Malwa (Alcea rosea)- dyskusje ogólne
- bartosz les
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Malwy
Moje malwy rosną przez całe życie bez oprysków,chemikali itp.Czy jest susza czy deszcz rosną tylko czasami trzeba je podwiązać
Dawniej malwy rosły na wsiach a wtedy nie znano oprysków chyba że na pola i rosły piękne ponad 3 metrowe
Dawniej malwy rosły na wsiach a wtedy nie znano oprysków chyba że na pola i rosły piękne ponad 3 metrowe
Czarna malwa - faktycznie czarna Moje malwy wysiane w tym roku dopadła susza, nie było mnie długo, ale są dzielne i nie poddały się całkowicie Kupiłam ostatnio karłową odmianę o kwiecie pełnym w kolorze purpurowym i białym i właśnie pękły pierwsze pąki. Ślicznie się prezentują I malwy
U mnie pierwszy raz w tym roku zakwitły malwy i choć już "po zabawie" to wrzucam fotki moich okazów z lipca
Najwyższa była biała pełna, miała jakoś ponad 2 metry reszta około 170cm - mam nadzieję że za rok będą jeszcze wyższe
na razie pozbierałam mnóstwo nasion - ciekawe czy wyjdą z nich malwy pełne czy "dzwonki", rosną niedaleko siebie - więc pewnie się pokrzyżowały
Locutus co to za ciekawa malwa? taka "postrzępiona" na obrzeżach ?
smolka u mnie też była jedna biała pełna
Najwyższa była biała pełna, miała jakoś ponad 2 metry reszta około 170cm - mam nadzieję że za rok będą jeszcze wyższe
na razie pozbierałam mnóstwo nasion - ciekawe czy wyjdą z nich malwy pełne czy "dzwonki", rosną niedaleko siebie - więc pewnie się pokrzyżowały
Locutus co to za ciekawa malwa? taka "postrzępiona" na obrzeżach ?
smolka u mnie też była jedna biała pełna