Hacjenda Anego cz.2
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hacjenda Anego cz.2
U mnie wisnie straciły wszystkie liscie, potem opadły owoce. Liscie odrosły, ale owoców juz nie będzie
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tosiu - damy radę! ... skończymy zbierać owoce, a zostały już tylko czarne porzeczki i śliwki - jabłka dopiero jesienią
Jadziu - jestem śpiochem, ale ... ranne wstawanie na ogrodzie jest bardzo przyjemne - dla ducha, bo dla ciała ... ponownie się kładę na godzinkę
dziękuję Elu - czy to nowe patyczki od Jadzi są nowym nabytkiem?
Tobie również dziękuję Aurelko - gdy miałem farby witrażowe to ... prawie wszystkie ciekawsze szklaneczki, słoiczki i inne pojemniczki przerabiałem na lampiony - 90% "poszło" w inne ręce
oj tak An-ko spiżarka pełna i po to robimy by zjadać zamiast wieczorem szklaneczkę wina (choć to takie przyjemne) to zjadam agrest, wiśnie, czereśnie, czy śliwki ze słoiczka i popijam kompotem. A dżemy ... jeszcze 4 słoiczki zostały a rozdaliśmy ponad 50 (dokarmiamy rodzinę naturalnymi produktami)
Grażyno to niemożliwe by nie było jeszcze wiśni u nas już puste drzewa, a jakie soczyste i słodkie były w tym roku
dziwy opowiadasz Aniu z tymi wiśniami - liście spadły a potem owoce? czy to może ... susza?
Dzisiaj tylko odpowiedziałem moim miły gościom, w południe czeka mnie 500 km droga, a po niedzieli będę musiał pokazać Wam lipcową hacjendę, bo mimo zajętych rączek zbiorem owoców, oczka widziały sporo zmian w roślinności
Jadziu - jestem śpiochem, ale ... ranne wstawanie na ogrodzie jest bardzo przyjemne - dla ducha, bo dla ciała ... ponownie się kładę na godzinkę
dziękuję Elu - czy to nowe patyczki od Jadzi są nowym nabytkiem?
Tobie również dziękuję Aurelko - gdy miałem farby witrażowe to ... prawie wszystkie ciekawsze szklaneczki, słoiczki i inne pojemniczki przerabiałem na lampiony - 90% "poszło" w inne ręce
oj tak An-ko spiżarka pełna i po to robimy by zjadać zamiast wieczorem szklaneczkę wina (choć to takie przyjemne) to zjadam agrest, wiśnie, czereśnie, czy śliwki ze słoiczka i popijam kompotem. A dżemy ... jeszcze 4 słoiczki zostały a rozdaliśmy ponad 50 (dokarmiamy rodzinę naturalnymi produktami)
Grażyno to niemożliwe by nie było jeszcze wiśni u nas już puste drzewa, a jakie soczyste i słodkie były w tym roku
dziwy opowiadasz Aniu z tymi wiśniami - liście spadły a potem owoce? czy to może ... susza?
Dzisiaj tylko odpowiedziałem moim miły gościom, w południe czeka mnie 500 km droga, a po niedzieli będę musiał pokazać Wam lipcową hacjendę, bo mimo zajętych rączek zbiorem owoców, oczka widziały sporo zmian w roślinności
Ja wczoraj dzielnie zebrałam 1,5 litra malin, jeszcze dużo zostało do zebrania, a ja już mam dość
Bea
- any57
Bea a co ja mam powiedzieć? - maliny zbieramy codziennie (nie ma ich dużo - późniejszych będzie więcej) ale sąsiad dostał cynk o maliniaku w lesie i ... skusiłem się - było warto! zebrałem 10 l leśnych pachnących, ale był straszny upał przed burzą i bardzo pocięły mnie różne gzy i inne fruwające.
Ja to mam dosyć malin
Teraz już nie swędzi, za to w spiżarce słoiczki z sokiem (lekarstwo) a w barku ... leśna nalewka (też lekarstwo)
Ja to mam dosyć malin
Teraz już nie swędzi, za to w spiżarce słoiczki z sokiem (lekarstwo) a w barku ... leśna nalewka (też lekarstwo)
Oj, Ty mi tu nalewki nie reklamuj, proszę, bo mi nie wolno teraz alkohola, a na forum wszyscy o tym teraz mówią, bo sezon owocowy i co chwila ktoś pisze "nastawiłam na nalewke" albo coś takiego... No, ja chyba alkoholiczką jestem, bo normalnie Wam zazdroszczę,ze możecie sie takich rzeczy napić
Bea
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Andrzeju zaś w drogę wyruszasz ale przedtem zrobiłeś obfite zapasy na zimowe wieczory .Robiłam nalewkę miętowo- melisową .Nawet dobrze smakuje już skosztowałam,,,,, 1/2 kieliszka Jestem ciekawa zmian w Hacjendzie i nie tylko
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Wciąż mnie zaskakujesz.....
