Od sadzonki do sukcesu.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Od sadzonki do sukcesu.
No proszę!!!
Starzec zaczyna wyglądać teraz jak aksamitka
A miał być peperomią , co za czasy, żeby roślinki nie przyznawały się do swojego gatunku
To nie jest często spotykany kwiacior w naszym klimacie, więc tym bardziej się cieszę że zaczął kwitnąć.
Wilczomlecz oczywiście niech sobie spoczywa w spokoju, a młodzian po nim superasty aż do bólu.
Oleander świetny, piękny jest ten pełen kwiat, będziesz miała z niego pociechę,
od Chrapki są piękne roślinki, także ciesz się że dostałaś Alinko właśnie jego.
Starzec zaczyna wyglądać teraz jak aksamitka
A miał być peperomią , co za czasy, żeby roślinki nie przyznawały się do swojego gatunku
To nie jest często spotykany kwiacior w naszym klimacie, więc tym bardziej się cieszę że zaczął kwitnąć.
Wilczomlecz oczywiście niech sobie spoczywa w spokoju, a młodzian po nim superasty aż do bólu.
Oleander świetny, piękny jest ten pełen kwiat, będziesz miała z niego pociechę,
od Chrapki są piękne roślinki, także ciesz się że dostałaś Alinko właśnie jego.
Pozdrawiam, Agata.
Przepięknie zakwitło Ci Epifilium, ma bardzo ciekawy kolorek tak samo jak oleander. Storczyś się postarał i może przełamie złą passę i zainwestujesz w storczyki . A jeśli zaś chodzi o wilczomlecza to wiadomo, że starej rośliny jest dużo bardziej żal ale zastępca też już najmłodszy nie jest. Wypatrzyłam też u Ciebie starą odmianę grudnika i muszę przyznać, że jest naprawdę duży. Mój to mała sadzonka, która niedawno wypuściła swoje pierwsze liście. Może kiedyś dochowam równie pięknego okazu jak ten Twój.
Epiphyllum cudowny ma kwiat.
storczyk niech pięnie kwitnie i długo.
Dlaczego z kaktusem masz się żegnać?Porób odnóżki:D
storczyk niech pięnie kwitnie i długo.
Dlaczego z kaktusem masz się żegnać?Porób odnóżki:D
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aliwas,
Masz rację. Nasze hobby to oglądanie i podziwianie roślin w ich najpiękniejszym czasie.
Ale przecież i one się starzeją, przemijają. I dlatego robienie sadzonek - to podstawa.
Wnet młody kaktus będzie wyglądał tak, jak jego poprzednik.
A storczyk na pewno pięknie zakwitnie
Masz rację. Nasze hobby to oglądanie i podziwianie roślin w ich najpiękniejszym czasie.
Ale przecież i one się starzeją, przemijają. I dlatego robienie sadzonek - to podstawa.
Wnet młody kaktus będzie wyglądał tak, jak jego poprzednik.
A storczyk na pewno pięknie zakwitnie
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alinko ależ mi przykro z powodu wilczomlecza, mój jeszcze malutki ale ja to raczej przesuszam te moje kwiatuszki i te zieloniutkie listki mu opadają. Sama nie wiem czy to dobrze Epi wspaniały no i starca nie sposób nie pochwalić. Pączki ma jak goździki...cudne
- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
Pięknie u Ciebie, tak kolorowo Myślałam, że się rozpłaczę jak przeczytałam historię wilczomlecza Był taki piękny
-
- 10p - Początkujący
- Od: 2 sty 2014, o 13:11
jestem pod wrażeniem...
szkoda, że ja nie mam dużo miejsca w domu...
szkoda, że ja nie mam dużo miejsca w domu...
O i to są moje klimaty 20 lat mieszkałam w bloku i mam ogromy sentyment do parapetowców Jestem pod wrażeniem
Patrycja
Czterej pancerni cz.1
Czterej pancerni cz.1
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj Alinko
Pięknie prezentuje się Twoje epiphyllum różowe,zresztą jak i pozostałe Twoje bardzo zadbane i zdrowe roślinki
Pozdrawiam.
P.S.Poraz pierwszy widzę kwitnącego starca-nie wiedziałem,że tak pięknie kwitnie.
Pięknie prezentuje się Twoje epiphyllum różowe,zresztą jak i pozostałe Twoje bardzo zadbane i zdrowe roślinki
Pozdrawiam.
P.S.Poraz pierwszy widzę kwitnącego starca-nie wiedziałem,że tak pięknie kwitnie.
