Doniczkowce Hani
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Doniczkowce Hani
Haniu, ale fotkami sypnęłaś, aż nie wiem co chwalić, bo i begonie piękne, hojeczki też cudne, filiodendron też nie chce być gorszy, skrzydłokwiat kwiatkiem się popisuje No wszystko pięknie Ci rośnie
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Haniu - zaczytałam się w Twoich naprawdę świetnych postach i zaoglądałam w przepięknej kolekcji, i dopiero teraz mówię Ci Dzień Dobry
Co do sansevierek to masz abolutną rację, one muszą mieć przestrzeń. Jak im jej u mnie braknie to odstąpię pokój a ja z łóżkiem przeniosę się na balkon.
I nie znudziło mnie ich oglądanie u Ciebie. A skończy się pewnie jak zwykle - nowym nabytkiem
Ostatnio mąż rzucił mi sarkastycznie, że na tym etapie mojego zbieractwa powinnam się bardziej wykazać i znaleźć kwiatka, któy mógłby rosnąć w ciemnej łazience, bo tylko tam jeszcze jest kupa miejsca
Co do sansevierek to masz abolutną rację, one muszą mieć przestrzeń. Jak im jej u mnie braknie to odstąpię pokój a ja z łóżkiem przeniosę się na balkon.
I nie znudziło mnie ich oglądanie u Ciebie. A skończy się pewnie jak zwykle - nowym nabytkiem
Ostatnio mąż rzucił mi sarkastycznie, że na tym etapie mojego zbieractwa powinnam się bardziej wykazać i znaleźć kwiatka, któy mógłby rosnąć w ciemnej łazience, bo tylko tam jeszcze jest kupa miejsca
Pozdrawiam i zapraszam
- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W serdecznie w słoneczny , ale niezbyt ciepły poranek
Tesiu, ostatnimi czasy wszystko co nie jest remontem zeszło na dalszy plan, dlatego jeśli znajduję chwilkę na FO to wrzucam wszystko co mam , bo nie wiem kiedy znowu będę miała chwilkę
Wszystkie ciepłe słowa przekazałam adresatom, aż się zaczerwienili
Ewo witaj u mnie Zapraszam częściej Czy mąż zna plany przeprowadzkowe
Co do ciemnolubnych roślinek napisałam Ci PW.
Udanej niedzieli
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Zagladalam... Zakwitniecie to jedno, a uzyskanie tzw. laski to jeszcze inna bajka - w naturze zapyla wanilie tylko jeden gatunek robalkow, a w uprawach zalatwia sie to bambusowa drzazga. Moze byc ciekawie.. Fajnie by bylo doprowadzic wanilie do wyprodukowania kwiatu i nasiennika.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- hanka101
Crazydaisy wiem, że uzyskanie wanilii - przyprawy w naturalny sposób w naszym kraju nie jest możliwe Mi generalnie zależy na kwiatach i ich rajskim zapachu
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Piękną masz kolekcje filodendronów
- hanka101
- ewa321
Haniu - m. nie zna moich planów ale jak będzie trzeba to je pozna
Łazienka niestety ciemna, jak to w bloku
I jeszcze wypatrzyłam u Ciebie skrzydłokwiat gemini - on jest też tak prosty w obsłudze jak te zwykłe?
Muszę dopytać bo obawiam się, że wkrótce go nabędę
Łazienka niestety ciemna, jak to w bloku
I jeszcze wypatrzyłam u Ciebie skrzydłokwiat gemini - on jest też tak prosty w obsłudze jak te zwykłe?
Muszę dopytać bo obawiam się, że wkrótce go nabędę
Pozdrawiam i zapraszam
- hanka101
Witaj u mnie Wszystkie rośliny z ciapatymi listkami muszę mieć więcej światła niż ich odpowiedniki jedno kolorystyczne. Inaczej się nie wybarwią, a uprawa jest rzeczywiście bardzo łatwa
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Witaj Haniu Mam nadzieję, że mimo remontu znajdujesz chwilkę, by nacieszyć się Swoimi pięknymi roślinami. Gratuluję filodendrona, zwłaszcza tego dużego. Mój od kilku mc stoi w miejscu. Wybitnie nie wychodzi mi uprawa tej rośliny
- ewa321
Haniu - ja znowu z pytaniem do Ciebie, bo sansevierki to Twoja specjalizacja
Czy ta odmiana poniżej (najnowszy nabytek) to ta, którą się zaplata w warkocz + czy ona się nazywa cylindrica
Czy ta odmiana poniżej (najnowszy nabytek) to ta, którą się zaplata w warkocz + czy ona się nazywa cylindrica
Pozdrawiam i zapraszam
- hanka101
Ewo,
cylindrica - ją się zaplata w warkocz, natomiast moim zdaniem to nie jest cylindrica, liście wychodzą pod kątem z łodygi a poza tym są wklęsłe. U cylindric wychodzą pod kątem prostym z łodygi i są obłe.
Nie mam 100 pewności
Buziaki
- ewa321
One wg mnie są "okrągłe", ale może są jeszcze bardziej "okrągłe" A skoro jednak nie cylindrica to co ja mam
Pozdrawiam i zapraszam