Lampiony świetne.
Lampiony świetne.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Drzemie w Tobie twórcza kobieta jakkolwiek to brzmi
- any57
Bea a różne syropki na spirytusie pijasz
nalewki to lekarstwo - stosujemy odpowiednio do choroby
ja kaszlę - piję nalewkę, kicham - pijam nalewkę, chrząkam - piję nalewkę, chyba gorączkę mam - piję nalewkę, brzuszek coś boli - piję nalewkę, coś mi w gardle - piję nalewkę ....
i tak ... leczę się sam!
Jadziu! wróciłem! miętę i melisę suszę - pijam herbatki i przy świadkach mówię - zmawiaj się z kim chcesz (o kierowcę chodzi) i z iloma chcesz - hacjendę obejrzysz z każdej strony zapraszam (to przy świadkach - termin uzgodnimy na PW)
Ewo dziękuję - zaskoczyłbym Cię bardziej gdybym sam był w Wrocławiu - samolot spóźnił się 40 min a do Ciebie blisko
Aniu - jakkolwiek to brzmi ... brzmi dziwnie fakt - z kobiety mam ... spore piersi
pocieszam się że to mięśnie klaty, ale wyczytałem, że chłopom rosną piersi jak nadużywają alkoholu
co robić? przestać pić piwo (a ono takie smaczne) czy ... zintensyfikować ćwiczenia klaty by piersi w mięśnie się zmieniły
i tak radośnie (wypiłem piwo po powrocie z 460 km podróży) idę jeszcze zobaczyć co u Was słychać - kątem oka kibicując przegrywającej Brazylii
nalewki to lekarstwo - stosujemy odpowiednio do choroby
ja kaszlę - piję nalewkę, kicham - pijam nalewkę, chrząkam - piję nalewkę, chyba gorączkę mam - piję nalewkę, brzuszek coś boli - piję nalewkę, coś mi w gardle - piję nalewkę ....
i tak ... leczę się sam!
Jadziu! wróciłem! miętę i melisę suszę - pijam herbatki i przy świadkach mówię - zmawiaj się z kim chcesz (o kierowcę chodzi) i z iloma chcesz - hacjendę obejrzysz z każdej strony zapraszam (to przy świadkach - termin uzgodnimy na PW)
Ewo dziękuję - zaskoczyłbym Cię bardziej gdybym sam był w Wrocławiu - samolot spóźnił się 40 min a do Ciebie blisko
Aniu - jakkolwiek to brzmi ... brzmi dziwnie fakt - z kobiety mam ... spore piersi
pocieszam się że to mięśnie klaty, ale wyczytałem, że chłopom rosną piersi jak nadużywają alkoholu
co robić? przestać pić piwo (a ono takie smaczne) czy ... zintensyfikować ćwiczenia klaty by piersi w mięśnie się zmieniły
i tak radośnie (wypiłem piwo po powrocie z 460 km podróży) idę jeszcze zobaczyć co u Was słychać - kątem oka kibicując przegrywającej Brazylii
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miętę też suszę w altance zapachy sie fajne roznoszą .Zaproszenie przyjęłam ,ale nie mam z kim pojechać,bo dziewczyny zajęte swoimi ogrodami .Może Irenkę namówię na wyjazd nie wiem
- any57
i to jest już to Jadziu
zapraszam!
zapraszam!
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
40 minut to do mnie się jedzie...
Może następnym razem.
A ja byłam na Śnieżce. Hura,hura ...
Co prawda nie pierwszy raz, ale już dawno tam nie byłam.
Może następnym razem.
A ja byłam na Śnieżce. Hura,hura ...
Co prawda nie pierwszy raz, ale już dawno tam nie byłam.
- any57
kiedyś tam trafię tylko Twój nr telefonu mi wcięło (skasowało dawne wiadomości ) ale to żaden problem - gdy będę blisko to dam znaćEwa_tuli pisze:Może następnym razem.
brawa za Śnieżkę!