- gapapl
- Od: 1 maja 2014, o 21:55
WITAJ
Bardzo u Ciebie ładnie i różnorodnie
Bardzo podoba mi się grubosz i pięknie Ci zakwitł
Ja zaczynam przygodę z gruboszami,jeśli mogę wiedzieć jaki czas masz już swojego
Bardzo u Ciebie ładnie i różnorodnie
Bardzo podoba mi się grubosz i pięknie Ci zakwitł
Ja zaczynam przygodę z gruboszami,jeśli mogę wiedzieć jaki czas masz już swojego
- AliWas
- 500p
- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Dinda, tomek bogusz, obita - dziękuję bardzo za tak miłe komentarze
Agatko (pomidorzanka ) - Starzec faktycznie zaskoczył nas totalnie Teraz wygląda jeszcze inaczej...
Pati (Filigranowa27 ) - nie, nie , nie żegnam si e z Wilczomleczem w ten sposób Już pisałam, że będę miała z niego całą masę szczepek
Justynko (justus27) - mamy taki sam stosunek do kwiatków A mały Wilczomlecz radzi sobie na razie dobrze i ciągle rośnie
Aniu (anym ) - jeśli chodzi o opadanie listków z Wilczomlecza to faktycznie przyczyną tego jest przesuszenie ale tylko jeśli chodzi o okres od późnej wiosny do wczesnej jesieni. Na zimę Wilczomlecz gubi wszystkie liście i to jest naturalne. Tak przynajmniej wychodzi z moich wieloletnich obserwacji
Haniu ( hanka101 ) - dziękuję za uronienie łezki nad moim ?zmarłym? Wilczomleczem... był u mnie od wielu wielu lat. Rósł razem z moimi siostrzeńcami i wiele razy byłam świadkiem jak chłopcy wpadali na niego w ferworze zabawy a on nie bacząc na uszkodzenia rósł dalej ? taki był dzielny
Agnieszko (gapapl) - witam Cię bardzo serdecznie Mój Grubosz ma już ....z... 10 a może 15 lat zakwitł tylko raz i to pewnie tylko dlatego, że podlałam go omyłkowo nawozem dla roślin kwitnących
Arku (Arkadius121 ) - ten Starzec to naprawdę mnie zaskoczył. Najpierw długo nie mogłam go zidentyfikować a potem te jego dziwaczne kwiatuszki.... Normalnie Starzec-szaleniec !!!
Agatko (pomidorzanka ) - Starzec faktycznie zaskoczył nas totalnie Teraz wygląda jeszcze inaczej...
Pati (Filigranowa27 ) - nie, nie , nie żegnam si e z Wilczomleczem w ten sposób Już pisałam, że będę miała z niego całą masę szczepek
Justynko (justus27) - mamy taki sam stosunek do kwiatków A mały Wilczomlecz radzi sobie na razie dobrze i ciągle rośnie
Aniu (anym ) - jeśli chodzi o opadanie listków z Wilczomlecza to faktycznie przyczyną tego jest przesuszenie ale tylko jeśli chodzi o okres od późnej wiosny do wczesnej jesieni. Na zimę Wilczomlecz gubi wszystkie liście i to jest naturalne. Tak przynajmniej wychodzi z moich wieloletnich obserwacji
Haniu ( hanka101 ) - dziękuję za uronienie łezki nad moim ?zmarłym? Wilczomleczem... był u mnie od wielu wielu lat. Rósł razem z moimi siostrzeńcami i wiele razy byłam świadkiem jak chłopcy wpadali na niego w ferworze zabawy a on nie bacząc na uszkodzenia rósł dalej ? taki był dzielny
Agnieszko (gapapl) - witam Cię bardzo serdecznie Mój Grubosz ma już ....z... 10 a może 15 lat zakwitł tylko raz i to pewnie tylko dlatego, że podlałam go omyłkowo nawozem dla roślin kwitnących
Arku (Arkadius121 ) - ten Starzec to naprawdę mnie zaskoczył. Najpierw długo nie mogłam go zidentyfikować a potem te jego dziwaczne kwiatuszki.... Normalnie Starzec-szaleniec !!!
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Alinko pierwszy raz widzę takie kwiatuszki cudo pozdrawiam
Piękna roślinka! Niespotykane połączenie barwy liści z barwą kwiatków. Według Twojej wiedzy, rozmnaża się z nasion? Mogłabyś ich zebrać sporo... chyba, że w warunkach domowych nasion nie wytworzy.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...