Mój kawałek raju ... cz.5
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek raju ... cz.5
Tosiu zapłakałaś i deszcz przestał lać liliowce dla Ciebie już zaznaczone
Jadziu jeśli się roślin nie podlewa od samego początku to one korzenią się głęboko szukając wody, natomiast podlewane mają płytszy system korzeniowy
Marzenko lata zbierania roślin i uzbierało się troszkę tego a i każdej jesieni coś dokupuję, niektóre dopiero zakwitły po trzech latach nasiona z mikołajka zbiorę
Ilonko moje czworonogi to moje radości i smutki - smutki wtedy jak odchodzą są to moi najwierniejsi przyjaciele
Liliowce jeśli rosną w większej grupie to wyglądają ładniej, nie widać tego jednodniowego kwitnienia ale trzeba systematycznie usuwać przekwitnięte kwiaty a lilie to mój bzik mikołajek alpejski jest tylko dwupędowy a ten rozrośnięty to mikołajek olbrzymi ale obrodził w kwiatostany kochają go pszczoły i trzmiele
Jadziu jeśli się roślin nie podlewa od samego początku to one korzenią się głęboko szukając wody, natomiast podlewane mają płytszy system korzeniowy
Marzenko lata zbierania roślin i uzbierało się troszkę tego a i każdej jesieni coś dokupuję, niektóre dopiero zakwitły po trzech latach nasiona z mikołajka zbiorę
Ilonko moje czworonogi to moje radości i smutki - smutki wtedy jak odchodzą są to moi najwierniejsi przyjaciele
Liliowce jeśli rosną w większej grupie to wyglądają ładniej, nie widać tego jednodniowego kwitnienia ale trzeba systematycznie usuwać przekwitnięte kwiaty a lilie to mój bzik mikołajek alpejski jest tylko dwupędowy a ten rozrośnięty to mikołajek olbrzymi ale obrodził w kwiatostany kochają go pszczoły i trzmiele
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu w kropelka ślicznie się prezentują, tak świeżo Wracam do pakowania, nie lubię tego A podróże Dziś na szybko i na zapas podlałam ogród. Tawułki od Ciebie nie wiem jaki kolor jeszcze, będą kwitnąć, miodunki nowe liście idą, dzwonek biały nowe kwiaty, bodziszek różowy kwitnie nieustannie, serduszką nawet liści nie ścinałam i ładne są, 'to z gołębiem' też nie ścinałam i nowe liście ma (przypomniałam sobie trójsklepka), trzykrotka ma nasionka... i mogłabym tak długo bo wszystko się przyjęło z serducha dane a ja nie zmarnowałam na szczęście
Pozdrawiam serdecznie i udanej pogody na najbliższe 3 dni w pełni sprzyjającej cieszeniem się ogrodem
Pozdrawiam serdecznie i udanej pogody na najbliższe 3 dni w pełni sprzyjającej cieszeniem się ogrodem
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Pilnuj tylko, żeby wstążeczki z nich nie pospadały
Nareszcie przestało lać. Nawet fajnie dziś było na działce, ale nie zrobiłam fotek, bo mi aparat padł. Zajrzyj do mnie i zobacz jakie potwory u mnie są. To nie jest ślimak, a więc co?
Nareszcie przestało lać. Nawet fajnie dziś było na działce, ale nie zrobiłam fotek, bo mi aparat padł. Zajrzyj do mnie i zobacz jakie potwory u mnie są. To nie jest ślimak, a więc co?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- mar33
Anetko cieszę się, że roślinki przeżyły te upały poszły w dobre ręce
Miłego wypoczynku Wam życzę
Tosiu one mają tabliczki, jak Puśka nie poprzestawia to wszystko będzie dobrze
Stworki masz świetne,. zakładasz hodowlę to teraz na czasie
Miłego wypoczynku Wam życzę
Tosiu one mają tabliczki, jak Puśka nie poprzestawia to wszystko będzie dobrze
Stworki masz świetne,. zakładasz hodowlę to teraz na czasie
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Liliowce w takiej różnorodności - rewelacja! Zwłaszcza piękne - 'Green Mystique' i 'Night Embers'
A 'Calico Jack' nazwę zapisałem, bo coś podobnego u mnie zakwitło bez nazwy.
A 'Calico Jack' nazwę zapisałem, bo coś podobnego u mnie zakwitło bez nazwy.
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Za nasionka będę bardzo wdzięczna , podziwiam dalej Twoje liliowce, no super wygladają, ale chyba nie dla mnie. Przeraża mnie pielenie. Dziś znów pieliłam i chyba nie wytrzymam i rzucę szmatę (wlókninę), bo inaczej zaoram się...
