Wszystko o pomidorach cz. 8
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 8
Dodam jeszcze, że te podziemne wilki mają często własne korzenie i spokojnie można je posadzić dodatkowe, trochę opóźnione krzaki.
Dorota
To pomyłka w nasionach, wszystkie 37 są płaskimi malinówkami i nie mogą być zebrowate. Najlepiej spytaj darczyńcę z jakiego pomidora zebrał nasiona.
- BozenaX
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aria ma rację. Mam go od trzech lat i nigdy tak nie wyglądał. Krzak jest krępy,niski(ok. 1 m) grona krótkie, sztywne , owoce płaskie typu "befsztyk". Ten w niczym nie przypomina K37/4.
Dzięki wielkie za pomoc
Z mojej strony nie ma mowy o pomyłce bo zebrę siałam tylko jedną czarną dwa nasiona i mam dwa krzaczki .
Zatem pisze do darczyńcy , może pomoże w identyfikacji .
Z mojej strony nie ma mowy o pomyłce bo zebrę siałam tylko jedną czarną dwa nasiona i mam dwa krzaczki .
Zatem pisze do darczyńcy , może pomoże w identyfikacji .
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 wrz 2013, o 08:53
Witam,
Jestem totalnym laikiem, pierwszy raz uprawy i jakoś ciężko widzę moje pomidorki...
Czy już trochę za późno na pytanie czy pomidory powinny już kwitnąć? Pojedyncze kwiatki sie pojawiły na pojedynczych krzaczkach.
W ogóle chyba źle zostałam poinformowana, bo obcinam wszyskie pędy po za tymi, które są przedłużeniem łodygi...
Posłuże się zdjęciem z forum
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 78b03e7a35
Na moich krzaczkach zostaje tylko 5 i 6...
Myślicie, że nic z tego nie będzie?
Jestem totalnym laikiem, pierwszy raz uprawy i jakoś ciężko widzę moje pomidorki...
Czy już trochę za późno na pytanie czy pomidory powinny już kwitnąć? Pojedyncze kwiatki sie pojawiły na pojedynczych krzaczkach.
W ogóle chyba źle zostałam poinformowana, bo obcinam wszyskie pędy po za tymi, które są przedłużeniem łodygi...
Posłuże się zdjęciem z forum
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 78b03e7a35
Na moich krzaczkach zostaje tylko 5 i 6...
Myślicie, że nic z tego nie będzie?
Jeśli to pomidorki wysokie to dobrze prowadzisz je na 2 pędy. Skoro łodyga się podzieliła to musi tam być grono i kwiaty. Ponieważ to dopiero pierwsza uprawa to czytaj forum i inne publikacje dla działkowców i próbuj, każdy kiedyś zaczynał
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 wrz 2013, o 08:53
Czuje się troszkę pocieszona ;)
Jak tylko będę na działke to zrobię zdjęcia, dodam i poproszę o ocenę ;) Generalnie głównie troszcze się o pomidory, całą resztę zaniedbuję, więc fajnie byłoby gdyby coś fajnego z tego wyrosło ;)
Jak tylko będę na działke to zrobię zdjęcia, dodam i poproszę o ocenę ;) Generalnie głównie troszcze się o pomidory, całą resztę zaniedbuję, więc fajnie byłoby gdyby coś fajnego z tego wyrosło ;)
Witam. Mam pytanie, czy przekarmione pomidory można uratować? Na wiosnę dałam obornik kurzy, kompost pod korzeń a po jakimś czasie gnojówka z pokrzyw.
Za dużo tego, niczym już nie nawoź to może uratujesz.
Czy te poskręcane liście można usunąć?
Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam Ola
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 6 kwie 2014, o 14:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też przekarmiłem, z tego co się doczytałem, to do wydobrzenia rośliny lepiej nie urywać niczego co może ten nawóz przeżreć. Niemniej jestem laikiem więc poczekaj na opinię doświadczonych.
Pozdrawiam, Tomek.
Za pomocą wyszukiwarki można odnaleźć posty Kozuli, tam jest wszystko o takich problemach można się sporo nauczyć.