Hacjenda Anego cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Hacjenda Anego cz.2

Post »

U mnie wisnie straciły wszystkie liscie, potem opadły owoce. Liscie odrosły, ale owoców juz nie będzie ;:145
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tosiu - damy radę! ... skończymy zbierać owoce, a zostały już tylko czarne porzeczki i śliwki - jabłka dopiero jesienią

Jadziu - jestem śpiochem, ale ... ranne wstawanie na ogrodzie jest bardzo przyjemne - dla ducha, bo dla ciała ... ponownie się kładę na godzinkę :wink:

dziękuję Elu - czy to nowe patyczki od Jadzi są nowym nabytkiem?

Tobie również dziękuję Aurelko - gdy miałem farby witrażowe to ... prawie wszystkie ciekawsze szklaneczki, słoiczki i inne pojemniczki przerabiałem na lampiony - 90% "poszło" w inne ręce :)

oj tak An-ko spiżarka pełna i po to robimy by zjadać :) zamiast wieczorem szklaneczkę wina (choć to takie przyjemne) to zjadam agrest, wiśnie, czereśnie, czy śliwki ze słoiczka i popijam kompotem. A dżemy ... jeszcze 4 słoiczki zostały a rozdaliśmy ponad 50 (dokarmiamy rodzinę naturalnymi produktami)

Grażyno to niemożliwe by nie było jeszcze wiśni ;:oj u nas już puste drzewa, a jakie soczyste i słodkie były w tym roku :D

dziwy opowiadasz Aniu z tymi wiśniami - liście spadły a potem owoce? czy to może ... susza?

Dzisiaj tylko odpowiedziałem moim miły gościom, w południe czeka mnie 500 km droga, a po niedzieli będę musiał pokazać Wam lipcową hacjendę, bo mimo zajętych rączek zbiorem owoców, oczka widziały sporo zmian w roślinności :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja wczoraj dzielnie zebrałam 1,5 litra malin, jeszcze dużo zostało do zebrania, a ja już mam dość :wink:
Bea
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea a co ja mam powiedzieć? - maliny zbieramy codziennie (nie ma ich dużo - późniejszych będzie więcej) ale sąsiad dostał cynk o maliniaku w lesie i ... skusiłem się - było warto! zebrałem 10 l leśnych pachnących, ale był straszny upał przed burzą i bardzo pocięły mnie różne gzy i inne fruwające.
Ja to mam dosyć malin ;:oj
Teraz już nie swędzi, za to w spiżarce słoiczki z sokiem (lekarstwo) a w barku ... leśna nalewka (też lekarstwo) :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Oj, Ty mi tu nalewki nie reklamuj, proszę, bo mi nie wolno teraz alkohola, a na forum wszyscy o tym teraz mówią, bo sezon owocowy i co chwila ktoś pisze "nastawiłam na nalewke" albo coś takiego... No, ja chyba alkoholiczką jestem, bo normalnie Wam zazdroszczę,ze możecie sie takich rzeczy napić :lol:
Bea
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Andrzeju zaś w drogę wyruszasz ale przedtem zrobiłeś obfite zapasy na zimowe wieczory .Robiłam nalewkę miętowo- melisową .Nawet dobrze smakuje już skosztowałam,,,,, 1/2 kieliszka :;230 Jestem ciekawa zmian w Hacjendzie i nie tylko
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Wciąż mnie zaskakujesz.....
Lampiony świetne. :)
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Drzemie w Tobie twórcza kobieta ;:306 :;230 ;:306 jakkolwiek to brzmi
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea a różne syropki na spirytusie pijasz :wink:
nalewki to lekarstwo - stosujemy odpowiednio do choroby
ja kaszlę - piję nalewkę, kicham - pijam nalewkę, chrząkam - piję nalewkę, chyba gorączkę mam - piję nalewkę, brzuszek coś boli - piję nalewkę, coś mi w gardle - piję nalewkę ....
i tak ... leczę się sam! ;:306

Jadziu! wróciłem! miętę i melisę suszę - pijam herbatki i przy świadkach mówię - zmawiaj się z kim chcesz (o kierowcę chodzi) i z iloma chcesz - hacjendę obejrzysz z każdej strony :) zapraszam (to przy świadkach - termin uzgodnimy na PW)

Ewo dziękuję - zaskoczyłbym Cię bardziej gdybym sam był w Wrocławiu - samolot spóźnił się 40 min a do Ciebie blisko :wink:

Aniu - jakkolwiek to brzmi ... brzmi dziwnie :( fakt - z kobiety mam ... spore piersi :;230
pocieszam się że to mięśnie klaty, ale wyczytałem, że chłopom rosną piersi jak nadużywają alkoholu :(
co robić? przestać pić piwo (a ono takie smaczne) czy ... zintensyfikować ćwiczenia klaty by piersi w mięśnie się zmieniły :(
i tak radośnie (wypiłem piwo po powrocie z 460 km podróży) idę jeszcze zobaczyć co u Was słychać - kątem oka kibicując przegrywającej Brazylii
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Miętę też suszę w altance zapachy sie fajne roznoszą .Zaproszenie przyjęłam ,ale nie mam z kim pojechać,bo dziewczyny zajęte swoimi ogrodami .Może Irenkę namówię na wyjazd nie wiem
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

i to jest już to Jadziu :)
zapraszam!
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

40 minut to do mnie się jedzie...
Może następnym razem.
A ja byłam na Śnieżce. Hura,hura ...
Co prawda nie pierwszy raz, ale już dawno tam nie byłam. :)
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa_tuli pisze:Może następnym razem.
kiedyś tam trafię :) tylko Twój nr telefonu mi wcięło (skasowało dawne wiadomości :( ) ale to żaden problem - gdy będę blisko to dam znać :)
brawa za Śnieżkę!
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”