U Violi " Za oknem "
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Violi " Za oknem "
O tak, ja też Wiolę podziwiam za determinację.
Co prawda zaraziła mnie swoimi siewkami, ale nie wiem czy wystarczy mi cierpliwości.
Co prawda zaraziła mnie swoimi siewkami, ale nie wiem czy wystarczy mi cierpliwości.
- Viola K
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
-
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
Piwnica dziadka załatwiła mnie na cacy, ucałuj Go przy najbliższej okazji!
Mój M obiecał mi, że w najbliższym czasie podjedziemy na jakieś złomowisko i będę mogła sobie tam poszperać, tam niekiedy też cuda można znaleźć.
A rabata z kołem śliczna, do takich sielsko-wiejskich klimatów dążę właśnie u siebie, ale jeszcze nie mam co pokazywać. No i oczywiście siłą skojarzeń przypomniał mi się widok wcale nierzadki, kiedy to różnego rodzaju ogródki "przyozdabiane" są współczesną wersją tego koła, czyli... kołpakami pogubionymi przez samochody
.
Siew własnoręczny to jest to co lubię, eksperyment po pierwsze, a po drugie duże ilości za śmieszne pieniądze lub za darmochę. Zauważyłam, że bylinki i dwuletnie z siewu czerwcowego wzeszły dużo lepiej niż te kwietniowe. pewnie przez pogodę, wtedy były nienaturalne upały, teraz chłodniej i więcej deszczu. U Ciebie też tak jest?
Mój M obiecał mi, że w najbliższym czasie podjedziemy na jakieś złomowisko i będę mogła sobie tam poszperać, tam niekiedy też cuda można znaleźć.
A rabata z kołem śliczna, do takich sielsko-wiejskich klimatów dążę właśnie u siebie, ale jeszcze nie mam co pokazywać. No i oczywiście siłą skojarzeń przypomniał mi się widok wcale nierzadki, kiedy to różnego rodzaju ogródki "przyozdabiane" są współczesną wersją tego koła, czyli... kołpakami pogubionymi przez samochody

Siew własnoręczny to jest to co lubię, eksperyment po pierwsze, a po drugie duże ilości za śmieszne pieniądze lub za darmochę. Zauważyłam, że bylinki i dwuletnie z siewu czerwcowego wzeszły dużo lepiej niż te kwietniowe. pewnie przez pogodę, wtedy były nienaturalne upały, teraz chłodniej i więcej deszczu. U Ciebie też tak jest?
- Viola K
Kasiu79 - Dziękuję Ci za miłe słowa i za całusa dla Dziadka
na złomie są takie skarby ,że Ci się nie śniło ...
U mnie z sianiem jest różnie .. tyle tego sieje cały czas ,że nie widzę różnic ... Poza tym ja sieję w pudełkach chyba Ci mówiłam ? nie sieję do gruntu . Pudełka i nakrywam workiem ... dopiero gdy wzejdzie worek ściągam . Robię trochę po swojemu i tak jest dla mnie najlepiej . Fajnie ,że siejesz ... pokazuj co siejesz , bardzo mnie ciekawi .
Trochę zdjęć z dzisiaj
ta choinka to nasza pierwsza ..z pierwszych świąt , 6 zim ...była wielkością jak Ola która tam stoi

Brzoza karłowata .. też kilka lat u mnie sobie rośnie i bardzo ją lubię

Buk czerwony .. dwa nowe listeczki

jabłoń rajska

aronia

w końcu Clematis zakwitł

Facelia błękitna

Celozja grzebieniasta

Kwiatki ,bratki i stokrotki

Szarłaty .. same się rozsiały tak fajnie na jednym miejscu

Topinambur

Kasiula ... samosiej ... się rozsiał

Szczawik kwitnie ..

Kocanki w pąkach

Rudbekie kocham te kwiaty ...

i na koniec taki piękny widoczek z mojej altanki ..

...te płoty i kraty to przed takim jednym szkodnikiem ... Kokos się zwie

U mnie z sianiem jest różnie .. tyle tego sieje cały czas ,że nie widzę różnic ... Poza tym ja sieję w pudełkach chyba Ci mówiłam ? nie sieję do gruntu . Pudełka i nakrywam workiem ... dopiero gdy wzejdzie worek ściągam . Robię trochę po swojemu i tak jest dla mnie najlepiej . Fajnie ,że siejesz ... pokazuj co siejesz , bardzo mnie ciekawi .
Trochę zdjęć z dzisiaj
ta choinka to nasza pierwsza ..z pierwszych świąt , 6 zim ...była wielkością jak Ola która tam stoi

Brzoza karłowata .. też kilka lat u mnie sobie rośnie i bardzo ją lubię

Buk czerwony .. dwa nowe listeczki

jabłoń rajska

aronia

w końcu Clematis zakwitł

Facelia błękitna

Celozja grzebieniasta

Kwiatki ,bratki i stokrotki

Szarłaty .. same się rozsiały tak fajnie na jednym miejscu

Topinambur

Kasiula ... samosiej ... się rozsiał

Szczawik kwitnie ..

