Od kiedy zaczęłaś opryski i z jaką częstotliwością?magdak pisze: Wszystko pryskane OW plus HB na zmianę z HT , jestem zachwycona
Pozazdrościć warzywnika.
Od kiedy zaczęłaś opryski i z jaką częstotliwością?magdak pisze: Wszystko pryskane OW plus HB na zmianę z HT , jestem zachwycona
Niestety ,ja sama jestem w szoku,że tak to szybko postępuje.Wczoraj oczyściłam krzaki z najbardziej zainfekowanych liści,była tego mała górka, zrobiłam oprysk z Tanos 50 WP bo tylko to miałam w domu na czas obecny.Dzisiaj zakupię coś innego i trzeba będzie poprawić opryskiem. Nie wiem tylko kiedy zrobić go ponownie tzn za ile dni od Tanosu. Jestem załamana...zeszły rok przenawoziłam,ale z ZZ był spokój i pomidorów sporo zebrałam, a w tym roku ZZ i chyba nic nie zbiorę,albo bardzo niewieleABan pisze:Może pokaż zdjęcia. Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby w temperaturze 40 stopni na słońcu choroba postępowała błyskawicznie.
Whitedame, i jak tam z tymi ziemiórkami? Ja mam w domu ziemiórki, raz mniej, raz więcej - jak tylko coś obficie podleję, od razu się wyłaniają i krążą Rok temu pozbyłam się ich w znacznej ilości podlewając rośliny rumiankiem, jak widać nie wszystkie się zabiły, bo ciągle jakieś gdzieś w donicach siedzą. Chciałabym się ich skutecznie pozbyć, myślałam, aby podlać roślinki domowe HT, ale tu whitedame pisze, że podlała OW, ciekawa jestem jak sprawa wygląda terazwhitedame pisze: Wspominałam wcześniej, że wydaje mi się, że OW działa w jakiś sposób na ziemiórki i muszę ponownie to potwierdzić.
Po 2 krotnym podlaniu OW w stężeniu zalecanym przez forumowicz w moich Hipeastrach jest ich znacznie mniej.