antenka52 - w ogrodniczym zawsze lepiej zadbają o rośliny niż w markecie. Innej opcji nie ma

Ja z zakupu w obi byłam bardzo zadowolona. Kupowałam jak tylko pojawiły się. Zdziwiłam się tylko, że pąki rozwinęły się dopiero po prawie 2 miesiącach, kiedy moje oleandry z takiego samego stanu rozwijają się po 3 tygodniach maksymalnie.
Kwitł pięknie i obudził wszystkie inne rośliny do życia, poturbował się przez warunki atmosferyczne i znowu kwitnie jak szalony.
Jeeej, o jakich cenach my mówimy... Jak Twój różowy pojedynczy za 90zł, to ciekawe za ile mój duży by poszedł...
Nie wiem czy warte ceny, bo się nie znam - ale na pewno warto poświęcić chwilę by na niego spojrzeć i zachwycić się. Piękny. Przyjrzyj się i zwróć uwagę czy ma dwa odcienie różu? Wcześniej rozwinięte powinny być jaśniejsze, a te co niedawno się rozwinęły (bądź przez noc) będą w tonacji ciemniejszej.

Mojego ostatnia burza poturbowała nieźle i spora ilość kwiatów opadła. No cóż...
szymka - Dobrze, że szkodnika zauważyłaś. Ja uznałabym dodatkowo, że może być za dużo podlewany. Dodatkowo opady... Coś w tym również może być.
ixeska - kolor prawdziwy?

Jeśli tak to również bym się wychylała

Takiego chyba nie mam....