Madziu, multiflory chyba w takim razie po prostu tak mają, muszą z początku trochę pomarudzić, żeby się rozkręcić
Dziewczyny, hoja multiflora ładnie wygląda, ale praktycznie wcale nie pachnie. Za to trochę sama siebie brudzi tym słodkim nektarem, który kapie z kwiatków. Ale wybaczmy jej to
Zresztą wy mnie tu nie podpuszczajcie, że masa miejsca, bo ja chcę wyjechać gdzieś na kilka dni i ktoś musi się tym zajmować - nie mogę mu dostawić więcej, bo nikt się nie zgodzi mi pilnować balkonu
![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
zresztą tam dalej jest parapet z pokoju obok, który jest wynajmowany - nie chcę lokatorom tam zastawiać. Zresztą nie da się tam dojść, bo mój balkon tak bez sensu się zwęża w tamtą stronę a w połowie na środku stoi donica z pomidorami
Ewo potwory to malutkie muchołówki. Co ciekawe, chociaż są takie maluteńkie, jednej udało się już zjeść jedną ziemiórkę, a druga wydaje mi się, że coś trawi w swojej malutkiej pułapce (ale możliwe, że to tylko okruszek ziemi jej wpadł i się zamknęła). Boję się, że przy mojej ilości szkodników to ja je przekarmię
A dzisiaj niezbyt balkonowo, bo przyszła paczka od Pati (wczoraj wysłana, ekspres!). No i... mam 3 nowe syngonium, czyli razem już 7 lub 8 (w zależności od tego, czy moja mama ukatrupiła 'Holly M' czy nie).
Wszystko już posadzone:
Od prawej: Epipremnum aureum, do którego dosadziłam odmianę 'Neon', z przodu Syngonium podophyllum 'Emerald Gem', na środku gratis syngonium 'Red Heart', Piper nigrum - pieprz czarny i S. 'Aaron Brown' ? prawdopodobnie
Tak wyglądają 'Emerald Gem' i różowe 'Red Heart':
I jeszcze z jednym z ostatnich nabytków, syngonium NN - jeszcze nie potrafię go określić, najbardziej podobne do S. vellozianum, ale ma za słabo widoczne unerwienie. Zobaczymy co z niego wyrośnie
Wiem, że syngonium dla większości nie są tak porywające jak hoje, ale ja - wpadłam
![gwizdanie ;:224](./images/smiles/whistling.gif)
a jak jeszcze poogląda się rosyjskie fora - jakie tam mają odmiany, kosmiczne! Już nawet wiem, że syngonium cyrylicą to ?????????
![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)