Na Powitanie Becia Cz 3
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na Powitanie Becia Cz 3
Beatko! Warzywnik naprawdę okazały! Mój to zupełne maleństwo przy twoim.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Renzal Reniu witaj telepatycznie ściągnęłam Cię Miło ,ze jesteś Wiesz zawsze mieliśmy duży warzywnik i tak zostało ale czas to zmienić na trochę mniejszy .Ze stu główek kapusty i kalafiorów zostało mi z 50 i to mnie nieżle zdenerwowało ale to tylko kapusta .To warzywnik i ogródek ma być dla nas nie na odwrót a ja ostatnie dni ryłam niczym krecik wiec ręce ma się jedne i troszeczkę trzeba dać im odpocząć .
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Beatko! Z warzywnika nie zrezygnuję, ale tak jak Ty patrzę już na to wszystko z pozycji własnych możliwości, a nie chęci! Zawsze możesz posadzić maluchom więcej krzewów owocowych w to miejsce!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
- becia123
Reniu krzewów owocowych mam 10 porzeczek agresty 4 malin polan też coś jest. Choć zarosły mi trochę jesienia musze poprzesadzać je.zwykłych lipcowych malin tez mam ,żółtych trzy solidne krzaki i odrostów jest.a czarna jedna co do winogrona padł mi niestety ale to na pewno posadzę sama lubię jagoda kamczacka to dwa krzaczki agrest 4 borówki 3 czyli trochę tego jest myślę ,że moim maluchom wystarczy ale znając swoje zamiłowanie do owoców na pewno przybędzie .Sadziliśmy drzewka młode kilka lat z rzędu przyjęło się ze 20 sztuk z około 40 więc za dwa ,trzy lata owoce będą stare już schną i mniej owocują .Spróbujemy jesienią odmłodzić przez przycięcie klapsę ,jakubówki ,cukrówki ,wiśnie jabłoń taka 50 letnia .,bo szkoda było by mi jej stracić .
-- 7 lip 2014, o 12:50 --
Miłego popołudnia sucho kwiatki poopuszczały główki praży ,lato
Tytoń ozdobny pachnący z nasionek
-- 7 lip 2014, o 12:50 --
Miłego popołudnia sucho kwiatki poopuszczały główki praży ,lato
Tytoń ozdobny pachnący z nasionek
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Beciu warzywnik masz wzorcowy i jaki ogromny no i tytoń muszę pochwalić bo kocham go miłością prawdziwą Czy u Ciebie się rozsiewa?
- becia123
Anym Aniu napiszę tak dziękuję w imieniu warzywnika teraz wypielonego no może z rządek znalazłabym ,że można by poprawić.ale Małgosia widziała jeszcze z dużą domieszką zielska oj sporo go było ale to już przeszłość. co do tytoniu mam co roku .Ten zwykły wysiewa się i jak mam mało czasu i nie dokładnie piele to jest w tym roku akurat miałam dokładnie popielone jak wschodził to wypieliłam a ten wysiałam pod koniec kwietnia do gruntu bo to co posiałam w wielodoniczki wszystko mi padły..Tez go lubię pachnie znacznie ładniej i intensywniej niż maciejka.
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Beatko, ukłony i podziw dla tak pracowitej osóbki warzywniaczek pierwsza klasa i taaakii ogromny.
Gdzie okiem sięgnąć dorodne zasiewy a potem prace żniwiarskie, do tego sadek owocowy z obfitością dobra wszelakiego.
A przecież dzieci też potrzebują Twojego zainteresowania, tym bardziej jak choroba dokucza.Uściskaj je od babci Stasi.
I Ty potrafisz jeszcze wygospodarować czas dla nas, oraz podzielić się tak cudnymi fotkami z Twojego otoczenia.
Powojnik złotolistny cudny, muszę sprawdzić, czy mój też już powtarza, bo na razie zaczął Markham' s Pink.
Gdzie okiem sięgnąć dorodne zasiewy a potem prace żniwiarskie, do tego sadek owocowy z obfitością dobra wszelakiego.
A przecież dzieci też potrzebują Twojego zainteresowania, tym bardziej jak choroba dokucza.Uściskaj je od babci Stasi.
