Według mnie to nie są zbyt udane róże, piękne, ale chorowite jak mało które, Twoje też chorują Halinko?hal1959 pisze:Moja Ruffles Dream dopiero jednego pączka rozwija,ale ma ich trochę,jednak pokrój niezbyt
Małgosiu, dziękiMa-Do pisze:Aniu,tyle kwiecia.Piękna różanka!

Witaj Olgoolga-s1 pisze:Ania piękny masz ogród i tak dużo odmian róż, dopiero się wczytuje w twój wątek. Ciekawa jestem jak długo rosła twoja Goździkowa żeby osiągnąć taką wysokość, ja posadziłam swoją wiosną tego roku i jest jeszcze mała.

Goździkowa ma chyba cztery albo i pięć lat, już nie pamiętam dokładnie. Ona szybko rośnie, ale porządnie kwitnie tylko za pierwszym razem, potem już nie jest tak obfita.
Ta róża jest naprawdę ciekawa, ale nikt nie wie co to, tyle osób już próbowało ją rozszyfrować i nic.Ignis05 pisze:Aniuta róża na siatce NN warta grzechu. Ma niesamowite te kwiatki, jak motyle.
Już widzę, że to nie Lykkefund, bo rozkwita moja i nareszcie mam jej kwiatki na żywo.
Hanabi też chciałam kupić, ale mnie jej rozmiar powstrzymał.![]()
Na jej pierwsze kwiaty czekałam ze 3 lata, zdążył się z niej zrobić potężny krzew zanim zakwitła.
Lykkefund od dawna za mną chodzi, ale nie mam już na nią miejsca.
Francine to róża angielska z 1988 r.monimg pisze:Przecudna Francine AustinPrawie jak nie róża. Bardzo delikatna. Czy to jakaś piżmówka?
Hanabi - też mój klimat. Szkoda tylko, że ogród nie jest z gumy.
Niepodobna do angielek

Octavia to jedna z moich najstarszych róż, od początku ładnie i obficie kwitła i wcale nie radzi sobie tak źle z deszczem jak o niej piszą. Teraz jest trochę słabsza, bo przesadzana kilka razy, jak to u mnie bywaimwsz pisze:Ty juz masz taki piękny krzaczek Octavii Hill a moja jesienna kwitnie na poziomie parteru. Mam nadzieję, że też się tak rozbuja.
Aniu ciężko coś umiejscowić jak jest miejsce ograniczone. Ale bedzie to dla nich piękny ekranz jednego i drugiego

Mój krzew ma chyba 5 lat i wcale nie wygląda lepiej niz kilka lat temu. To pewnie dlatego jest tak mało popularny. Kwiaty są piękne, ale kwitnienie słabe, krzew też nie bardzo, wygląda jak róża wielkokwiatowa a nie jak parkowa.Rozeta pisze:Hej Aniu,
jak długo masz u siebie The Prince?
Po ilu latach powinien się dobrze rozbujać z kwitnieniem? I w ogóle zbudować przyzwoity krzak?
Pytam, bo mój ok. trzyletni jest taki jakiś rachityczny ....