Dorotko, u Ciebie odpoczywają i czekasz na kolejne kwitnienie, u mnie dopiero początek kwitnienia i nie wiem czy będzie kolejne, oby.
Ewo, tak to Mainau, warto wybrać się tam tak jak ja w lipcu lub na przełomie maja i czerwca na festiwal kwitnienia róż historycznych.
Co do róży klasztornej tylko delikatnie ją formowałam wiosną, wolałabym aby nie była zbyt duża, jest tam dość ciasno.
Daysy, poszukam dla Ciebie fotek hortensji, chociaż specjalnie się na nich nie skupiałam ale kilka mam, może jutro, bo trzeba je zmniejszyć.
Dzisiaj chciałabym pokazać kilka z moich angielek, te starsze są krzewami już 5-letnimi, inne z 2012r więc jeszcze dość młode ale już można cieszyć się kwiatami.
Lady Darc i Wiliam S. 2000, kolorystycznie bardzo podobne ale kształt kwiatów, ich wielkość w przypadku Lady zachwyca / W.S.2000kwitnie w parterze ?.
Abraham Dary i Charles Austin, kwitną obok siebie, szczególnie Abraham uwodzi w tym roku
A Shropshire Lad, ma ogromne kwiaty i nareszcie jest ich sporo, ma trzeci sezon
Darcey Bussell, bardzo obficie kwitnie, sadzony jesienią 2012r z gołym korzeniem a już jest niezły
Grace, ogromne kwiaty, miałam wątpliwości czy to na pewno ona bo bardzo jasne ale raczej tak
Na koniec dzisiejszych występów młode Mulineux, ich mocny żółty kolor rozjaśnia ten zakątek ogrodu