Gliniany ogródek...MisiaczekM - 2013
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gliniany ogródek...MisiaczekM - 2013
Witaj
Piękne róże,niezmordowany clematis J .,malwa cudna,a wśród posadzonych maluchów widzę też mikołajka
Piękne róże,niezmordowany clematis J .,malwa cudna,a wśród posadzonych maluchów widzę też mikołajka
powoli i jak zaraziłam się powojnikami i mam na razie 3 zobaczymy jak nam będzie razem
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrze w naszych stronach pada od kilku dni ........... wreszcie
Popołudnie spędziłam spacerując po ogrodach moich sąsiadów .
Miło u Ciebie i tak swojsko - wszystkiego po trochu a jak skończysz tworzyć swój mały raj to dopiero będzie na co patrzeć .
Podziwiam powojniki bo u mnie jakoś różnie z nimi bywa ale nie poddaje sie i testuje kolejne.
Widzę,że do wspinania dajesz im ładne tło ale niezbyt ażurowe i trzeba pomagać przypinając poszczególne pędy - dlaczego taki wybór ?
W czerwcu była rozmowa o opryskach a raczej mieszaniu dla ułatwienia sobie pracy.
Stosuję sporo ekologii ale wiosną przy niesprzyjających warunkach roślinom trzeba pomóc.
Pozdrawiam
Popołudnie spędziłam spacerując po ogrodach moich sąsiadów .
Miło u Ciebie i tak swojsko - wszystkiego po trochu a jak skończysz tworzyć swój mały raj to dopiero będzie na co patrzeć .
Podziwiam powojniki bo u mnie jakoś różnie z nimi bywa ale nie poddaje sie i testuje kolejne.
Widzę,że do wspinania dajesz im ładne tło ale niezbyt ażurowe i trzeba pomagać przypinając poszczególne pędy - dlaczego taki wybór ?
W czerwcu była rozmowa o opryskach a raczej mieszaniu dla ułatwienia sobie pracy.
Rozumiem, że wszystkie jednocześnie w opryskiwaczu ale dawki jakby były osobno ze stężeniem np na 1 litr ?Mydło czosnkowe, Miedzian, Mospilan na mszyce i Envidor na przędziorki....
Staram się zawsze znaleźć informację czy NIE można mieszać tego środka z innymi....
Stosuję sporo ekologii ale wiosną przy niesprzyjających warunkach roślinom trzeba pomóc.
Pozdrawiam
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piotrze piękne zdjęcia ze słonecznikami ,ja tez uwielbiam fotografować te rośliny, czekając nie raz z niecierpliwością jak jeszcze bąk lub motyl na nie usiądzie malwy też masz piękne .
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Tak, dodatkowo robię "zygzaki żyłką wędkarską... Wybór dlatego taki, bo ładnie wyglądachristinkrysia pisze:...
Tak, stężenie zgodnie z ulotką...christinkrysia pisze:...
Rozumiem, że wszystkie jednocześnie w opryskiwaczu ale dawki jakby były osobno ze stężeniem np na 1 litr ?
Pozdrawiam
Dziękuję Ci Janku za odwiedziny... Ja do Was także zaglądam i podziwiam!! Niestety jestem małomównyjanek45 pisze:Piotrze piękne zdjęcia ze słonecznikami ,ja tez uwielbiam fotografować te rośliny, czekając nie raz z niecierpliwością jak jeszcze bąk lub motyl na nie usiądzie malwy też masz piękne .
- christinkrysia
Piotrze wielkie dzięki odnośnie oprysków.
Co do tła dla powojników to faktycznie wyjątkowo dobry pomysł . Takie elementy widziałam chyba w jakichś marketach ale jeszcze jedno pytanie
Jeśli miałby stać gdzieś z dala od ogrodzeń i budynku to jak dyskretnie można taki element umocować ?
Co do tła dla powojników to faktycznie wyjątkowo dobry pomysł . Takie elementy widziałam chyba w jakichś marketach ale jeszcze jedno pytanie
Jeśli miałby stać gdzieś z dala od ogrodzeń i budynku to jak dyskretnie można taki element umocować ?
- misiaczekm
Ja do zamocowania kratki kupuję tzw. kotwy wbijane w ziemię oraz słupki drewniane.
Kotwy mają miejsce na 7 cm grubości słupki, także do kupienia. Jednak ja kupuję kantówkę od stolarza do robienia łat dachowych. Jest co prawda węższa 6x4cm, ale za to 100 razy tańsza. Kratkę lub płotek lamelowy przykręcam śrubami nierdzewnymi.
Ja kupuję Tutaj Jest pełny wybór i zdarzają się promocje... Ostatnio kotwy kupowałem za 11 zł... Przywożą Ci wszystko na palecie pod same drzwi. Nie wiem teraz jak z kosztami przesyłki, jak ja kupowałem to była promocja i wszystko przywozili za 19 zł.
Kotwy mają miejsce na 7 cm grubości słupki, także do kupienia. Jednak ja kupuję kantówkę od stolarza do robienia łat dachowych. Jest co prawda węższa 6x4cm, ale za to 100 razy tańsza. Kratkę lub płotek lamelowy przykręcam śrubami nierdzewnymi.
Ja kupuję Tutaj Jest pełny wybór i zdarzają się promocje... Ostatnio kotwy kupowałem za 11 zł... Przywożą Ci wszystko na palecie pod same drzwi. Nie wiem teraz jak z kosztami przesyłki, jak ja kupowałem to była promocja i wszystko przywozili za 19 zł.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Pięciorniki masz ładne kolorki Piotrze
Różyczki śliczne
Różyczki śliczne
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Dzięki za namiar na stronkę LM-fajne palenisko wypatrzyłam
- christinkrysia
Kolego podałeś wszystko jak trzeba czyli tak jak gospodyni " gotowy i pełny obiad na tacy "
Wielkie i będę działać wiosną ale poza sezonem można zgromadzić materiał korzystając z wyprzedaży posezonowych .
Mój mąż niezbyt chętny do tego typu prac - stolarka i budowlane ... nie umie i nie kuszą go ale jak poproszę i zgromadzę materiał to juz wyjścia nie ma.
Pozdrawiam i dziękuję .
Wielkie i będę działać wiosną ale poza sezonem można zgromadzić materiał korzystając z wyprzedaży posezonowych .
Mój mąż niezbyt chętny do tego typu prac - stolarka i budowlane ... nie umie i nie kuszą go ale jak poproszę i zgromadzę materiał to juz wyjścia nie ma.
Pozdrawiam i dziękuję .
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piotrek, niesamowita różnica, jakże Ci się to wszystko rozrosło od ostatniego czasu, clematisy wciąż zachwycają, róże śliczne, a rabatki coraz gęściejsze, śliczne pięciorniki i przepiękna ta żółta malwa, miałam identyczną lecz po przesadzeniu nie dała rady, na szczęscie zebrałam nasionka więc sobie ją wysieję
- persymona
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 15:12
Pięciorniki w tylu kolorach prezentują się pięknie nie mogę doczekać się zdjęć Twoich kolorowych chryzantem u jednych już kwitną u innych jeszcze nie...moje na razie się pięknie rozrastają ale do kwitnienia jeszcze dłuższa chwila.
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Mój mały raj- ogród Magdy
- misiaczekm
Zaległe zdjęcia z połowy lipca...
Malwy....
Lilie...
Róże...
Liatry
Malwy....
Lilie...
Róże...
Liatry