Różana wieś

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różana wieś

Post »

Ktoś tu lubi sutasz! ;:224 Cudeńka! ;:224
Tak samo jak cudeńka zobaczyłam wśród róż. Uwielbiam te w odcieniach różu i bieli. ;:167
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Bo one mają nad sobą specjalną aureolkę - patrzysz na żółtą różę i doszukujesz się, albo skrzydełek, albo pręgi albo kropek - ot zaczarowany swiat róż ;:4 Więc nie są jednakowe :;230
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Aniu lubi sutasz ,beading i...........chyba krócej byłoby czego nie lubi .A poważnie to lubię wszystko co sprawia mi przyjemność i męczę i pocę się a muszę posiąść daną umiejętność ,a potem pochłania mnie inna umiejętność , i jak to się mówi ,całe życie człowiek się uczy i głupi umiera . :;230

Obrazek

Beatko jak Ty to wiesz ;:304 ;:136 :heja

Obrazek
Berolina
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Reniu, zdolna kobietka z Ciebie. Piękne rzeczy wychodzą spod Twoich rączek ;:215
Różyczka nn cudowna. W tym roku wzięło mnie na takie właśnie kolory i już trochę ich nakupiłam. Niestety to młodziaki i na jako taki widok, trzeba trochę poczekać.
Cinderellą mnie zmartwiłaś. U mnie dostała bardzo dobrą miejscówkę, przy huśtawce, bliziutko tarasu, ale jeżeli brzydnie po deszczu, to już sama nie wiem .... Chciała bym aby w tym miejscu rosła jakaś super róża, mało chorująca, znosząca deszcze i duże nasłonecznienie. A może coś byś mi poleciła ? Kolor, albo bardzo ciemny, albo różowy lub coś z bladawców, ewentualnie morelowy, ale nie żółty.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TTolinko dziękuje , mnie to sprawia ogromną przyjemność, a jeśli jeszcze się komuś podoba tym większa przyjemność , co do Cinderelli to u mnie nie tyko brzydkie po deszczach ale często nie rozwijając pąków zewnętrzne płatki jej brązowieją ,ciągleja jedna opryskuje bo myślę że to szara pleśń kwiatów ,z moich róż i to chyba mogę polecić dwie różowe ,na które deszcz nie działa źle ,i kwitną całe lato ,na zimę robie tylko kopczyki
To mein schoner garten -zdjęcie kilka postów wcześniej , i róża marrion która jest cudownie pachnące i non stóp kwitnąca , ma w sobie taka elegancję i na dodatek zdrowiutka ,nic ja nie łapie co ciekawe mszyce śladowo, choć inne nieraz oblepione .Ddostałam ją przez pomyłkę i jestem z tego powodu bardzo zadowolona .
Ostatnio też szukałam róży pnącej ale takiej żeby mogła stworzyć kolumnę i znalazłam Ghislaine de Feligonde , co myślisz o tej ?Tamte dwie to raczej rabatowo parkowe
A no zdjęcie marrion
Obrazek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Reniu Marrion piękna ;:167
Ghislaine de Feligonde nie mam tej róży chociaż swojego czasu bardzo się na nią napaliłam ;:172 ale moja pani z różanego namówiłam mnie na Issac Pereire...kupiłam dwie ,a jak je wiozłam do domu to wiedziałam już że je kocham ;:306
nie pomogę ci więc ,ale dziewczyny chwalą Ghislaine ;:108
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu masz złote ręce :D oprócz pięknego ogrodu robisz wspaniała biżuterię.
Chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że ja też uprawiam warzywa na kopcu kompostowym. I wreszcie mam swoje nowalijki. Wcześniej nic mi nie chciało rosnąć ... taką mam słabą glebę, po prostu czysty piasek. Tylko kompostu mi ciągle brakuje...
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Uwielbiam patrzeć jak zmieniają się nasze ogrody! U Ciebie też widzę, że wiele się dzieję!

Róże są niesamowite ;:167
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Betinko Ty za długo się nie urlopuj wątkowo bo takich jak ja spragnionych Twojego lekkiego pióra i wielkiego dowcipu jest dużo , będę co dnia wyglądać . ;:3
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Amba 19Marysiu dziękuje ,miło mi że Ci się podoba , ja kompost mam dużo ale posiłkując się podoba też obornikiem od zaprzyjaźnionych rolników ,teraz też obornikiem mam 22 kury to będę miała własny , poza tym mam dużo trawy .
Ale jak róbisz kompost to przesypujesz ziemią ? Bo ja tak .

Smolka ogród to taka żywa istota , zmienia się ,rozrasta ,rozkwita ,ja już mam notatki co gdzie poprzenosić
Róże i hortensje to moje ulubione .
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Kontakt:

Post »

Ale piękne to siedlisko różane,fantastyczny klimat tylko zazdrościć lubię takie.Brakkuje mi słów :shock: ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko Tobie brakuje słów ?! A co ja mam powiedzieć o Twoim ogrodzie ,to dopiero brak słów ;:168 ;:168
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Biała róża ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”