie można ;:185
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

U mnie to Warwick Castle jest łysy zupełnie :( I Jacqueline du Pre.
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Aguś mój Schneewalzer taki chyba nigdy nie był,taka mizerota ;:202 ,2 kwiaty pokazał,niby tworzy nowe pędy,ale zrobił się chudy jak patyk czytaj wąski,ale w górę wyskoczył.Dziwny ten sezon,niby zimy nie było,a nie wszystkie róże mają się dobrze.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A ja kiedyś tak myślałam, żeby sobie Warwica dokupić, po tym jak go u Mróweczki zobaczyłam :wink:
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kupuj. Ładny jest, nie marznie, duży. U nas nad morzem grzyb jest powszechny, a Paprotkowo też ma swoje specyficzne warunki, nieprzyjazne różom. U Ciebie będzie mu dobrze :D
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Może go zmieszczę obok Leona :wink:
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejne moje roślinne znalezisko w tym sezonie. Ktoś wyciągnął z korzeniami i zostawił na wierzchu dość zaniedbanego klombu mizerny krzaczek Queen Elizabeth. Długo się zastanawiałam, ale wiem doskonale,że żadne służby miejskie czy zielone nie poratowałyby go w najbliższym czasie. No to zabrałam... Przyznam ,że mignęła mi myśl o wsadzeniu go z powrotem na miejsce... No ale będąc na niedzielnym spacerze nie dysponowałam żadnym narzędziem, a sadzić na publicznym skwerze gołymi rękami...
Taszczyłam już tej wiosny z lasu wywaloną tam trzmielinę na pniu. Ciekawe co następne znajdę. Ja nie potrafię koło takich porzuconych roślin przejść obojętnie... Znalazłam ponad dwadzieścia pięć lat temu na śniegu wyrzuconego z okna kaktusa epiphyllum- do tej pory jest u mojej mamy.
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Takie tam migawki z dzisiaj.
Chloris
Obrazek

Rhapsody
Obrazek

White Gruss an Aachen
Obrazek

Gruss an Aachen
Obrazek

Tchaikovsky
Obrazek

Obrazek

Ingenious Mr. Fairchild
Obrazek

UK
Obrazek

Louise Odier
Obrazek

Tuscany Superb
Obrazek

Edenik
Obrazek

Gloria Dei
Obrazek

Jasmina
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Louise Odier bardzo ładna u Ciebie. U mnie jakaś po przesadzeniu łysa od dołu prawie do połowy ;:222 . Próbuję ją zakulkować, ale od tygodnia nie ma żadnego efektu. Stoi w miejscu i ani drgnie. Jest po prostu brzydka i zastanawiam się co z nią zrobić :(
Awatar użytkownika
cate72
200p
200p
Od: 27 wrz 2009, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

haj Agnieszka :wit
Piekne rozyczki masz ;:138 Napisz cos o rhapsody in blue.Wysoka ci rosnie? Jak dlugo trzyma sie kwiat jak dlugo kwitnie przez sezon?Mam zamiar ja kupic ale podzielone sa opinie na jej temat.
Pozdrawiam Kasia ;:333
Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dorotka350 pisze:Louise Odier bardzo ładna u Ciebie. U mnie jakaś po przesadzeniu łysa od dołu prawie do połowy ;:222 . Próbuję ją zakulkować, ale od tygodnia nie ma żadnego efektu. Stoi w miejscu i ani drgnie. Jest po prostu brzydka i zastanawiam się co z nią zrobić :(
Moja też łysa od dołu,do tego grzyb ją lubi. Moje róże jako krzewy nie są ładne, dlatego wolę robić fotki samych kwiatów. Ciężkie mam warunki w ogrodzie i mało czasu,żeby tam bywać.
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cate72 pisze:haj Agnieszka :wit
Piekne rozyczki masz ;:138 Napisz cos o rhapsody in blue.Wysoka ci rosnie? Jak dlugo trzyma sie kwiat jak dlugo kwitnie przez sezon?Mam zamiar ja kupic ale podzielone sa opinie na jej temat.
Pozdrawiam Kasia ;:333
Dzięki :). Rhapsody u mnie tak z 80 cm ma, nie wiem jak długo trzyma kwiaty, bo na działce jestem góra dwa razy na tydzień i roboty mam tam tyle,że żadne wnikliwe obserwacje nie wchodzą w grę :( Moje kwiaty oglądam w domu na komputerze. Wiem tylko,że półcień dobrze wpływa na wybarwienie jej kwiatów i trwałość. Na pewno warto ją mieć :)
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Aguś, piękny Twój ogród. Zajrzałam, bo chciałam sprawdzić jak Ci się ma Variegata di Bolognia. Jak widzę świetnie. Moje osiągnęła ponad 3 metry, obsypała się pąkami, potem przyleciały jakieś nowe robale i wrąbały połowę pąków zanim zdążyłam zrobić oprysk. A potem dostała rdzy...... czegoś takiego jeszcze nie widziałam, jest cała żółta. Pąki się jakoś tak niby wpół rozwinęły i opdadły i nici z kwitnienia. :evil: Żadna inna róża mi tak nie chorowała. Widzisz na swojej jakieś choróbska? Chodzi mi o grzybowe i rdzę. Pozdrowionka. :wit
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Queen Elizabeth to piękna róża i fajny z niej krzaczek, warto ją było uratować.

U mnie też kilka róż w podobny sposób się zachowuje, pąki pożółkły i odpadły, liście żółkną na potęgę i to na pewno nie jest plamistość.
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozanka pisze:Aguś, piękny Twój ogród. Zajrzałam, bo chciałam sprawdzić jak Ci się ma Variegata di Bolognia. Jak widzę świetnie. Moje osiągnęła ponad 3 metry, obsypała się pąkami, potem przyleciały jakieś nowe robale i wrąbały połowę pąków zanim zdążyłam zrobić oprysk. A potem dostała rdzy...... czegoś takiego jeszcze nie widziałam, jest cała żółta. Pąki się jakoś tak niby wpół rozwinęły i opdadły i nici z kwitnienia. :evil: Żadna inna róża mi tak nie chorowała. Widzisz na swojej jakieś choróbska? Chodzi mi o grzybowe i rdzę. Pozdrowionka. :wit
Grzyb to nie,ale zeżarły ją robale paskudnie. Wypuściła już nowe pędy, takie wypasione i one na razie są czyste i całe.
Pozdrawiam - BabajAGA
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”