Wilec ziemniaczany ( batat )
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wilec ziemniaczany ( batat )
Felixo to masz szczęście i nie masz szkoda roślin ,a masz szczęście że dostałaś sadzonki bo ja ciągle poluje po sklepach targowiskach i nie mogę dostać
U mnie akurat te wilce kupiłem bez problemu. Widziałem je w ofercie niektórych sklepów internetowych (np. flo....).
janek45, szukaj dalej wytrwale, dopiero zacznie się w maju pełnia sezonu na rośliny balkonowe.
W ubiegłym roku kupiłam w Cast...., ale był pod nazwą 'mix balkonowych'. W tym roku dostałam w kwiaciarni.
W ubiegłym roku kupiłam w Cast...., ale był pod nazwą 'mix balkonowych'. W tym roku dostałam w kwiaciarni.
Pozdrawiam, Feliksa
- janek45
Za pewne będę szukał,tych pięknych wilców najbardziej podobają mi się o kolorze cytrynowych liści
W zeszłym sezonie spotkałam się z wilcami po raz pierwszy, pięknie prezentowały się donicach ustawionych na ulicach Warszawy. Aż wstyd przyznać, zauroczyły mnie do tego stopnia, że pożyczyłam kilka gałązek W wodzie wszystkie ładnie wypuściły korzenie, jednak nie przetrwały zimy na parapecie. Muszę się rozejrzeć w sklepach za gotowymi sadzonkami.
- janek45
Można prosić fotki waszych wilców chociaż popatrze na wasze bo ja nie mogę dostać sadzonek
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładne sadzonki kupiłeś będą cytrynowożółte tylko dużo słoneczka. Nie będę już próbować wsadzać batata (jako bulwy) do doniczki, tym bardziej, że o ile dobrze zrozumiałam w ostatnim "Roku w ogrodzie" fachowcy stosują "sadzonki zielne" jak to otrzymują będzie ich tajemnicą.
Z ciekawości ile Janku płaciłeś za szt ? U nas były po 5 zł.
Z ciekawości ile Janku płaciłeś za szt ? U nas były po 5 zł.
- janek45
Witam, Amarylis dałem też za sadzonkę 5 zł innych kolorów nie było ,ale ciesze się z tych ,mam pytanie czy z sadzonki można uzyskać bulwę?
Amarylis otwórz swój wątek chętnie zajrzę i pooglądam twoje roślinki ,było by za pewne dużo chętnych,do oglądania.
Amarylis otwórz swój wątek chętnie zajrzę i pooglądam twoje roślinki ,było by za pewne dużo chętnych,do oglądania.
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janku dziękuję za zachętę do utworzenia własnego wątku, zastanawiam się.
Odnośnie bulw wilców, przechowywania itd najlepiej zorientowana jest Selli7, więc wywołujemy ją do odpowiedzi.
Pozdrawiam
Odnośnie bulw wilców, przechowywania itd najlepiej zorientowana jest Selli7, więc wywołujemy ją do odpowiedzi.
Pozdrawiam
- janek45
Co tu tak cicho jak tam wasze wilce pokazujcie na pewno są piękne już?
Nie jestem zachwycona tegorocznym wilcem. Były tylko sadzonki w kolorze zielono-żółtym. Znacznie bardziej podobał mi się kupiony dwa lata temu taki w kolorze limonkowym.
Witajcie, śledzę ten temat od dłuższego czasu. Bardzo chciałam posadzić bataty, jednak nie mogłam ich nigdzie znaleźć. Praktycznie o nich zapomniałam i nagle wpadłam na nie w sklepie. Tak więc zaczynam przygodę, dołączam do was Wiem, że jest już strasznie późno i nie oczekuję w tym roku cudów, ale mam nadzieję, że może coś wykiełkuje... Kto wie ;) Rozcięłam batata i umieściłam do połowy w wodzie, bo podobno szybciej "ruszą". Nie wiem czy poczekać czy od razu wsadzić je do doniczki z ziemią?