Zenku hortensja dębolistna Ci zakwitła? Ona cały czas będzie miała białe kwiaty? U mnie z pewnością by zmarzła .
A co to za piękne drzewko o pstrych liściach, powiedz proszę.
Link w podpisie jest nieaktywny, znaleźć Cię nie można.
Tajka na jednym z ostatnich zdjęć jest kwiatostan hortensji bukietowej Kyushu która jest niezawodna i kwitnie intensywnie każdego roku.
Drzewko miniaturowe o pstrych liściach to dereń elegantissima szczepiony na pniu,dośc często cięty i trzymany w "ryzach".
Tajka nasza hortensja dębolistna przez większość czasu utrzymuje kwiatostan w kolorze białym, a pod koniec kwitnienia zmienia kolor na różowy. Ostatnie intensywne opady deszczu bardzo ją odkształciły ,gdyż ciężkie kwiatostany z trudem utrzymuje.
Zdjęcie z roku ubiegłego
Zenku Twoje kompozycje powalają , hortensja dębolistna cudna , jest moim
marzeniem, może na nią natrafię to zaraz kupię, u mnie kwitła cudnie hortensja
kosmata
Zenku jaki ciekawy pokrój ma buk. Mój ma budowę strzelistą.
Hortensja dębolistna cudowna . Tutaj na fotce jeszcze o białych kwiatach, a obecnie może zaczęła się wybarwiać?
Danusiu dziękuje za odwiedziny i miłe słowa, mam nadzieje że w okresie jesiennym uda Ci się kupić hortensje dębolistną.
Musisz wiedzieć że jest kapryśna i trzeba zapewnić jej odpowiednie warunki. Tajka nasz buk rośnie jak szalony i wiosną przyszłego roku zamierzam skrócić mu końcówki aby zaczoł się mocniej zagęszczać
Hortensja dębolistna aktualnie przebarwiła swoje kwiatostany na kolor różowy . Ula Twój buk obecnie buduje solidny system korzeniowy i stąd małe przyrosty, liście jego nie wskazują żadnych cech chorobowych w roku przyszłym zapewne ruszy ze zdwojoną siłą.
Zenku jak kolorowo w Waszym ogrodzie.
Trawy o tej porze roku są piękne ja dopiero w tym roku posadziłam u siebie rozplenicę dzięki koleżance z forum od której dostałam sadzonkę.
Jolu dziękujemy za odwiedziny, jesień to również piękna pora roku wiele drzew i krzewów przybrało nowe barwy.
Rozplenica to już okazała kępa ,w tym roku zakwitła dość obficie.
Witaj! Zenku Hortensja dębolistna ślicznie wygląda...napisz proszę jak zachowuje się w naszych stronach...do jakiej wielkości rośnie, trzeba ją na zimę zabezpieczać Spotkałam krzew niedawno na targu i kupiłam za grosze...w tej chwili liście cudownie się wybarwiły...bardzo ozdobnie wygląda