Zielony parapet
Re: Zielony parapet
Paulinko nie tylko wygląda ale też jak pachnie
Kasia - listek dla Cię już się ukorzenia
Dorotko - nic specjalnego nie robię, u mnie hojki stoją na parapecie gdzie nie maja bezpośredniego słońca, chociaż jest to parapet południowy (mam daszek który cieniuje okno). U mnie taka kapryśna była na początku lacunosa i multiflora ale chyba dlatego że miała pełne słońce. Spróbuj przestawić je albo cieniować. Trzymam kciuki żeby wreszcie zakwitły
Kasia - zapraszam
Kasia - listek dla Cię już się ukorzenia
Dorotko - nic specjalnego nie robię, u mnie hojki stoją na parapecie gdzie nie maja bezpośredniego słońca, chociaż jest to parapet południowy (mam daszek który cieniuje okno). U mnie taka kapryśna była na początku lacunosa i multiflora ale chyba dlatego że miała pełne słońce. Spróbuj przestawić je albo cieniować. Trzymam kciuki żeby wreszcie zakwitły
Kasia - zapraszam
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Zielony parapet;
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie... czy to Clematis 'Paul Farges'? Rośnie w donicy?
Dorotko to ten clematis, a ten widok jest po wychyleniu się za balustradę. Zastanawiałam się jak można go rozmnożyć
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Zielony parapet;
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jest świetny a co do rozmnażania, to z tego co się orientuję, ciężko ukorzenić powojniki - chociaż warto próbować (w końcu skądś one się biorą). Tutaj znalazłam trochę o sadzonkach, może ci się przyda: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=5249
Jeśli byś się na to zdecydowała to będę z uwagą śledzić postępy, bo zawsze mnie to ciekawiło
Ach, bym zapomniała - można też siać z nasion, jeśli uda ci się je zebrać!
Jeśli byś się na to zdecydowała to będę z uwagą śledzić postępy, bo zawsze mnie to ciekawiło
Ach, bym zapomniała - można też siać z nasion, jeśli uda ci się je zebrać!
Troszkę poczytałam i spróbuję , może się uda . Na pewno zdam relację, chcę jeszcze trochę krzaków poszczepić i różę.
Tymczasem kolejna kohleria zaczyna kwitnienie.
Tymczasem kolejna kohleria zaczyna kwitnienie.
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Zielony parapet;
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepiękny kwiat
Czy każda hoja pachnie inaczej? Kompletnie nie mam z nimi doświadczenia, a wiem, że od długiego czasu na hoje zrobił się szał.
Moje jedyne doświadczenie miałam z hoją o cielistych/beżowych kwiatach... próbowałam ją powąchać, ale nic nie czułam. Przysunęłam się bliżej i momentalnie mój nos przyczepił się do mega klejącego nektaru, który spłynął mi na wargę... Działo się to w miejscu publicznym i jeden facet to wszystko widział
Moje jedyne doświadczenie miałam z hoją o cielistych/beżowych kwiatach... próbowałam ją powąchać, ale nic nie czułam. Przysunęłam się bliżej i momentalnie mój nos przyczepił się do mega klejącego nektaru, który spłynął mi na wargę... Działo się to w miejscu publicznym i jeden facet to wszystko widział
....Bizu powaliłaś mnie ta opowieścią.Moja wyobraźnia eksplodowała Kasiu, piękny balkonowy widok
Piegowata kohleria jest niesamowita.
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kohleria i powojnik - niesamowite im portrety Zrobiłaś
- Paula15
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Powojnik jest cudny Kohleria też
Powojnik piękny... duet hojek piękny kohleria w ciapki cudne wiem powtarzam się- ale jak tego nie robić, jak takie roślinki pokazujesz
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;