Czy galtonię wykopujesz na zimę? Mialam ale nie wyszla, pewnie nie przetrwala zimy. Czytałam różne opinie na temat jej zimowania w gruncie.
Akant extra, czy się rozrasta?
Czy galtonię wykopujesz na zimę? Mialam ale nie wyszla, pewnie nie przetrwala zimy. Czytałam różne opinie na temat jej zimowania w gruncie.
Akant extra, czy się rozrasta?
- mar33
Jacku Calico Jack w tym roku jest jakiś nie wydarzony bo powinien mieć szerszą obwódkę wokół płatka a do niego jest jeszcze podobny 'El Desperado' i 'Eye on America'
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No masz rację Maryś ,ale jak widzę omdlałą roślinkę to zaraz biegnę z wodą i może tylko słonko tak na nią podziałało to jednak mi jej żal
- mar33
Marzenko nie chcę żadnej szmaty bo mam tyle roślin malutkich i cebulowych to ta szmata byłaby podziurawiona jak sito
Liliowce to rośliny bezobsługowe byle by się do nich perz nie wdarł bo wtedy trzeba wszystko wykopywać i czyścić, rosną na każdej glebie
Jadziu to natura, ja musialabym latać cały dzień z polewaczką bo czasami wszystko omdlałe a za dwie godziny jak slonko zmieni położenie stoi jak świeca
Liliowce to rośliny bezobsługowe byle by się do nich perz nie wdarł bo wtedy trzeba wszystko wykopywać i czyścić, rosną na każdej glebie
Jadziu to natura, ja musialabym latać cały dzień z polewaczką bo czasami wszystko omdlałe a za dwie godziny jak slonko zmieni położenie stoi jak świeca
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
No to mnie przekonałaś i kupiłam sobie pakiet 10 odmian. Może nie najnowsze odmiany, ale jak zakwitną to będzie kolorowo i wesoło. W końcu wiejski ogród, to musi być kolorowo.
Rabatki spokojne najbliżej domu mam, ale i tu się trafiło ziółko- czerwony pełny mak
Rabatki spokojne najbliżej domu mam, ale i tu się trafiło ziółko- czerwony pełny mak
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Marysiu, słonko Ty moje, nie myśl tylko że gardzę, wiele roślin u Ciebie bardzo mi się podoba i chciałabym je mieć , ale ..no właśnie to ale.... ogród nie chce się już bardziej rozciągnąć a wręcz zaczyna się filcować.
Jednak nic się nie zmarnuje i popatrz tylko ilu masz chętnych. Ależ śliczne te liliowce.
Jednak nic się nie zmarnuje i popatrz tylko ilu masz chętnych. Ależ śliczne te liliowce.
- mar33
Marzenko u mnie w większości liliowce wiekowe mam trochę nowszych ale też nic nadzwyczajnego ot takie aby było kolorowo i ciekawie a ogród mój to już tak napakowany, że niedługo muszę chyba nauczyć się fruwać
Stasiu wiem, że ostatnio się jakoś ogrody kurczą nie mam żalu do Ciebie, wręcz przeciwnie nie muszę zbierać nasion, jak się wysieją będą gotowe sadzonki
Dziękuję za pochwałę moich pupilek
Zapraszam na krótki przegląd tego co jeszcze kwitnie w ogrodzie
Calico Jack
Gamma Quadrant
Margaret Seawright
South Seas
Free Wheelin
Strawberry Candy
NN
NN
NN
NN
NN
nowe nabytki
Dziękuję za czas wspólnie spędzony
Stasiu wiem, że ostatnio się jakoś ogrody kurczą nie mam żalu do Ciebie, wręcz przeciwnie nie muszę zbierać nasion, jak się wysieją będą gotowe sadzonki
Dziękuję za pochwałę moich pupilek
Zapraszam na krótki przegląd tego co jeszcze kwitnie w ogrodzie
Calico Jack
Gamma Quadrant
Margaret Seawright
South Seas
Free Wheelin
Strawberry Candy
NN
NN
NN
NN
NN
nowe nabytki
Dziękuję za czas wspólnie spędzony
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Free Wheelin fajny pajączek . Czerwone floksy superowe .Jestem ciekawa jak moje jesienne nabytki zakwitną.Szkoda ,ze nie mam miejsca na więcej liliowców .Tego ,który Ci sie podobał dostaniesz . On cudnie pachnie