W sieci znalazłem trochę zdjęć kwitnących brokułów. Jak widać są różne odmiany.

Ileż by z tego miodu było ..... postaw ul w pobliżu.grapes pisze: Teraz brokuły wyglądają mniej więcej tak jak na zdjęciu
Niestety już zlikwidowałem i posadziłem w ich miejsce rzepę murzynkę i brukiew. Ciekawe czy to wyrośnie. Również pierwszy raz to sadzę. Troche mam obawy co do murzynki gdyż czytałem że wymaga dobrej gleby.asiula2706 pisze:ja bym ich nie likwidowała. zetnij kwiat na wysokości liści (górnych), podlej kilka razy później coraz rzadziej, i powinien wypuścić nowe boczne nie tak duże różyczki. a tak na przyszłość to brokuł nie lubi suchej ziemi- będzie kwitł, a róż nie będzie.
Miód brokułowy, hmm nie jadłem a dobre to?loginal pisze:Ileż by z tego miodu było ..... postaw ul w pobliżu.grapes pisze: Teraz brokuły wyglądają mniej więcej tak jak na zdjęciu
Mam nadzieję jednak że nie będzie tak źle. Biała rzepa posiana wczesną wiosną do gruntu obecnie ma rozmiary średnich jabłek. Teraz jest trochę cieplej nigdy o tej porze niczego nie sadziłem.asiula2706 pisze:muszę Cię zmartwić, ale jeśli będzie mokro to może coś ci urośnie, a jeśli sucho to sytuacja może się powtórzyć. rzepa będzie słabo rosła i pojawią się kwiaty. co do brukwi to nie wiem, nigdy nie siałam. bądź dobrej myśli.