Doniczkowce KaRo
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Doniczkowce KaRo
Chętnie poczytam o smaku własnoręcznie wyhodowanej figi choć... przecież figę (bez maku!) będę z tego miał.
Natomiast bardzo podobają mi się Twoje mocno już drzewiaste hibiskusy i kloniki. To jest to co i u mnie rośnie - niestety bez tak dobrych efektów. Kwitną i owszem ale nie tak spektakularnie i ciągle jak Twoje.
Natomiast bardzo podobają mi się Twoje mocno już drzewiaste hibiskusy i kloniki. To jest to co i u mnie rośnie - niestety bez tak dobrych efektów. Kwitną i owszem ale nie tak spektakularnie i ciągle jak Twoje.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Figi smakują jak ulęgałki,jeśli cokolwiek wam to mówi.
Nie jest to dla mnie rewelacyjny smak,ale i tak jest super,że figa rośnie i rodzi.
Zjedzone kolejne owoce.
Tymczasem rozkwitła pierwsza z zakupionych fuksji,
druga na bank nie rozkwitnie bo jest kolorowa z liści ale przyrasta tragicznie wolno...
A więc...Windhapper
Nie jest to dla mnie rewelacyjny smak,ale i tak jest super,że figa rośnie i rodzi.
Zjedzone kolejne owoce.
Tymczasem rozkwitła pierwsza z zakupionych fuksji,
druga na bank nie rozkwitnie bo jest kolorowa z liści ale przyrasta tragicznie wolno...
A więc...Windhapper
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
Piękna Śliczny kwiatuszek I uroku całości dodają te fajne długie "skrzydełka"
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Widzę,że fuksja długo pokwitnie;).
Fuksja jest urocza i wygląda jak rajski ptak
-
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
faktycznie skrzydełka
Ale i dolna część ,fioletowa kwiatu wygląda jak dzwonek.
Śliczna,taka inna od innych
Ale i dolna część ,fioletowa kwiatu wygląda jak dzwonek.
Śliczna,taka inna od innych
Ślicznie ta fuksja kwitnie.
Napatrzeć się nie mogę....
Napatrzeć się nie mogę....
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Witajcie
Śliczna jest ta fuksja i ciekawie się zachowuje. Podczas pełni rozkwitu jej różowiutkie prawie białe płatki są rozczapirzone i przyjmują pozycję w poziomie.
Dopiero podczas przekwitania opuszczają się okrywając kielich,który też jest śliczny.
Jak widać i mnie dopadł urok fuksji
Jednak fuksja to nie jedyna moja miłość kwietnna,która jest znowu reaktywowana
Zakupione( i otrzymaneteż) wiosną sadzoneczki naszych forumek też już pięknie kwitną.
Cudem przetrwała zimę w mojej piwnicy
Byłam zaskoczona jej widokiem po miesiącu od wystawienia wysuszonej na wiór donicy na powietrze.
Postawiłam w pierwszych dniach kwietnia pod krzakiem i zupełnie zapomniałam o niej.
W maju było widać,że zdecydowała się podjąć wegetację i dziś mam taki widok
Śliczna jest ta fuksja i ciekawie się zachowuje. Podczas pełni rozkwitu jej różowiutkie prawie białe płatki są rozczapirzone i przyjmują pozycję w poziomie.
Dopiero podczas przekwitania opuszczają się okrywając kielich,który też jest śliczny.
Jak widać i mnie dopadł urok fuksji
Jednak fuksja to nie jedyna moja miłość kwietnna,która jest znowu reaktywowana
Zakupione( i otrzymaneteż) wiosną sadzoneczki naszych forumek też już pięknie kwitną.
Cudem przetrwała zimę w mojej piwnicy
Byłam zaskoczona jej widokiem po miesiącu od wystawienia wysuszonej na wiór donicy na powietrze.
Postawiłam w pierwszych dniach kwietnia pod krzakiem i zupełnie zapomniałam o niej.
W maju było widać,że zdecydowała się podjąć wegetację i dziś mam taki widok
Wspaniale hibiskusy się rozkwitły. Natomiast twoje pelargonie mają bardzo ciekawy kształt listków;).
- Frodo1
- 500p
- Od: 31 lip 2013, o 09:09
Hibiskusy dają popis - rewelacyjnie kwitną, pelargonie też nie zostają w tyle, super.
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Jest,jest! Jest już u mnie!
Mój biały klonik!CUDO!!!
Anetko!
Kosztował nas nerw troszkę ale finał super!
Jutro pokażę pewnie więcej i w lepszej jakości ale dziś jest szczęście i radocha
Iwonko,Pati pozdrawiam ,cały dzień byłam bardzo zajęta poza domem ,kiedy weszłam na balkon po godz. 20,00
moje hibiskusy przywitały mnie zwiędłymi kwiatami i masą zżółkłych małych listeczków.
Nie wiem co jest grane...donice mają dość duże,ziemię wilgotną,obawiam się,że to efekt żerowania przędzirów
choć nic jeszcze nie widzę. Jutro z rana obejrzę dokladnie...
Kamilu witaj w moim wątku.
Podglądałam już Twój i widzę,że ... że będzie ciekawie i u Ciebie.
Gloriozę podziwiam,udała Ci się nad wyraz...
Mój biały klonik!CUDO!!!
Anetko!
Kosztował nas nerw troszkę ale finał super!
Jutro pokażę pewnie więcej i w lepszej jakości ale dziś jest szczęście i radocha
Iwonko,Pati pozdrawiam ,cały dzień byłam bardzo zajęta poza domem ,kiedy weszłam na balkon po godz. 20,00
moje hibiskusy przywitały mnie zwiędłymi kwiatami i masą zżółkłych małych listeczków.
Nie wiem co jest grane...donice mają dość duże,ziemię wilgotną,obawiam się,że to efekt żerowania przędzirów
choć nic jeszcze nie widzę. Jutro z rana obejrzę dokladnie...
Kamilu witaj w moim wątku.
Podglądałam już Twój i widzę,że ... że będzie ciekawie i u Ciebie.
Gloriozę podziwiam,udała Ci się nad wyraz...
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Trudno się oprzeć urokowi fuksji, wyglądają jak baletniczki
Hibiskusy zawsze u Ciebie podziwiam, tak pięknie kwitną Moim też coś żółkną listki i też nie widzę na razie nie widzę na nich nic żerującego.
Kloniki masz w bardzo fajnych kolorkach gratuluję zdobyczy, niech pięknie Ci kwitnie to białe cudeńko
Hibiskusy zawsze u Ciebie podziwiam, tak pięknie kwitną Moim też coś żółkną listki i też nie widzę na razie nie widzę na nich nic żerującego.
Kloniki masz w bardzo fajnych kolorkach gratuluję zdobyczy, niech pięknie Ci kwitnie to białe cudeńko
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Ach, Krysiu - tak przeglądam i przeglądam i fascynuję się pięknem Twoich roślin. Nie tylko pięknie o nie dbasz, ale i pięknie przedstawiasz. Naprawdę zaglądanie tutaj jest relaksem - dziękuję za tak obfity w piękne rośliny wątek - chylę czoła