40 Doniczkowych Historii Miłosnych
- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: 40 Doniczkowych Historii Miłosnych
aga111 ? dziękuję za pochwały i baaardzo ciepło Cię witam
kama86 ? przekazałam ceropegii miłe słowa i mam Ci od niej podziękować ? witam Cię
Co do sansy i zamio masz absolutna rację, dopiero po latach nabierają ciałka, co do papirusa to nie próbowałam.
A co z ostrym słońcem w lecie, nie zaszkodzi?
Charlie30 ? witam coraz liczniejsze męskie grono i baaardzo dziękuję za miłe słowa
Mój cissus ma 5 lat z dużym hakiem. Żeby był taki jak obecnie też musiałam znosić jego fochy przez parę lat.
Katiusha ? dziękuję i kłaniam się w pas
Od razu prośba ? dbaj dla nas wszystkich o swoją śliczną główkę i nie stawiaj na niej zbyt dużych donic.
Chociaż ponoć taki spacer z donicą na głowie poprawia sylwetkę. Ja się boję, że jak tak dalej pójdzie z naszym zbieractwem to dołączę do Ciebie i we dwójkę będziemy paradowały najprawdopodobniej z jakąś hoją na czubku
patusia336 ? cieszę się, że będziesz mnie odwiedzać ? witam
aturi ? witam Cię i dziękuję za komplementy, chociaż jeszcze nie zasłużone. Zobaczymy co z olusiów zostanie po zimie
Jak masz jakieś doświadczenie z nimi to proszę o wskazówki co robić w zimie w warunkach blokowych.
Hanka101 ? witam Cię i dziękuję za czułe słówka
I również od razu spytam ? może wiesz jak dochować się nasionek z reo, bo mam na nie chętne osoby a nie wiem kiedy usunąć kwiatka z roślinki.
Marcin01988 ? strasznie mi miło Cię gościć. Wszystkie słowa uznania przekazałam adresatom
Szkoda, że tak daleko mieszkasz bo chętnie bym się wybrała z Tobą na szczepki, mój mąż w takich akcjach zwykle truchleje
kama86 ? przekazałam ceropegii miłe słowa i mam Ci od niej podziękować ? witam Cię
Co do sansy i zamio masz absolutna rację, dopiero po latach nabierają ciałka, co do papirusa to nie próbowałam.
Charlie30 ? witam coraz liczniejsze męskie grono i baaardzo dziękuję za miłe słowa
Mój cissus ma 5 lat z dużym hakiem. Żeby był taki jak obecnie też musiałam znosić jego fochy przez parę lat.
Katiusha ? dziękuję i kłaniam się w pas
Od razu prośba ? dbaj dla nas wszystkich o swoją śliczną główkę i nie stawiaj na niej zbyt dużych donic.
Chociaż ponoć taki spacer z donicą na głowie poprawia sylwetkę. Ja się boję, że jak tak dalej pójdzie z naszym zbieractwem to dołączę do Ciebie i we dwójkę będziemy paradowały najprawdopodobniej z jakąś hoją na czubku
patusia336 ? cieszę się, że będziesz mnie odwiedzać ? witam
aturi ? witam Cię i dziękuję za komplementy, chociaż jeszcze nie zasłużone. Zobaczymy co z olusiów zostanie po zimie
Jak masz jakieś doświadczenie z nimi to proszę o wskazówki co robić w zimie w warunkach blokowych.
Hanka101 ? witam Cię i dziękuję za czułe słówka
I również od razu spytam ? może wiesz jak dochować się nasionek z reo, bo mam na nie chętne osoby a nie wiem kiedy usunąć kwiatka z roślinki.
