Mój kawałek raju ... cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kawałek raju ... cz.5

Post »

Żarówa to może być Monika, a nad czerwoną się zastanawiałam, bo podobna do Don Juana, ale to pnąca .Czasem takie pierwsze kwiaty miała moja Barcarole ,ale ona cudnie pachnie, a czy ta Twoja też pachnie .Trudno to tak na odległość powiedzieć Czy te ciemne paski na czerwonej to słoneczne przypalenie czy to taka jej uroda
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marusiu zawsze miło Cię gościć w moich zielonościach ;:196 Pusia wygłaskana, czekala aby porwać doniczkę i gdzieś przesadzić ;:306 to taki malutki cwaniak ;:108 Marusiu w tym roku chyba większość liliowców jest taka, moje bardzo nie wydarzone :shock:
Marysiu to nie Hendel bo to róża jest niska, tylko ja w tym roku eksperymentowałam na wysokopienną ;:306 i wygląda jak pnąca :shock: kwiaty ma bardzo duże ;:138 dzwonki się rozrosną to będą na wydanie ;:108 a w sobotę zakupiłam jeszcze jeden też w kolorze kremowym i o takich nietypowych liściach ale nazwa wyparowała ;:306
Irenko pogoda jedno a jeszcze jest jedna sprawa i z tą się muszę uporać ale będzie to lipiec i niestety muszę zabrać Pusię, nie wiem jak zareagują na nią działkowe koty ;:202
Jadziu to nie Barkarole, ma płaskie kwiaty i to nie przypalenia ale taka jej uroda i deszcz jej nie straszny, szkoda tylko że nie pachnie ani ciutkę ;:219 żarówa jest też ciekawa bo zasycha na pędzie, sporadycznie opadają płatki, najlepiej byłoby gdyby ekspert wsiadł w autobus i przyjechał a po drodze zakupy w pasmanterii można zrobić bo zima nie daleko ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu Pusia może przyjechać, Reksio jest wizytatorem ogródka i koty są do psów przyzwyczajone. Czy to nie wymówka ;:88
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Marysia ma chyba rację co do róży Haendel-ona w zasadzie może być pnąca, bo potrafi śmignąć do 3 m. U koleżanki regularnie sięgała 2 m, a mieszkamy w zimnym miejscu :D Ta ciemna przypomina mi Astrid Grafin von Hardenberg, ale nie przysięgnę, bo takiej nie mam :wink:
Ogromnie mi się spodobała Urtica dioica, ale na szczęście mam własne egzemplarze ;:306 Tymczasem na pewno nie mam Bullata, a nie doczytałam, jak duża rośnie.
Modraka też nie mam :roll: Mogłabym się na coś wymienić, ale Ty już chyba wszystko masz w ogrodzie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Marysiu urzekający bodziszek Southern Double ;:138
Bezimienna rzeczywiscie ma piękne kwiaty ;:215
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Marysiu, u Ciebie już łan pysznogłówek a moje dopiero zaczynają,liliowce mają zły rok, za to ostróżki dały czadu. ;:138
I znowu coś Ci przybyło, czemu nie mogłaś się oprzeć ;:306 Pusia też jak piszesz,chciała posadzić coś po psiemu. ;:306
Różyczki piękne ;:oj bezimienna w oryginalnym kolorku a żarówiasta pod nią też niczego sobie. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Marysiu, pięknie kwitną Ci lilie, u mnie większość jeszcze w pąkach, nowe nabytki ekstra ;:63, a Pusia bombowa, coraz bardziej marzy mi się ta rasa, kiedyś gdzieś słyszałam, że one lubią kopać w ziemi, czy to prawda?
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Irenko to nie wymówka, tylko ona nie jest przyzwyczajona zostać na cały dzień sama w domu ;:108
Ewo właśnie, Hendel jest pnąca a ta moja to wielkokwiatowa albo coś koło tego, góra 1.5 m bo jest równa ze mną ;:306 a ta druga, zrobię jeszcze jutro fotki, pąka i jak się rozwija, ma sztywne dość grube łodygi ;:108
Utrica jest super, zostawiam na obrzeżach ogrodu bo tam się gnieżdżą motyle na ich liściach i taka dorodna rośnie, że szkoda mi jej wyrwać ;:306
Bullata rośnie góra 50 cm :tan
Wiolu on jeszcze nie pokazał swojej urody bo nie ma podwójnych płatków ale kolorek jest słodki ;:215
Stasiu po ostatnich deszczach ostróżki trzeba wyciąć bo je połamało ;:202
A owszem kupiłam paprocie, pięciornik malutki, jeżówkę bo jeszcze zielonej nie miałam ;:306 no i oczywiście floks ;:333
Pysznogłówki muszę ograniczyć bo się panoszą w liliowcach ;:oj a tak mi ich szkoda :shock:
Ilonko dołków nie kopie Pusia ale łapie wszystko co się rusza bo to rasa wyhodowana w Anglii na szczury w kopalni ;:108 Moja jest ze średniej rasy i waży całe 3 kg ale myszy łowi doskonale ;:215 kot mi nie jest potrzebny ;:224
Lilie Ilonko z ubiegłego roku słabo będą kwitły bo wylazły w styczniu i niestety przemarzły i tak przynajmniej 30% odpoczywa ;:174
Być na kiermaszu i nic nie kupić to byłby grzech ;:306

Zapraszam na króciutki spacerek :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
zakwitły same bezimienne
Obrazek
Bonanza
Obrazek
czerwony pająk ale mu się przytyło podczas ostatniej zimy ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Ja zapraszam serdecznie Pusię ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Liliowce bardzo urodziwe! Nie narzekaj na nie :wink: Szczególnie ładny ciemnofioletowy z białym paskiem przez środek płatków ;:333
Lilie super! A Ty piszesz, że wiele "odpoczywa"? :shock: To musisz mieć ich ogromną ilość!
Piękne dzwonki! O niektórych słyszę po raz pierwszy :idea: 'Hot Lips' kiedyś miałem i chyba jeszcze jest w innych bylinach, bo te kropkowane wciąż wędrują. Ale w tym roku nie zakwitł.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No śliczne, a ja ciągle czekam na lilie, na liliowce, a one ciągle w pąkach, zimno, noce zimne, w słońcu gorąco, jak zajdzie, zimno, co dalej z tym latem ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu jak ja je kocham ;:167 a moje jeszcze w pąkach, ale jeszcze chwila. Twoje wszystkie cudne i chudziaki i wypasione ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Liliowce wszystkie cudne szczególnie ten pajączek ,któremu się przybrało gdzie nie gdzie po zimie ;:306 Maryś przejrzałam wczoraj całą ruską stronkę z czerwonymi i czarnymi różami i żadna nie pasuje do Twojej piękności . ;:174 Spójrz na tę http://www.rosebook.ru/roses/tea-hybrid/neue-revue/ , ale chyba wysokość nie jest odpowiednia i ta mocno pachnie http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 453&tab=36 i żarówa http://www.rosebook.ru/roses/floribunda/fellowship/
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Dzwonki różniste widzę u Ciebie Marysiu u mnie jakoś wyszły...tylko brzoskwiniolistne wróciły ale ostatnio nawet różne widziałam w handlu ale jakoś nie zdecydowałam się na nic nowego z tej branży...Naoglądam się na FO to już mi wystarcza.Za to miejsce na inne rośliny zostają! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Czarujesz tymi swoimi cudeńkami. Dobrze, że Twój największy pies obronny sprawuje nad nimi pieczę.
Prześliczne dzwonki, lilie, liliowce i zielona jeżówka.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”