Ogród w sercu puszczy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w sercu puszczy

Post »

Śliczne nowości ;:167 Ja na fuksję variegatkę choruję od dłuższego czasu ;:124

Mogę wiedzieć gdzie zamawiałaś?
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry wieczór Madziu ;:196

Piękne te nowe roslinki i wspaniała pomocnica. ;:167
Masz dużo przestrzeni by wszystko pomieścić, żeby wspaniale wyglądało ;:173

Wrócę jeszcze do tej pelargonii:
MagdaB2701 pisze:Mam jeszcze coś takiego,otrzymałam jako gratis NN,może ktoś miał taką pelaśkę? Czy ona kwitnie? urósł duży "stóg" i nic nie puszcza co zapowiadałoby kwiaty.
Obrazek
Nie znam się na pelaśkach, a bardzo jestem jej ciekawa.
Jeśli czas znajdziesz, pokaż zmiany.

Serdeczności ślę i wspaniałych wzrostów i kwitnień życzę ;:167 ;:197
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewa zapraszam częściej,pogoda sprzyja więc jak coś się "ruszy" zmiany pokażę.Pelargonia o którą pytasz bez zmian nic się na niej "nie zawiązuje",ale dowiedziałam się od osoby od której mam tę pelaśkę,że kwitnie jakimiś karłowatymi kwiatami,też jestem ciekawa jej.
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

Begonie "ruszyły"
Obrazek

Obrazek
tu z koleusem
Obrazek
moje fuksjowe drzewko,jeszcze rośnie,nie mogę się zdecydować do jakie wysokość ma urosnąć,
Obrazek
i splątane dwa "maluchy" też mają pączki,
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Madziu cudne drzewko,czy to tegoroczne? moje tegoroczne jest malusie,ale już ma pączuszki ;:138
Wspaniale kwitną Ci Begonki,Surfinka ;:167
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

maja79 pisze:Madziu cudne drzewko,czy to tegoroczne?
tak,wczesnowiosenna sadzonka.Obawiam się czy uda mi się ją przezimować,z tymi nowymi odmianami nie zawsze jest łatwo,"matkę" sadzonki z drzewka straciłam.
maja79 pisze:moje tegoroczne jest malusie,ale już ma pączuszki
a kiedy robiłaś sadzonkę? nie które tak już mają,że rosną powoli.
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

Troszkę foteczek w słoneczny,upalny dzień.
Heri calico
Obrazek
czy to nie marinka?
Obrazek
'zapączkowana" Paloma :) i drobniutka koleżanka NN
Obrazek
pelasie :D
Jacquie caws
Obrazek
Fair fields
Obrazek
Richard hodgson
Obrazek
Oliver Welfari,pomału się "rozkręca"
Obrazek
Tomcat i Tomcat z towarzystwem :)
Obrazek
Obrazek
tulipanowa Marie Louise,zdecydowanie nie jest taka jaka miała być :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

kochana ja nie wiem na co ty narzekasz - bardzo ładnie ci kwitną kwiatuszki ;:138
Ta drobniutka fuksja nn tak do mnie czule przemawia ;:224 i Tomcat zresztą też szepcze na drugie uszko - ja chcę do Lubicza ;:306
Znowu wstawiłam fotki ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

Monia po obejrzeniu Twoich kwitnien to można się troszkę wkurzyc na swoje kwiatuchy.Fuksja nn i tomcat już wiedzą,że pojadą do Lubicza,spodobał im się plan :wink: Ta drobna fuksja jest bardzo fajna,bo ciągle kwitnie i masz rację że drobniejsze odmiany kwitną obficiej i nie są takie wymagające.Ciekawa jestem od kogo jeszcze sadzonki możesz polecić,w tym sezonie już nic nie kupuję,ale w przyszłym na pewno,chociaż już tak zapisany mam notesik,że jakby udało się po wymieniać zaszczepkami to już nic by mi nie brakowało :wink:

-- 8 lip 2014, o 13:12 --

Monia po obejrzeniu Twoich kwitnien to można się troszkę wkurzyc na swoje kwiatuchy.Fuksja nn i tomcat już wiedzą,że pojadą do Lubicza,spodobał im się plan :wink: Ta drobna fuksja jest bardzo fajna,bo ciągle kwitnie i masz rację że drobniejsze odmiany kwitną obficiej i nie są takie wymagające.Ciekawa jestem od kogo jeszcze sadzonki możesz polecić,w tym sezonie już nic nie kupuję,ale w przyszłym na pewno,chociaż już tak zapisany mam notesik,że jakby udało się po wymieniać zaszczepkami to już nic by mi nie brakowało :wink:
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczna kolekcja pelargonii i fuksji. Ciekawe, że wiele z Forumowiczek preferuje takie właśnie zestawienie. No i plus begonie. Ja nadal jestem na etapie, że nie mogę się zdecydować na konkretne gatunki roślin. Kocham je wszystkie ;:167
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21