Marcin01988 ? strasznie mi miło Cię gościć. Wszystkie słowa uznania przekazałam adresatom
Szkoda, że tak daleko mieszkasz bo chętnie bym się wybrała z Tobą na szczepki, mój mąż w takich akcjach zwykle truchleje
Pozdrawiam i zapraszam
- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ahoj Ewo
Do chwili zobaczenia kwitnącego reo w Twoim wątku, nie wiedziałam, że on w ogóle produkuje kwiaty Niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie
Do chwili zobaczenia kwitnącego reo w Twoim wątku, nie wiedziałam, że on w ogóle produkuje kwiaty Niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie
- Bogsaf
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Ewo Z przyjemnością obejrzałem i przeczytałem Twój wątek. Potrafisz pięknie pisać o swoich roślinkach, a jest o czym. Roślinki masz zadbane i za to Ci się odwdzięczają pięknymi kwiatami. Będę częstym gościem, jeżeli pozwolisz
- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Dziewczyny! U mnie reo samo wysypało nasionka i potem w doniczce było dużo maleńkich siewek. Jeśli chcecie nasiona, to wystarczy je wyjąć z tego kwiatostanu. Tylko, że muszą być dojrzałe.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- ewa321
Tak myślałam, tylko jak ja mam stwierdzić, że nasionka są już dojrzałe
Najlepiej będzie jak same się wysypią i pozbiaram z doniczki
Najlepiej będzie jak same się wysypią i pozbiaram z doniczki
Pozdrawiam i zapraszam
Słońce im nie zaszkodzi. Niektóre osoby wstawiają donice z papirusami latem do oczek wodnych, one lubią mokro i słonecznieewa321 pisze:
- ewa321
Bogdanie - sam wiesz jak to jest z pasją. Jest super, ale najlepiej smakuje jak ktoś ją z Tobą dzieli. A to forum nam to właśnie daje
Witam Cię i zapraszam z największą przyjemnością
Dorotko - dzisiaj eksperymentalnie odcięłam jednego kwiatka, wydawało mi się, że już jest "dobry".
Postukałam go konkretnie w łódeczkę i wyleciały raptem 2 ziarenka (które już chowam dla Ciebie)
Na cd musimy jeszcze poczekać, nie chcę zrywać ich za wcześnie. Ale dzięki Twojej chęci posiadania nasionek doszkalam się w obsłudze reo
Dzisiaj zapraszam Was do mnie na dużą herbatkę Tą część mogłabym nazwać ?moje gwiazdy na ściankach?
Pojedyncze sesje kolekcji zrobiłam więc teraz chciałabym pokazać roślinki w ich naturalnym środowisku w domu.
Podczas tych ostatnich upalnych dni zauważyłam, że strasznie się wdzięczą do aparatu
Zacznę od najintymniejszej części ? od sypialni. Co jakiś czas zdejmuję lilie do kąpieli, a potem czym prędzej stawiam je na miejsce, jak ich nie ma robi się wielka wyrwa
Nie lubię firanek w oknach, zasłony sporadycznie. No i fikus razem z reo, a niżej ceropeia ze stefankiem idealnie mi tworzą naturalną osłonę balkonowego okna na parapecie wschodnim
Dalej pokój, a raczej pokoik z balkonem również na wschód, gdzie króluje szeflera. Tak, na regale obok szeflery stał wcześniej samowar, ale wylądował w garażu - musiał ustąpić miejsca skrzydłokwiatkowi
Na tym regale (ściana na prawo od drzwi) też stał wcześniej drugi samowar
A centralnie w stronę słońca ustawiona jest moja mata hari
Teraz zapraszam do salonu (z kuchnią w tle), gdzie jest większość zieleninek. Z braku miejsca mam w planach powiększyć ilość półeczek na ścianach, chociaż trochę się boję wiercenia dziur. Poprzednia taka akcja zakończyła się brakiem prądu w domu na 2 dni. Po wymierzeniu ściany i zaznaczeniu punktów dla męża gdzie ma wiercić, jednym z punktów dość celnie trafiłam w środek kabla elektrycznego. Był tylko jeden strzał a potem 2 dni ciemność. Trzeba było kuć ścianę Ale dzięki temu zyskałam nowy kolor ścian
ścianka prawa
ścianka lewa po kolei
podłoga + parapet okna południowo-zachodniego
I na koniec balkon, na którym zostało nam 1 wolne krzesło, o które toczymy bój, olek zajął drugie
na lewo
na prawo
a tym się żegnam z Wami na Dobranoc
I przepraszam za kiepską jakość niektórych zdjęć Niby aparat dobry ale nie do końca
Witam Cię i zapraszam z największą przyjemnością
Dorotko - dzisiaj eksperymentalnie odcięłam jednego kwiatka, wydawało mi się, że już jest "dobry".
Postukałam go konkretnie w łódeczkę i wyleciały raptem 2 ziarenka (które już chowam dla Ciebie)
Na cd musimy jeszcze poczekać, nie chcę zrywać ich za wcześnie. Ale dzięki Twojej chęci posiadania nasionek doszkalam się w obsłudze reo
Dzisiaj zapraszam Was do mnie na dużą herbatkę Tą część mogłabym nazwać ?moje gwiazdy na ściankach?
Pojedyncze sesje kolekcji zrobiłam więc teraz chciałabym pokazać roślinki w ich naturalnym środowisku w domu.
Podczas tych ostatnich upalnych dni zauważyłam, że strasznie się wdzięczą do aparatu
Zacznę od najintymniejszej części ? od sypialni. Co jakiś czas zdejmuję lilie do kąpieli, a potem czym prędzej stawiam je na miejsce, jak ich nie ma robi się wielka wyrwa
Nie lubię firanek w oknach, zasłony sporadycznie. No i fikus razem z reo, a niżej ceropeia ze stefankiem idealnie mi tworzą naturalną osłonę balkonowego okna na parapecie wschodnim
Dalej pokój, a raczej pokoik z balkonem również na wschód, gdzie króluje szeflera. Tak, na regale obok szeflery stał wcześniej samowar, ale wylądował w garażu - musiał ustąpić miejsca skrzydłokwiatkowi
Na tym regale (ściana na prawo od drzwi) też stał wcześniej drugi samowar
A centralnie w stronę słońca ustawiona jest moja mata hari
Teraz zapraszam do salonu (z kuchnią w tle), gdzie jest większość zieleninek. Z braku miejsca mam w planach powiększyć ilość półeczek na ścianach, chociaż trochę się boję wiercenia dziur. Poprzednia taka akcja zakończyła się brakiem prądu w domu na 2 dni. Po wymierzeniu ściany i zaznaczeniu punktów dla męża gdzie ma wiercić, jednym z punktów dość celnie trafiłam w środek kabla elektrycznego. Był tylko jeden strzał a potem 2 dni ciemność. Trzeba było kuć ścianę Ale dzięki temu zyskałam nowy kolor ścian
ścianka prawa
ścianka lewa po kolei
podłoga + parapet okna południowo-zachodniego
I na koniec balkon, na którym zostało nam 1 wolne krzesło, o które toczymy bój, olek zajął drugie
na lewo
na prawo
a tym się żegnam z Wami na Dobranoc
I przepraszam za kiepską jakość niektórych zdjęć Niby aparat dobry ale nie do końca
Pozdrawiam i zapraszam
Ale fajnie to wszystko poustawiane. Półeczki, te białe Tak samo podest pod Mata Hari zasługuje na pochwały Słyszałam, że samowary najchętniej aklimatyzują się w garażach, więc im Kobietko dogodziłaś
Pytanko, jak ty przeciskasz się na balkon , przez którego okno Twój piękny beniamin wygląda na świat? Joga jakaś pomaga?
A drugie krzesło też trzeba jakąś zieleninką obstawić Wtedy zamiast nastanie zgoda i idylla...oraz wzmocnią się od stania mięśnie łydek
Pytanko, jak ty przeciskasz się na balkon , przez którego okno Twój piękny beniamin wygląda na świat? Joga jakaś pomaga?
A drugie krzesło też trzeba jakąś zieleninką obstawić Wtedy zamiast nastanie zgoda i idylla...oraz wzmocnią się od stania mięśnie łydek
- Bogsaf
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Kontakt:
Ta ścianka z białymi półeczkami świetna, fajnie roślinki się na niej prezentują
Przepiękne kwiaty i jakie rozrośnięte ustawienie też bardzo intrygujące
Oleandry fantastycznie ci kwitną
Oleandry fantastycznie ci kwitną
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wow, Masz Kobietko gust
Wszystkie doniczki jakie piękne i roślinki wkomponowane w wystrój wnętrz.
Na dodatek brak firanek wcale nie przeszkadza.
Ja zamierzam kiedyś pozbyć się firan na rzecz wiszących i pnących się hojek
Wszystkie doniczki jakie piękne i roślinki wkomponowane w wystrój wnętrz.
Na dodatek brak firanek wcale nie przeszkadza.
Ja zamierzam kiedyś pozbyć się firan na rzecz wiszących i pnących się hojek
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Jak się ma takie piękne rośliny to firany są zupełnie niepotrzebne Bardzo fajnie się prezentują te białe półeczki
- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
ohoho , pięknie masz w mieszkaniu I roślinki takie cudne .Za nasionka baardzo dziękuję , z przyjemnością odwzajemnię się czymś z moich zielonych
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota