Tropiki (triki) cz.2
- Galicjanka
- 100p
- Od: 16 wrz 2013, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tropiki (triki) cz.2
Witam. Mam poważne obawy, że i mnie dopadła ta przewlekła choroba storczykoza.
W styczniu dostałam od córki - był pod koniec kwitnienia- teraz doczekałam się już "swoich" kwiatów. A najgorsze jest to, że kilka dni temu kupiłam SAMA biedaka z wyprzedaży z zamiarem zrobienia z niego pokazówki.
W styczniu dostałam od córki - był pod koniec kwitnienia- teraz doczekałam się już "swoich" kwiatów. A najgorsze jest to, że kilka dni temu kupiłam SAMA biedaka z wyprzedaży z zamiarem zrobienia z niego pokazówki.
Pozdrawiam Gosia
Gosiu, witaj!
Większość z nas tak zaczynała, upominkiem od kogoś bliskiego. Ja również. Białaska imieninowego mam do dziś, minęło 5 lat, a może nawet 6.
Dzięki Tobie wpadłam na cudowny pomysł: do osób, które kupiły nam storczyki, musimy wystąpić o dożywotnią rentę!!! Najpierw uzależnienie, potem koszty leczenia - to wszystko sporo kosztuje. Niech teraz płacą
Gosiu, rozgość się
Większość z nas tak zaczynała, upominkiem od kogoś bliskiego. Ja również. Białaska imieninowego mam do dziś, minęło 5 lat, a może nawet 6.
Dzięki Tobie wpadłam na cudowny pomysł: do osób, które kupiły nam storczyki, musimy wystąpić o dożywotnią rentę!!! Najpierw uzależnienie, potem koszty leczenia - to wszystko sporo kosztuje. Niech teraz płacą
Gosiu, rozgość się
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- Krychna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Janeczko.
Ależ się u Ciebie dzieje same piękności i takie obfite kwitnienia-BRAWO
Dożywotnia renta dobre
Ależ się u Ciebie dzieje same piękności i takie obfite kwitnienia-BRAWO
Dożywotnia renta dobre
Z tą dożywotnią rentą to fantastyczny pomysł, że ja na to nie wpadłam .
- anetka12
- 100p
- Od: 4 kwie 2013, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jeszcze nie byłam u Ciebie w wątku
Macie racje co do tej choroby storczykowej, pamiętam jak te kwiatki w ogóle mi się nie podobały, a potem nagle zabrakło miejsca na parapetach...
Janeczko, Phalaenopsis Vienna cudowny zazdroszczę:)
Macie racje co do tej choroby storczykowej, pamiętam jak te kwiatki w ogóle mi się nie podobały, a potem nagle zabrakło miejsca na parapetach...
Janeczko, Phalaenopsis Vienna cudowny zazdroszczę:)
of course you should be afraid of the dark, you know what's out there...
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
I co słychać u reanimka???
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj Janeczko
Dech zapiera widok Piccolo Red i Vienna jak i pozostałych przez Ciebie nam zaprezentowanych -ale masz rączkę do storczyków
Pozdrawiam.
Dech zapiera widok Piccolo Red i Vienna jak i pozostałych przez Ciebie nam zaprezentowanych -ale masz rączkę do storczyków
Pozdrawiam.
Kochani, dziękuję Wam, że nieustannie ze mną jesteście. Buziaki przesyłam za budujące komentarze
Arku, z tą rączką do storczyków różnie bywa, nie zawsze jest dobrze. Poza tym Piccolo Red to nowy zakup, natomiast Vienna to kolejny upominek od jednej cudownej koleżanki Najważniejsze, że coś w domku kwitnie i zdobi szare kąty. Zapraszam Cię do równoległego wątku roślinnego, gdzie troszkę chwalę się moimi eksperymentami i innymi gatunkami moich roślinek.
Anetko, witaj! Mam nadzieję, że to nie były jednorazowe odwiedziny. Miło mi Cię gościć, więc zapraszam serdecznie do kolejnych wizyt
Dinda, Krysiu, poszukajcie wśród znajomych, może też winni Wam są rentę
Kasiu, w odpowiedzi zamieszczam fotki. Reanimek - to ten wyższy, z pąkami.
Może nie jest to spektakularne kwitnienie, jednak biorąc pod uwagę jego stan kiedy mi go przyniesiono, to uważam, że w efekcie reanimacji stan jego poprawił się diametralnie. Kwitnienie cieszy mnie bardzo, bardzo, bardzo... Nawet wybaczam mu, że jest biały
Arku, z tą rączką do storczyków różnie bywa, nie zawsze jest dobrze. Poza tym Piccolo Red to nowy zakup, natomiast Vienna to kolejny upominek od jednej cudownej koleżanki Najważniejsze, że coś w domku kwitnie i zdobi szare kąty. Zapraszam Cię do równoległego wątku roślinnego, gdzie troszkę chwalę się moimi eksperymentami i innymi gatunkami moich roślinek.
Anetko, witaj! Mam nadzieję, że to nie były jednorazowe odwiedziny. Miło mi Cię gościć, więc zapraszam serdecznie do kolejnych wizyt
Dinda, Krysiu, poszukajcie wśród znajomych, może też winni Wam są rentę
Kasiu, w odpowiedzi zamieszczam fotki. Reanimek - to ten wyższy, z pąkami.
Może nie jest to spektakularne kwitnienie, jednak biorąc pod uwagę jego stan kiedy mi go przyniesiono, to uważam, że w efekcie reanimacji stan jego poprawił się diametralnie. Kwitnienie cieszy mnie bardzo, bardzo, bardzo... Nawet wybaczam mu, że jest biały
Z pozdrowieniami - Janka
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Janko-jak go reanimowałaś ???? Pytam bo....przywiozłam sobie -ugotowanego storczyka....obleciało mu wszystko....ale wykapałam i dałam zasilenie....jak sadzisz ? warto ???
Grażynko, ano reanimowałam. Na poprzedniej stronie jest fotka pokazująca, w jakim był stanie. Przyślij fotkę na PW, może razem uda nam się go odratować.
Z pozdrowieniami - Janka
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Eeee...to mój chyba już odszedł.....liście mu całkiem opadły....nie ma nic tylko korzenie.
Nie mam dziś zdjęcia.
Nie mam dziś zdjęcia.
Grażynko, jeśli korzenie są zdrowe, pozostaw go w podłożu, zapewnij odpowiednią wilgotność i poczekaj na basal keiki. To może potrwać kilka miesięcy, ale póki korzonki są żywe, jest nadzieja. Trzymam kciuki!
Z pozdrowieniami - Janka