Aksamitka - królowa jednorocznych cz.2
- Pawrzes
- 200p
- Od: 21 kwie 2013, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Aksamitka - królowa jednorocznych cz.2
Ewa, jeszcze w ogrodzie mam znacznie więcej wysianych aksamitek No ale trzeba jeszcze poczekać aż zakwitną. Tymi na balkonie coś w tym roku póki co nie interesują się trzmiele (wolą begonie stale kwitnące) i pszczoły samotnice więc chyba sam będę je zapylał ;-)
W jednej skrzynce wysiałem o pojedynczych kwiatach na przemian Naughty Mariettta i Beata. No i efekt różni się od zaplanowanego, niektóre z tych pierwszych pokrzyżowały się z chyba Disco Red i takie wyszły pierwsze kwiatostany:
Mam więc nową odmianę
Znowu pomyłka Vilmorinu przy "przepakowaniu i przeetykietowaniu"... Ech... Okropne ślimaki, ja w ogrodzie ich nie mam ale widziałem w kwietniku aksamitki na swojej ulicy niemal całe pozbawione liści Cupido niestety późno kwitną.
W jednej skrzynce wysiałem o pojedynczych kwiatach na przemian Naughty Mariettta i Beata. No i efekt różni się od zaplanowanego, niektóre z tych pierwszych pokrzyżowały się z chyba Disco Red i takie wyszły pierwsze kwiatostany:
Mam więc nową odmianę
Znowu pomyłka Vilmorinu przy "przepakowaniu i przeetykietowaniu"... Ech... Okropne ślimaki, ja w ogrodzie ich nie mam ale widziałem w kwietniku aksamitki na swojej ulicy niemal całe pozbawione liści Cupido niestety późno kwitną.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Paweł, dziękuję za podpowiedź. Petite Yellow to chyba będzie to, o co mi chodzi, a Lulu w realu zobaczę u siebie w tym roku, bo wsiałam taką do gruntu.
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemek... to znowu takie standartowe zdjecie... Mam to samo zdjecie na paczce z aksamitkami "Ehrenkreuz" ... Fajne te Marietty. Ja mam zolte.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Pierwsze tego roku
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
To ja dorzucę swoje Zakwitły już mikruski, więc troszkę porozsadzałam. I czekam na deszczyk.
- Pawrzes
- 200p
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Znowu będę prosiła was o pomoc. Wróciłam z urlopu i zauważyłam, że na liściach moich aksamitek pojawiły się takie białe plamy - nalot. Co to jest i jak się tego pozbyć.
- Pawrzes
- 200p
Przędziorki żerujące pod spodem liści, oprócz ślimaków największy wróg aksamitek Zwalczy je oprysk środkiem chemicznym a ograniczy ich rozmnażanie dużo wilgoci np. codzienne zraszanie aksamitek wodą.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł