Uratowane storczyki (Art) :)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Michale, Duśka, Halinko wam również dziękuję za pochwały mojego Sabotka.
Halinko, ta pozytywna zazdrość mobilizuje nas do pogłębiania wiedzy na temat naszych podopiecznych (mnie również )
Elu, bądź cierpliwa - mnie też wyczekiwanie na pędzik wydawał się wiecznością
Pisałam już kiedyś, że mam jeszcze drugie, bliźniacze Paphiopedilum, ale ono zachowuje się zupełnie inaczej
Poprzednie kwitnienie miały w tym samym czasie. Teraz, drugi Sabotek zatrzymał wzrost większej rozetki i zajął się
rozrostem innej, młodziutkiej, ok. 5-centymetrowej. Warunki mają identyczne. Jak widać, nie ma żadnych reguł na zachowanie
naszych storczyków. Każdy z nich to indywidualista.
Pozdrawiam, Joanna
Halinko, ta pozytywna zazdrość mobilizuje nas do pogłębiania wiedzy na temat naszych podopiecznych (mnie również )
Elu, bądź cierpliwa - mnie też wyczekiwanie na pędzik wydawał się wiecznością
Pisałam już kiedyś, że mam jeszcze drugie, bliźniacze Paphiopedilum, ale ono zachowuje się zupełnie inaczej
Poprzednie kwitnienie miały w tym samym czasie. Teraz, drugi Sabotek zatrzymał wzrost większej rozetki i zajął się
rozrostem innej, młodziutkiej, ok. 5-centymetrowej. Warunki mają identyczne. Jak widać, nie ma żadnych reguł na zachowanie
naszych storczyków. Każdy z nich to indywidualista.
Pozdrawiam, Joanna
Dzięki Joasiu za odwiedzanie mnie, z tą biedronką to tak wyszło ,że mama kupiła mi to takiego fajnego potem dodam foto więc zajrzyj do mnie, a z Radkiem idziemy dziś do lekarza i pewnie antybiotyk albo coś tam fuj fuj jak on to mówi.pozdrawiam.p.s. ja też bywam u ciebie. bardzo ciekawa kolekcja u ciebie, ja w tej chwili mam tylko 15 szt.
martuś
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu, co słuchać u Ciebie, jak storczyki mają się w czasie remontu, dajesz sobie z tym wszystkim radę??Powiem Ci ,że mój Tikuś łobuz odgryzł mi kwiat Paphiopedilum, zrobił to w czwartek, a w sobotę przy podlewanie odgryzł pączek, jestem zła, tak się nim cieszyłam, widzę że jest jeszcze jeden malutki pączek to może zakwitnie.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
Renatko dziękuję za troskę
Krótko mówiąc - ja jestem u kresu wytrzymałości (pomijając wszelkie niewygody, od półtora miesiąca codziennie od samego rana obcy mężczyźni w domu !)
Co do storczyków - mają się chyba całkiem nieźle. Dbam o nie, mimo karkołomnych warunków przy podlewaniu.
Kwitnie mi już tylko moja "perełeczka" Paphiopedilum. Reszta jest zdrowa i przyrasta we wszystko (poza pędami )
One chyba też czują, że muszą przetrwać ten horror , a potem pewnie wezmą się do roboty...
Żal mi Twojego Paphiopedilum. Gdybym nie widziała, jaki Tikuś jest słodki, pogoniłabym go miotłą za to rozrabianie !!!
Chroń swoje kwiatuszki, bo tak długo czeka się na kwitnienie, że naprawdę szkoda.
SUPER, że tyle się u Ciebie dzieje (z tego co czytałam w Twoim wątku)
Trzymam kciuki za wszystkie nowe pędy, żeby przy Tikusiu dotrwały do kwitnienia
Pozdrawiam cieplutko, Joanna
Krótko mówiąc - ja jestem u kresu wytrzymałości (pomijając wszelkie niewygody, od półtora miesiąca codziennie od samego rana obcy mężczyźni w domu !)
Co do storczyków - mają się chyba całkiem nieźle. Dbam o nie, mimo karkołomnych warunków przy podlewaniu.
Kwitnie mi już tylko moja "perełeczka" Paphiopedilum. Reszta jest zdrowa i przyrasta we wszystko (poza pędami )
One chyba też czują, że muszą przetrwać ten horror , a potem pewnie wezmą się do roboty...
Żal mi Twojego Paphiopedilum. Gdybym nie widziała, jaki Tikuś jest słodki, pogoniłabym go miotłą za to rozrabianie !!!
Chroń swoje kwiatuszki, bo tak długo czeka się na kwitnienie, że naprawdę szkoda.
SUPER, że tyle się u Ciebie dzieje (z tego co czytałam w Twoim wątku)
Trzymam kciuki za wszystkie nowe pędy, żeby przy Tikusiu dotrwały do kwitnienia
Pozdrawiam cieplutko, Joanna