Kolejny sezon z różami - Ania zaprasza :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kolejny sezon z różami - Ania zaprasza :)

Post »

hal1959 pisze:Moja Ruffles Dream dopiero jednego pączka rozwija,ale ma ich trochę,jednak pokrój niezbyt :roll:
Według mnie to nie są zbyt udane róże, piękne, ale chorowite jak mało które, Twoje też chorują Halinko?
Ma-Do pisze:Aniu,tyle kwiecia ;:oj .Piękna różanka! ;:215
Małgosiu, dzięki ;:196
olga-s1 pisze:Ania piękny masz ogród i tak dużo odmian róż, dopiero się wczytuje w twój wątek. Ciekawa jestem jak długo rosła twoja Goździkowa żeby osiągnąć taką wysokość, ja posadziłam swoją wiosną tego roku i jest jeszcze mała. ;:138
Witaj Olgo ;:196
Goździkowa ma chyba cztery albo i pięć lat, już nie pamiętam dokładnie. Ona szybko rośnie, ale porządnie kwitnie tylko za pierwszym razem, potem już nie jest tak obfita.
Ignis05 pisze:Aniu :wink: ta róża na siatce NN warta grzechu. Ma niesamowite te kwiatki, jak motyle.
Już widzę, że to nie Lykkefund, bo rozkwita moja i nareszcie mam jej kwiatki na żywo.
Hanabi też chciałam kupić, ale mnie jej rozmiar powstrzymał. :lol:
:wit
Ta róża jest naprawdę ciekawa, ale nikt nie wie co to, tyle osób już próbowało ją rozszyfrować i nic.
Na jej pierwsze kwiaty czekałam ze 3 lata, zdążył się z niej zrobić potężny krzew zanim zakwitła.
Lykkefund od dawna za mną chodzi, ale nie mam już na nią miejsca.
monimg pisze:Przecudna Francine Austin ;:oj Prawie jak nie róża. Bardzo delikatna. Czy to jakaś piżmówka?
Hanabi - też mój klimat. Szkoda tylko, że ogród nie jest z gumy.
Francine to róża angielska z 1988 r.
Niepodobna do angielek :wink: , w dodatku bardziej szeroka niż wysoka a jej giętkie pędy powodują, że można ją zaliczyć do róż okrywowych.
imwsz pisze:Ty juz masz taki piękny krzaczek Octavii Hill a moja jesienna kwitnie na poziomie parteru. Mam nadzieję, że też się tak rozbuja.

Aniu ciężko coś umiejscowić jak jest miejsce ograniczone. Ale bedzie to dla nich piękny ekran :D z jednego i drugiego :;230
Octavia to jedna z moich najstarszych róż, od początku ładnie i obficie kwitła i wcale nie radzi sobie tak źle z deszczem jak o niej piszą. Teraz jest trochę słabsza, bo przesadzana kilka razy, jak to u mnie bywa ;:223
Rozeta pisze:Hej Aniu,
jak długo masz u siebie The Prince?
Po ilu latach powinien się dobrze rozbujać z kwitnieniem? I w ogóle zbudować przyzwoity krzak?
Pytam, bo mój ok. trzyletni jest taki jakiś rachityczny ... :roll: .
Mój krzew ma chyba 5 lat i wcale nie wygląda lepiej niz kilka lat temu. To pewnie dlatego jest tak mało popularny. Kwiaty są piękne, ale kwitnienie słabe, krzew też nie bardzo, wygląda jak róża wielkokwiatowa a nie jak parkowa.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aniu dziękuję za cudowny pokaz różany ;:196
Tyle kwiecia raduje oczy i serce i nie wiadomo która ładniejsza ;:138
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

JAKUCH pisze:Moniko no to witaj w klubie niezadowolonych z The Princa .Jak dla mnie bardzo słabo kwitnie i słabo buduje krzaczek .Mojego mam 2 sezon i miał 5 kwiatów, a teraz już od blisko miesiąca stoi jak wryty
No to klub się powiększa :lol:

Elizabetka pisze:Aniu przyszłam zobaczyć co u Ciebie....no i teraz ciężko wyjść poza ta furtka. ;:oj
Napracujemy się ale warto...szczególnie dla takich widoczków.....żeby jeszcze tylko był czas na podziwianie i odpoczynek i tego Ci życzę. :lol:
Elizabetko! ;:196
Ależ dawno Cię nie widziałam, jak tam Twoja Muscosa? Muszę obejrzeć, wciąż ją mam przed oczami z poprzednich lat ;:167
Z tym podziwianiem i odpoczynkiem to masakra ostatnio, nie mam czasu na nic, dosłownie na nic, żeby posiedzieć na forum, muszę zarwać trochę snu albo czegoś innego, brakuje mi odpoczynku jak mało kiedy. Ale.. byle do przodu :wink:
Ave pisze:Aniu... wyjść od Ciebie z różanki... niepodobna... wychodzę i wracam po wielokroć... tym razem niesamowicie urzekła mnie CHEWdelight ;:167
Evuś, ja też często wracam cichaczem do Ciebie (jak już coś napiszę i czekam aż się pojawisz :wink: ), są takie ogrody do których wracam z przyjemnoscią. I jak co roku czekam niecierpliwie na Twoje hortensje ;:167

beatris pisze:Aniu Francine Austin jest przesliczna, wiem, ze chwalilas Afrodite, dlatego kupilam jesiennia dwie, czekam na taki widoczki jak u Ciebie.
Super, ciekawa jestem jak Ci się spiszą te róże, mam nadzieję, że podobnie jak i moja ;:196

