Mój mały, piękny świat
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój mały, piękny świat
Witaj.
Odwiedziła Twój wątek przypadkiem, ale na pewno zostanę na dłużej.
Już widzę kilka inspiracji, które wykorzystamy w swoim ogrodzie.
Pozdrawiam
Odwiedziła Twój wątek przypadkiem, ale na pewno zostanę na dłużej.
Już widzę kilka inspiracji, które wykorzystamy w swoim ogrodzie.
Pozdrawiam
- kamil888
- 500p
- Od: 26 lip 2012, o 17:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Dosiu
Pięknie jest u Ciebie
Sliczne róże
Jeżówki są cudowne
Pierwszy raz widzę zieloną
I muszę sobie kupić jakieś, bo w moim ogrodzie jeżówek nie ma żadnych...
Bardzo ładne i bardzo dużo masz żurawek
Też je bardzo lubię. Pięknie kwitnie liatra . Moje liatry dopiero przymierzają sie do kwitnienia 

Pięknie jest u Ciebie

Dzisiaj trochę widoczków ogólnych mojego ogrodu.
Najmilsza chwila poranka... na tarasie kawy filiżanka
Na taki krajobraz patrzę codziennie z tarasu

Patrycjo, ja też lubię kolor fioletowy w ogrodzie. A tak naprawdę to każdy kolor lubię w ogrodzie, już jest u mnie tak kolorowo, że chyba wzornik kolorów można u mnie zrobić
Anitko (szostani), oczywiście witam Cię serdecznie, Ja do Ciebie już zaglądałam kilka razy więc wpadaj na rewizyty!
Ewo i Dorotko (dorcia7), niestety nie znam nazwy tej trawki. Kupiłam ją na bazarku bez etykietki, Pan wiedział tylko tyle, że to nie jest jednoroczna roślinka
Mario, życzę abyś pojechała do tego Sopotu
Wakacje z dziećmi - super sprawa
Duże masz te dzieci?
Małgosiu - Margaret, fajnie że wpadłaś. Ja już też byłam z rewizytą
Będę bardzo dumna jeżeli znajdziesz u mnie jakieś inspiracje
Witam Cię Kamilu z Bieszczad! Muszę wpaść do Ciebie z rewizytą bo dawno nie byłam w Bieszczadach
Jeżówki polecam, mają piękne brzuszki i są w zasadzie bezproblemowe.
Teresko, dziękuję za pochwały nowej rabaty. Założyłam ją rok temu a wygląda już bardzo bujnie. Hortensje, żurawki i funkie jednak szybko rosną. Na pewno za rok będzie już tam za ciasno
Muszę się przyznać, że nie wytrzymałam i wczoraj poprzesadzałam roślinki na tej rabacie. Wiem, że jest gorąco i nie można tego robić ale... ja już tak mam, ciągle biegam z tymi roślinami po moim ogrodzie.
Najmilsza chwila poranka... na tarasie kawy filiżanka

Patrycjo, ja też lubię kolor fioletowy w ogrodzie. A tak naprawdę to każdy kolor lubię w ogrodzie, już jest u mnie tak kolorowo, że chyba wzornik kolorów można u mnie zrobić

Anitko (szostani), oczywiście witam Cię serdecznie, Ja do Ciebie już zaglądałam kilka razy więc wpadaj na rewizyty!

Ewo i Dorotko (dorcia7), niestety nie znam nazwy tej trawki. Kupiłam ją na bazarku bez etykietki, Pan wiedział tylko tyle, że to nie jest jednoroczna roślinka

Mario, życzę abyś pojechała do tego Sopotu

Małgosiu - Margaret, fajnie że wpadłaś. Ja już też byłam z rewizytą

Witam Cię Kamilu z Bieszczad! Muszę wpaść do Ciebie z rewizytą bo dawno nie byłam w Bieszczadach

Teresko, dziękuję za pochwały nowej rabaty. Założyłam ją rok temu a wygląda już bardzo bujnie. Hortensje, żurawki i funkie jednak szybko rosną. Na pewno za rok będzie już tam za ciasno

Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
Masz co oglądać siedząc na tym tarasie, można się zrelaksować przy takim widoku
Te wielkie głazy są super 

- mmudant
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 11:15
Piękny, piękny ogród...
A to czerwone drzewo na rabacie przed domem to co to?

A to czerwone drzewo na rabacie przed domem to co to?
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Dosiu, taki widok o poranku musi zwiastować dobry dzień
Też lubię sobie z kawą wyjść rano do ogrodu, pooddychać wonią kwiatów, posłuchać brzęczenia owadów
Co do niecierpliwości, ja też ostatnio mimo upału przesadziłam dwie rośliny
teraz ciągle patrzę czy nic im nie jest 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Mam wrażenie (ale chciałam mieć pewność ) że ta trawka nazywa się Fireworks -jeśli to ona to nie zimuje w gruncie z tego co się dowiedziałam jak kupowałam,więc lepiej choć część jesienią wykop i do doniczki na jakiś parapet
Dorotko (dorcia7) dziękuję za informację. Kurczę, dobrze że mówisz, szkoda by mi było gdyby zniknęła. Wykopię ją na zimę i schowam w domu. Mam je dwie więc nie ma co ryzykować.
Teresko, no to się uśmiałam. Ja tez ciągle latam z roślinkami, właśnie przed chwilą przesadziłam bez czarny. Komary mnie pożarły ale nie chciałam go męczyć w słońcu więc przesadzałam wieczorem. Na pewno będzie żył
A jeśli chodzi o kawę na tarasie to muszę się w końcu zmusić i wstawać na tyle wcześnie aby ja wypić przed wyjściem do pracy. Lato jest takie krótkie więc trzeba wykorzystać każdą chwilę.
Magdo - byłam u Ciebie i dzięki Tobie poznałam nowe roślinki
Dziękuję! A to moje drzewo to klon palmowy Atropurpureum. Wszystkim się podoba co mnie bardzo, bardzo cieszy. Co chwilę ktoś na forum się o niego pyta
Dzięki Anito! Te głazy to pozostałości po wykopach
Cała moja działka jest nimi usiana na głębokości ok. 1-2 m i po budowie zostało mi ich bardzo dużo. Te największe koparka porozwoziła po działce i teraz wokół tych głazów robię rabaty. Ja te głazy bardzo lubię i cieszę się, że kiedyś podjęłam decyzję o ich pozostawieniu na mojej działce. Dzięki nim ogród jest naturalny bo te głazy tu są od tysięcy lat 
Teresko, no to się uśmiałam. Ja tez ciągle latam z roślinkami, właśnie przed chwilą przesadziłam bez czarny. Komary mnie pożarły ale nie chciałam go męczyć w słońcu więc przesadzałam wieczorem. Na pewno będzie żył

A jeśli chodzi o kawę na tarasie to muszę się w końcu zmusić i wstawać na tyle wcześnie aby ja wypić przed wyjściem do pracy. Lato jest takie krótkie więc trzeba wykorzystać każdą chwilę.
Magdo - byłam u Ciebie i dzięki Tobie poznałam nowe roślinki

Dzięki Anito! Te głazy to pozostałości po wykopach

Pozdrawiam - Dosia
Na swojej działce nie mam aż takich głazów, ale sąsiad ma ich bardzo dużo, są to pozostałości po oborze dziedzica który tutaj kiedyś mieszkał. Także bez problemu by nam pozwolił je wykorzystać. Myślałam już wcześniej o tym żeby je przewieźć i ustawić nad stawem . Tylko jest jedn problem bo tam rosną drzewka i czy sprzęt by się zmieścił żeby przejechać tak bez żadnej szkody.
ZAPACHY LATA
Kojarzą się z dzieciństwem przywołując uczucie szczęścia, bezpieczeństwa.
Potrafią zmienić nasz nastrój, wyciszyć, wywołać uśmiech na twarzy.
Maj to zapach bzu.
Czerwiec - jaśminu.
A lipiec?
Lipiec to zapach nagrzanej ziemi, kwiatów rumianku a w ogrodzie: kwiatów lilii, róż, lawendy. A co u Was pachnie latem??? Podpowiedzcie, chciałabym stworzyć ogród baaardzo pachnący bo to własnie zapachy działają na mnie najmocniej.
Ja podpowiem co u mnie w ogrodzie pachnie.
Najbardziej pachnące róże: nn
, Louise Odier, JW Goethe, W Shakespeare, Westerland, Ascot, Madame Knorr, Rapsody in blue, Kronprinsesse Mary, Arthur Bell.
A oprócz tego lilie.

pachnąca Ascot i Westerland.

pachnące Kronprinsesse Mary i Arthur Bell
Proszę o podpowiedzi co u Was pachnie. Może wspólnie stworzymy pachnące ogrody
Kojarzą się z dzieciństwem przywołując uczucie szczęścia, bezpieczeństwa.
Potrafią zmienić nasz nastrój, wyciszyć, wywołać uśmiech na twarzy.
Maj to zapach bzu.
Czerwiec - jaśminu.
A lipiec?
Lipiec to zapach nagrzanej ziemi, kwiatów rumianku a w ogrodzie: kwiatów lilii, róż, lawendy. A co u Was pachnie latem??? Podpowiedzcie, chciałabym stworzyć ogród baaardzo pachnący bo to własnie zapachy działają na mnie najmocniej.
Ja podpowiem co u mnie w ogrodzie pachnie.
Najbardziej pachnące róże: nn

A oprócz tego lilie.

pachnąca Ascot i Westerland.

pachnące Kronprinsesse Mary i Arthur Bell
Proszę o podpowiedzi co u Was pachnie. Może wspólnie stworzymy pachnące ogrody
Pozdrawiam - Dosia
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dosiu, dziękuję, za przepiękne panoramy Twojego ogrodu. Bardzo lubię takie zdjęcia. Choć portrety róż, lilii i innych dam ogrodowych też sa urocze, to jednak widoki zakątków uwiodły moje serce. 

Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Pachnie lawenda, jak wchodzę do domu czuje zapach surfinii najbardziej pachną fioletowe, pachną floksy.
Z pachnących roślin to jeszcze jest maciejka, nie mam jej posianej u siebie ale może w przyszłym roku posieje bo bardzo pachnie.
Z pachnących roślin to jeszcze jest maciejka, nie mam jej posianej u siebie ale może w przyszłym roku posieje bo bardzo pachnie.
przeraziłam się trochę bukiem tricolor, na zdjęciu które pokazałaś, widać jak duży może urosnąć, co ja z nim zrobię?
Ogród bardzo kolorowy, ale nie za kolorowy, widać ze rozważnie dobierasz rośliny. Pszczoły masz
czy kupując rośliny zwracasz uwagę na miododajne? Ostatnio byłam w szkółce i kupiłam te, na których były motyle albo pszczoły, lubię ten ruch przy kwiatach 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

ogrodzie już od maja.... i oczywiście w lipcu

Pięknie urządziłaś ogród

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Z pachnących aktualnych kwitnień też polecam floksy
ładnie pachną, przyciągają owady a do tego są w wielu odmianach kolorystycznych