Kocanki w pąkach

Rudbekie kocham te kwiaty ...

i na koniec taki piękny widoczek z mojej altanki ..

...te płoty i kraty to przed takim jednym szkodnikiem ... Kokos się zwie

Annes77 takie koło upolowałam na skupie złomu.Czasem można fajne rzeczy trafić.Viiolu pomysłowa rabata będzie.
- Viola K
Bardzo fajnie ... cieszę się ... będę siała gęsto . Koła są na różnych giełdach ze starociami , nie ma z nimi problemu tylko nie wiem jaka ich cena ..Annes 77 pisze:Violu ależ Twój dziadzio ma porządeczek w swojej piwnicy i jakie cudeńka![]()
Takie koło to super ozdoba do ogrodu,może kiedyś upoluję?
Wysłałam wczoraj nasionka,jak dojdą daj znać:) Moja mamcia mówi,że jak będziesz ją siała to dosyć gęsto![]()
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Dziękuję i dla Ciebie miłego

- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O jakże ja Ci zazdraszczam tej brzozy, chciałam kupić ale poszaleli cenami i za drzewko krzyczą 200 zł 

U Ciebie coraz piękniej
Jak wstawiasz obrazki jak było przed i jak jest teraz, to powinnaś zorganizować konkurs wskaż najwięcej różnic

Jak wstawiasz obrazki jak było przed i jak jest teraz, to powinnaś zorganizować konkurs wskaż najwięcej różnic

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Dziadka piwnica
Ileż ja tam skarbów dostrzegłam, oj. I jak zawsze chylę czoło przed Twoim ogrodem. Teraz, z tymi znacznikami będzie jak w ogrodzie botanicznym. Ale na serio, to dobra rzecz, ja też tak mam, że posieję i koniec, kamień w wodę, zapomniałam. Kokosa proszę podrapać za uszkiem. I szacun dla chłopaka za stróżowanie. Moja Pepsi tylko wygląda groźnie, ale...wszystkich kocha .

- Viola K
Dla tych którzy zaczynają tworzyć swój ogród ... nie poddawajcie się ... jeśli macie kawałek swojej ziemi twórzcie w nim piękne zakątki , rabatki , skalniaczki .. warto
tu przykład jednej mojej części , przy płocie chwasty .. Nawłoć , walczę z tym od samego początku ..samymi rękami , bez maszyn ...

..pomocnik Kokos od małego za mną w ogrodzie

i takie miejsce powstało ...

tutaj małe chryzantemki i goździki Szabo ..

rabarbar za kratami

a to pytanie do Kasi - Kasiuli mojej ...
co to jest ? na rabacie Kasi rośnie pod ziemią się ciągną...

i to

tu przykład jednej mojej części , przy płocie chwasty .. Nawłoć , walczę z tym od samego początku ..samymi rękami , bez maszyn ...

..pomocnik Kokos od małego za mną w ogrodzie

i takie miejsce powstało ...

tutaj małe chryzantemki i goździki Szabo ..

rabarbar za kratami

a to pytanie do Kasi - Kasiuli mojej ...
co to jest ? na rabacie Kasi rośnie pod ziemią się ciągną...

i to

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Wiolu jak ślicznie oglądać takie zmiany.
Rabata cudowna powstała.
Pierwsze to chwast, wyrywaj a i tak wyjdzie u mnie również go pełno.
Drugie to podobne ma listki do bodziszka.
Jak Tam u Ciebie ja czekam na basen, kurier już jedzie.
pomału plewie tu i ówdzie. 

Pierwsze to chwast, wyrywaj a i tak wyjdzie u mnie również go pełno.

Jak Tam u Ciebie ja czekam na basen, kurier już jedzie.

- Viola K
Ja czekam na znajomych ... do pomocy przy rozłożeniu basenu ... do niego kilka dni nalewania wody ... póki co mam wannę
Znowu upały

Znowu upały

Oj, słodziuchne to miejsce, które pokazałaś
No, sluchaj, naprawde jak z gazety ogrodniczej, wczoraj sobie kupiłam gazetkę ogrodową z ładnymi obrazkami
i tam takie właśnie zakątki pokazują
Osiągnęłas ten efekt 

Bea
Dałaś czadu na swojej działce widok na pierwszym zdjęciu nie zachęca do prac ogrodowych, ja wiem jak z takiego ugoru ciężko stworzyć przyjazne miejsce.