Różana wieś

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różana wieś

Post »

Fajnie wygląda ten twój ogrodowy pokój, przydatna rzecz w ogrodzie.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Taki ogrodowy pokój to super rzecz ;:215 Ja mam sporą altanę z grillem i bardzo często z niej korzystam. Lubię tam przyjmować gości, ale też i sama posiedzieć.
Warzywnik to Ty masz na medal. Mojego wstyd pokazywać, ale ... coś tam urośnie :;230 Na własne potrzeby wystarczy.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Witaj Reniu!
Zajrzalam do Ciebie zachęcona przez Anię Sweety. Ja właśnie jestem w trakcie odnawiania takiej ogrodowej werandy i przerabiania na coś co sobie roboczo nazwałam letnią kuchnią. Docelowo ma to być miejsce w którym będzie można posiedzieć w upalny lub deszczowy dzień .... wypić kawę, poczytać książkę, posiedzieć z przyjaciółmi. Przede mną też jeszcze sporo roboty, ale efekty już są widoczne i to bardzo mobilizuje....Bardzo byłam ciekawa Twojego garden room,u. Jest świetny!
Ogród masz wspaniały, Tyle róż! Chyba widziałam u Ciebie na początku wątku Kardynała Riechelieu. Bardzo lubie tę różę chociaż nie powtarza kwitnienia
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Reniu patrząc na pierwsze zdjęcia i na obecne ,aż trudno uwierzyć ,że to ta sama ziemia ;:oj ;:108 Wszystko zmieniłaś nie do poznania ;:224
U mnie clematis Betty Corning nie pachnie ;:185 ,być może dlatego że jest jeszcze młodziutki i kwiatów ma niewiele ,ale uwielbiam go, rośnie jak szalony!U Ciebie to prawdziwy okaz ,cudny ;:167
A cóż to za metoda uprawy ogóra ;:oj czy ja dobrze widzę ,usypana górka ,folia czarna a wszystko dookoła obłożone skoszoną trawą?
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Reniu,wszystkie warzywka takie dorodne,że aż chciało by się je schrupać ;:36
Wszędzie kolorowo i tak czyściutko,nawet jeżyk z tej ciekawości Cię odwiedził.
Piesek bardzo mądry,że tylko szczekał,mój statnio zachował się zupełnie podobnie :;230
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Tulipanko zgadzam się z tobą całkowicie ,jak tylko zobaczyłam mój garden room ,zwany letnią oborą przez poprzednich właścicieli ,bo w okresie wiosenno letnim trzymali tu byki, to wiedziałam że przemienie go w pokój ogrodowy , dodatkowy atut to wysokość ,nie lubię niskich pomieszczeń ,tu mam na wejściu 4 m z hakiem , dach spadzisty schodzi do mnie2,5 m., teraz też pada sobie deszczyk a ją pije kawkę i szyję sobie sukienkę . :D
Co do warzywnika to mój też modelowy nie jest ,ale dla dwojga akurat ,ani goście z pustymi rękami nie wyjadą :;230

Szostani dziękuje , bardzo przydatna ,najważniejsza też dla mnie to że nikt postronny nie ma możliwości podgladu :;230

Amba 19witam Cię serdecznie i dziękuje za miłe słowa ,Kardynała mam od jesieni ,bardzo go chciałam ,zobaczymy jak szybko się rozrośnie biegnę do Ciebie z rewizytą ;:304

Tolinko mój Betty dopiero w tym roku poczułam ,widocznie musi osiągnąć pewien rozmiar .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Piękne,duże warzywka ;:333
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Reniu :wit Werbena z petunią i heliotropem pięknie razem wyglądają :)
Piękny murek ze schodami i kamyczkowa ścieżka :D
Piękny i fajny jeż. Piękny zadbany warzywniak wszystko na nim pięknie rośnie ;:215
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko moje ogórki i inne warzywka są na wzniesionych rabatkach ,ogórki przykryte są czarną włókniną ,i obsypane trawą żeby chwasty i trawa tuż obok nie wyrastały ,mam jeszcze jeden warzywnik ,ale tam to ziemia kamień i teraz będę tam też robiła po kolei wzniesione .

Maja 79dziękuje dzisiaj właśnie były chrupane fenkuły i sałata ,na resztę jeszcze trochę trzeba poczekać :D
Piesio mój to cwaniak ,jak to mówią z niejednej miski jadł , czyli zabrany z azylu jako prawie 4 latek , pies po dużych przejściach niestety , ale kocha bezgranicznie , a my jego . :D

Annes 77 , Paulli ;:168 ;:304 ;:136
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

:wit
Gratuluję pomysłu na siedlisko ;:215 Cieszę się, że Cię znalazłam :tan
Małgoś
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

O wodzisz Reniu te wzniesione rabatki ,to bardzo dobry pomysł,że o folii nie wspomnę ;:124 ,właśnie zakomunikowałam M ,że przerabiamy warzywnik :tan mam już dość tych chwaścisków w warzywniku ,to dla mnie kara plewić tam,a te chwasty w warzywniku odżywione pokrzywowym nawozem rosną jak nienormalne ;:202
Ja dzisiaj mam na kolacyjkę pierwszą cukinię z własnego ogródka :heja
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Pyszne te jarzynki już na sam widok!
Pokój ogrodowy 4 m wysokości - no no!
Czyli w takich miejscach cudeńka Ci wychodzą, np takie sukieneczki ;:215
Podziwiam!

Tolinko - smacznego! Moje jeszcze nawet nie zakwitły - a Ty już masz kolacyjkę cukiniową.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

merymg witam gorąco :D i zapraszam

Tolinko one są rewelacyjne z jeszcze innego powodu ...ich nie przekopujesz :!: tylko ważna rzecz nie folia a wlóknina ,folia jest zła .Ta na ogórki została założona jesienią ub.r normalnie na trawniku rozłożyłam szare kartony na to poszły gałęzie ,twarde łodygi kwiatów np.floksów na to słoma ,trawa przesypane ziemią , na to obornik ziemia i kompost ,przykryłam szczelnie czarną wlókniną.Na wiosnę dałam wlóknine z zeszłego roku z powycinanymi już okienkami pod ogórki i koniec .w przyszłym roku na tej grządce będą warzywa mniej wymagające , a za dwa lata albo dam warstwę obornika i ziemi albo samego kompostu .

Beaby o właśnie tam mi nikt nie przeszkadza i mogę robić np to

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”