I Ty potrafisz jeszcze wygospodarować czas dla nas, oraz podzielić się tak cudnymi fotkami z Twojego otoczenia.
Powojnik złotolistny cudny, muszę sprawdzić, czy mój też już powtarza, bo na razie zaczął Markham' s Pink.
- becia123
b]Stasia -ogród[/b] Ojej Stasiu aż się zaczerwieniłam . Stasiu ciężkiej pracy jestem nauczona od małego zawsze rodzice sieli po 3 hektary buraków i pracowaliśmy do samych żniw teraz na szczęście czasy inne i mentalność inna.To przecież normalne ,że skoro miejsce jest a dzieci lubią , ja nie mam dwóch lewych rąk aczkolwiek spracowane ręce już mam .Choć te ostatnie 8 lat nie pracuje fizycznie to lubię jak jest co poskubać prosto z krzaczka zawsze najsmaczniejsze.Oczywiście podobają mi się piękne wypielęgnowane ogrody z trawnikami, iglaczkami .Mój jest trochę inny ale zmienia się na ile mogę sobie pozwolić czasowo ,finansowo a ,że zwykle te dwie rzeczy nie zawsze idą w parze ,więc parę lat minie nim dorównam pięknym wzorcowym ogrodom ale to mój nie idealny jednak własny raj na ziemi .Miejsce radosne ,spokojne,gdzie po kłopotach ,trudach dnia codziennego mogę odpocząć i choć potem wstać nie mogę bo dysk mi wysiada czy żylaki nie dają chodzić cieszy mnie każda chwila w nim spędzona .Ta radość ,spokój odskocznia od biegu , wiru życia ,pracy ,kłopotów zdrowotnych ,rodzinnych codzienności daje chęć do przezwyciężania wszelkich przeciwności .oj jak filozoficznie zabrzmiało.
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Beatko...
Ależ masz roboty... Warzywnik cudny, czasu zajmuje Ci pewnie dużo... Ale jaka radość swoje, bez chemii jeść...
Podziwiam, że tyle pola uprawiacie, tylko brawo bić...
Piszesz, że dążysz do wzorcowych ogrodów, ale przecież te nasze ogrody, w których spędzamy wolne chwile, są dla nas wzorcowe... A te od linijki to firmy zakładają i pielęgnują...
Ściskam mocno...
Ależ masz roboty... Warzywnik cudny, czasu zajmuje Ci pewnie dużo... Ale jaka radość swoje, bez chemii jeść...
Podziwiam, że tyle pola uprawiacie, tylko brawo bić...
Piszesz, że dążysz do wzorcowych ogrodów, ale przecież te nasze ogrody, w których spędzamy wolne chwile, są dla nas wzorcowe... A te od linijki to firmy zakładają i pielęgnują...
Ściskam mocno...
- becia123
Masz rację Dorotko z tymi wzorcowymi ogrodami właściwie bardziej chodzi mi o to ,by trochę sobie ułatwić pracę ,bo jeśli wyłożę agrowłóknina tyle zielska nie będzie ,a jak będą obrzeża tez jakiś zarys będzie i wygląd inny Co do kwiatków i warzywnika moja połówka zaorze pobronuje podwiąże jak trzeba a reszta to moja działka.Jak przychodzi sadzić drzewka tak jak te tujki ,których sadziliśmy 50 wokół najdłuższej rabatki to już z eM bo ja ze swoim stritem na pewno krzywo bym posadziła,
- becia123
Moi kochani dziękuję wam ,że odwiedzaliście mój ogródek zapraszam do następnej części a administratora proszę o zamknięcie wątku i jak coś zrobię żle o poprawienie bo mało technologiczna jestem
O nazwie takiej jak poprzednie
Wyrozumiałego administratora proszę o wstawienie linku na końcu częci czy na początku nowej bo coś mi nie wyszło
Na Powitanie Becia Cz 4 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 76&start=0
O nazwie takiej jak poprzednie
Wyrozumiałego administratora proszę o wstawienie linku na końcu częci czy na początku nowej bo coś mi nie wyszło
Na Powitanie Becia Cz 4 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 76&start=0