Różana wieś
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różana wieś
Ktoś tu lubi sutasz! Cudeńka!
Tak samo jak cudeńka zobaczyłam wśród róż. Uwielbiam te w odcieniach różu i bieli.
Tak samo jak cudeńka zobaczyłam wśród róż. Uwielbiam te w odcieniach różu i bieli.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Bo one mają nad sobą specjalną aureolkę - patrzysz na żółtą różę i doszukujesz się, albo skrzydełek, albo pręgi albo kropek - ot zaczarowany swiat róż Więc nie są jednakowe
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Aniu lubi sutasz ,beading i...........chyba krócej byłoby czego nie lubi .A poważnie to lubię wszystko co sprawia mi przyjemność i męczę i pocę się a muszę posiąść daną umiejętność ,a potem pochłania mnie inna umiejętność , i jak to się mówi ,całe życie człowiek się uczy i głupi umiera .
Beatko jak Ty to wiesz
Berolina
Beatko jak Ty to wiesz
Berolina
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Reniu, zdolna kobietka z Ciebie. Piękne rzeczy wychodzą spod Twoich rączek
Różyczka nn cudowna. W tym roku wzięło mnie na takie właśnie kolory i już trochę ich nakupiłam. Niestety to młodziaki i na jako taki widok, trzeba trochę poczekać.
Cinderellą mnie zmartwiłaś. U mnie dostała bardzo dobrą miejscówkę, przy huśtawce, bliziutko tarasu, ale jeżeli brzydnie po deszczu, to już sama nie wiem .... Chciała bym aby w tym miejscu rosła jakaś super róża, mało chorująca, znosząca deszcze i duże nasłonecznienie. A może coś byś mi poleciła ? Kolor, albo bardzo ciemny, albo różowy lub coś z bladawców, ewentualnie morelowy, ale nie żółty.
Różyczka nn cudowna. W tym roku wzięło mnie na takie właśnie kolory i już trochę ich nakupiłam. Niestety to młodziaki i na jako taki widok, trzeba trochę poczekać.
Cinderellą mnie zmartwiłaś. U mnie dostała bardzo dobrą miejscówkę, przy huśtawce, bliziutko tarasu, ale jeżeli brzydnie po deszczu, to już sama nie wiem .... Chciała bym aby w tym miejscu rosła jakaś super róża, mało chorująca, znosząca deszcze i duże nasłonecznienie. A może coś byś mi poleciła ? Kolor, albo bardzo ciemny, albo różowy lub coś z bladawców, ewentualnie morelowy, ale nie żółty.
- Reniak
TTolinko dziękuje , mnie to sprawia ogromną przyjemność, a jeśli jeszcze się komuś podoba tym większa przyjemność , co do Cinderelli to u mnie nie tyko brzydkie po deszczach ale często nie rozwijając pąków zewnętrzne płatki jej brązowieją ,ciągleja jedna opryskuje bo myślę że to szara pleśń kwiatów ,z moich róż i to chyba mogę polecić dwie różowe ,na które deszcz nie działa źle ,i kwitną całe lato ,na zimę robie tylko kopczyki
To mein schoner garten -zdjęcie kilka postów wcześniej , i róża marrion która jest cudownie pachnące i non stóp kwitnąca , ma w sobie taka elegancję i na dodatek zdrowiutka ,nic ja nie łapie co ciekawe mszyce śladowo, choć inne nieraz oblepione .Ddostałam ją przez pomyłkę i jestem z tego powodu bardzo zadowolona .
Ostatnio też szukałam róży pnącej ale takiej żeby mogła stworzyć kolumnę i znalazłam Ghislaine de Feligonde , co myślisz o tej ?Tamte dwie to raczej rabatowo parkowe
A no zdjęcie marrion
To mein schoner garten -zdjęcie kilka postów wcześniej , i róża marrion która jest cudownie pachnące i non stóp kwitnąca , ma w sobie taka elegancję i na dodatek zdrowiutka ,nic ja nie łapie co ciekawe mszyce śladowo, choć inne nieraz oblepione .Ddostałam ją przez pomyłkę i jestem z tego powodu bardzo zadowolona .
Ostatnio też szukałam róży pnącej ale takiej żeby mogła stworzyć kolumnę i znalazłam Ghislaine de Feligonde , co myślisz o tej ?Tamte dwie to raczej rabatowo parkowe
A no zdjęcie marrion
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Reniu Marrion piękna
Ghislaine de Feligonde nie mam tej róży chociaż swojego czasu bardzo się na nią napaliłam ale moja pani z różanego namówiłam mnie na Issac Pereire...kupiłam dwie ,a jak je wiozłam do domu to wiedziałam już że je kocham
nie pomogę ci więc ,ale dziewczyny chwalą Ghislaine
Ghislaine de Feligonde nie mam tej róży chociaż swojego czasu bardzo się na nią napaliłam ale moja pani z różanego namówiłam mnie na Issac Pereire...kupiłam dwie ,a jak je wiozłam do domu to wiedziałam już że je kocham
nie pomogę ci więc ,ale dziewczyny chwalą Ghislaine
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniu masz złote ręce oprócz pięknego ogrodu robisz wspaniała biżuterię.
Chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że ja też uprawiam warzywa na kopcu kompostowym. I wreszcie mam swoje nowalijki. Wcześniej nic mi nie chciało rosnąć ... taką mam słabą glebę, po prostu czysty piasek. Tylko kompostu mi ciągle brakuje...
Chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że ja też uprawiam warzywa na kopcu kompostowym. I wreszcie mam swoje nowalijki. Wcześniej nic mi nie chciało rosnąć ... taką mam słabą glebę, po prostu czysty piasek. Tylko kompostu mi ciągle brakuje...
Uwielbiam patrzeć jak zmieniają się nasze ogrody! U Ciebie też widzę, że wiele się dzieję!
Róże są niesamowite
Róże są niesamowite
- Reniak
Betinko Ty za długo się nie urlopuj wątkowo bo takich jak ja spragnionych Twojego lekkiego pióra i wielkiego dowcipu jest dużo , będę co dnia wyglądać .
- Reniak
Amba 19Marysiu dziękuje ,miło mi że Ci się podoba , ja kompost mam dużo ale posiłkując się podoba też obornikiem od zaprzyjaźnionych rolników ,teraz też obornikiem mam 22 kury to będę miała własny , poza tym mam dużo trawy .
Ale jak róbisz kompost to przesypujesz ziemią ? Bo ja tak .
Smolka ogród to taka żywa istota , zmienia się ,rozrasta ,rozkwita ,ja już mam notatki co gdzie poprzenosić
Róże i hortensje to moje ulubione .
Ale jak róbisz kompost to przesypujesz ziemią ? Bo ja tak .
Smolka ogród to taka żywa istota , zmienia się ,rozrasta ,rozkwita ,ja już mam notatki co gdzie poprzenosić
Róże i hortensje to moje ulubione .
-
- 1000p
- Od: 9 lis 2009, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ale piękne to siedlisko różane,fantastyczny klimat tylko zazdrościć lubię takie.Brakkuje mi słów
- Reniak
Alinko Tobie brakuje słów ?! A co ja mam powiedzieć o Twoim ogrodzie ,to dopiero brak słów
Biała róża