Tajka pisze:Witaj Aniu. :wit
Piękny, różany ogród. ;:138 Podoba mi się Hanabi, nie banalne ma kwiaty, a Goździkowa pięknie rozrośnięta. Szkoda, że u mnie takie potwory nie rosną. :D
Tajeczko, u Ciebie rosną inne, cudowne potwory i to takie że aż dech w piersi zapiera ;:167
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Aniu, masz The Albrighton Rambler? ;:oj Zdradź skąd? Przeżył już zimę u Ciebie czy rośnie od wiosny? Kwiatuszki faktycznie takie drobne? A zapach? Pisz, pisz o nim pls :wink: ;:180 Przepraszam, ale z wrażenia zapomniałam, co jeszcze miałam chwalić - generalnie jak zawsze wszystko, ale Ausmobilek przysłonił mi wszystko inne :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mandragora pisze:Aniu, masz The Albrighton Rambler? ;:oj Zdradź skąd? Przeżył już zimę u Ciebie czy rośnie od wiosny? Kwiatuszki faktycznie takie drobne? A zapach? Pisz, pisz o nim pls :wink: ;:180 Przepraszam, ale z wrażenia zapomniałam, co jeszcze miałam chwalić - generalnie jak zawsze wszystko, ale Ausmobilek przysłonił mi wszystko inne :D
Nie wąchałam jeszcze :oops:
Mam go chyba od jesieni, już się gubię co i kiedy dosadzam :;230 , kupowany w niemieckiej szkółce. Kwiatuszki drobne, ale bardzo urocze, na razie widzę, że krzew idzie na wysokość, co mnie bardzo cieszy, bo mam już kilka pnących, ale wcale nie pnących.

Kilka tych moich takich tam i Leoś, bo teraz jego czas:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- Śr 25 cze 2014 22:28 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:63 , nie tylko za piękne róże uwiecznione na pięknych zdjęciach, ale i za tak bardzo zadbane. Czy też codziennie biegasz z sekatorem? Co to oprysków, masz rację, przy większej ilości trudno jest stosować tylko te ekologiczne. Chylę czoła przed wszystkimi, którzy to robią, niestety moim różyczkom często nie pomaga nawet chemia. Może mikroklimat spowodowany bliskim sąsiedztwem rzeki sprawia, że choroby grzybowe mają się nieźle?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aniu, pięknie u Ciebie... mój Leonardo miał szczęście kwitnąć gdy były te straszne upały i praktycznie był przypalony... płatki tak zbladły, że nie był podobny sam do siebie... :;230
Jeszcze się trzymają ale jest brzydki... ;:219
Awatar użytkownika
cate72
200p
200p
Od: 27 wrz 2009, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu:-)
Teraz cie pomecze o rhapsody in blue :D Co myslisz o niej?Przygotowalam dla niej miejsce w lekkim polcieniu.Waham sie nad jej zakupem,bo rozne sa opinie.Masz ja jeszcze?Jak ona kwitnie?Wysoka rosnie? :wit
Leonardo piekny ,ile razy ci kwitnie?Dalby sobie rade w lekkim cieniu?Jak wysoki ci rosnie?
Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudne kwitnienie i dobrane towarzystwo .Szałwie fajnie stoją moje trochę sie pokładają .Może mają za mokro rosnąc przy różach
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, co za widoki;:oj . Oglądam Wasze ogrody i zastanawiam się kiedy u siebie będę mogła takie podziwiać. Na razie korzystam z Waszych. Dziękuję za nie bardzo.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
misia
500p
500p
Od: 28 lip 2006, o 10:40

Post »

Piękne widoki :wit
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit
Aniu, cuda, cuda. Cały czas podziwiam ;:oj
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Anulka :wit
Dzisiaj wróciłam do domu po dwoch godzinach czyszczenia różanki. Ścięłam i posprzątałam z ziemi trzy skrzyneczki kwiatów róż. Ciekawa jestem ileż czasu to trwa u Ciebie?
Bardzo duże i bujne masz krzewy, ale cudny efekt ;:oj
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Ale cudownie sobie pospacerowałam po Twojej różance ;:333 uroczo wygląda Twój ogród ;:333
piękne połączenie róż i bylin ;:63 i sprytne oczko fotografa ;:180 ;:168
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, Twój Leonardo ;:oj robi wrażenie. A jak długo jest u Ciebie? I jak wysoki urósł?
Cieszę się, że i u mnie zagościł w tym roku ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”