Post »

Madziu cudne fuksje ;:226 ale i pelargonie i begonie piękne ;:215 ;:215
Służy im u Ciebie przestrzeń. ;:167
Bywam u Ciebie bardzo często, ale brak mi czasu na wpisy wszędzie gdzie zaglądam.
Postaram się mniej pisać, a częściej.
Ależ będzie się u Ciebie działo jak każda roślinka pokaże na co ją stać. :tan

Fuksja na poprzedniej stronie po Heri calico, to faktycznie Marinka. Będziesz z niej zadowolona.
A jakiej odmiany jest Twoje fuksjowe drzewko.?
No i czekam na tajemniczą z nieforemnymi pączkami, wyhodowaną ze szczepki... ;:333
Dobranoc ;:197
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11

Post »

Ładna ta Tomcat ;:138
A co do notesika, to i mój pełny notatek..Można by się tymi "notatkami" powymieniać ;:224
Jakie Ty masz piękne pelargonie ;:oj
I ta jedna fuksja rzeczywiście wygląda na Marinkę ;:108
Jakoś nie specjalnie kręciły mnie fuksje drobnokwiatowe..Może gdybym miała więcej miejsca ;:108 Ale jak tak obejrzałam Twoje zestawienie, to bardzo ładnie się prezentują ;:167
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

maadro pisze:Madziu cudne fuksje ale i pelargonie i begonie piękne
dziękuję :D a nie wiele z nich kwitnie w pełni,więc jak zakwitnie to dopiero będzie widoczek,Szczególnie przy wjeździe do garażu gdzie jest duże skupisko roślin,tu w większości fuksje "zapączkowane" więc jeszcze trochę...
maadro pisze:to faktycznie Marinka
i mam ją w kilku miejscach,bardzo ładnie się rozmnożyła :)
maadro pisze:A jakiej odmiany jest Twoje fuksjowe drzewko.?
Sofie Michels
maadro pisze:No i czekam na tajemniczą z nieforemnymi pączkami, wyhodowaną ze szczepki...
to jakaś drobnokwiatowa,o ślimaczym tempie wzrostu i rozwoju pąków,już pączki ma bardzo długo ok 2,3 tygodnie i jeszcze zamknięte
Magdallena pisze:Śliczna kolekcja pelargonii i fuksji. Ciekawe, że wiele z Forumowiczek preferuje takie właśnie zestawienie. No i plus begonie.
mam też lobelie,milion bells,surfinie,surfinie różyczkową,bakope,werbeny (różne kolory)datura (całkowita klapa z nimi w tym sezonie u mnie) -,kocie ogonki,"pokrzywki" koleusy.Ala jakoś taki sentyment największy do fuksji i pelasiek mam ( przez Monie i Madzie tak się dzieje :wink: )
Alenka pisze:Jakoś nie specjalnie kręciły mnie fuksje drobnokwiatowe..Może gdybym miała więcej miejsca Ale jak tak obejrzałam Twoje zestawienie, to bardzo ładnie się prezentują
Jak spróbujesz raz z nimi to już co roku będą u Ciebie gościły,one są non stop w kwiatach i pąkach,Paloma wygląda jak "bomba"która za chwilę wybuchnie,tyle ma pąków a i kwiatów nie mało i u tych drobnokwiatowych długo utrzymują się kwiaty.

Wczoraj na szybko przejrzałam swoje nowe nabytki fuksjowe i jedna ma na pewno już pączki :D ,pelargonia "stóg" też zawiązała pączka,więc wkrótce okaże się co to za dziwadełko.
Martwię się co będzie z moimi kwiatuszkami jak pójdę do szpitala z 5,6 dni mnie nie będzie.Wczoraj widziałam jak teściowa mi "pomaga" w podlewaniu,zimną wodą prosto z kranu (a specjalnie w beczce nie daleko stoi odstojała woda),leje prost z wiadra (bez umiaru) a najdziwniejsze to to ,że nie wszystkie co któregoś,nie wiem na czym to polega,loteria,wyliczanka czy jak,i tak muszę iść podlać jeszcze raz,bo nie które są przelane a inne mają pustynię,więc żadna to pomoc.I nie mogę jej powiedzieć żeby się tym nie zajmowała,bo jak pójdę do szpitala to ktoś musi je podlać,tylko przydałoby się wszystkie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”